Огнище на COVID-19 в Гърция до границата с България

Извънредните мерки са наложени за седем дни
17 юни 2020 07:42, Елка Василева
13
Огнище на COVID-19 в Гърция до границата с България
Снимка: архив, БГНЕС

Ново огнище на заразени с коронавирус беше регистрирано в гръцка община до Ксанти в близост до границата с България, предаде БНР.

След извънредно заседание на щаба за контрол по разпространение на вируса и Министерството за защита на гражданите властите въведоха извънредни мерки в община Ясму, област Родопи, която се намира в близост до границата с България.

Под пълна карантина е село Агиасму, след като са били регистрирани нови 5 случая на заразени от COVID-19. В съседно село Ахино има 11 случая на заразени. Трима починаха за 24 часа.

Още по темата

Въведена е забрана за влизане и излизане от селото, както и вечерен час от 21 часа до 7 сутринта. Носенето на маски е задължително от жителите. Служители на общината ще снабдяват с храна и лекарства хората под карантина. Засега въведените извънредни мерки са за седем дни.

В рамките на седмица на летището в Атина са взети от пристигащите туристи над 7800 проби, от които само 4 са положителни, съобщават от Министерството на здравеопазването.

Под пълна проверка за спазване на предпазните мерки и дистанция са всички хотели и плажни ивици в Гърция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
8
 
! Отговори
Златоградски преди 3 години
То бива манипулации, ама чак толкова ... Границата с Гърция ,за която става дума е ГКПП Златоград-Ехинос, и той и без това е затворен от гръцка страна до края на огнището на болестта в Ехинос, където има 10 души болни гурбетчии прибрали се от Англия. Половината район на Ехинос са българи с ислямско вероизповедание и дори си говорят свободно български, а "новото" огнище е една махаличка дето живеят 20 души от които 5 са болни, в селцето води един път, който е блокиран от полиция и селото е под карантина. А нашите медии и политици се изпонапосраха да ни плашат колко коронавирус има в Гърция, да
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тъкмо време за море.Столичаните чий го дирят в България, та не тръгват?
9
0
 
1
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 3 години
Тази година ще вилнея по всички световни курорти и ще търся да се заразя умишлено с всички щамове, с ебола, с вариола, със СПИН и прочие. Това е
8
1
 
6
 
! Отговори
Да преди 3 години
Може и ще има още проблеми с вируси.И в Гърция, при нас и други страни.Това което няма да има е опашки и задръствания към черноморието от туристи. Каквито и да било.И нищо не може да го промени.
7
1
 
8
 
! Отговори
От 1 до 3 преди 3 години
На море тази година няма да ходя,защото не го смятам за безопасно за здравето ми и това на близките ми. Цените са фактор,но далеч след здравето.Почивката ми това лято ще е на някоя малка и откъсната хижа в балкана.
6
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Към управляващите, ако харчехте същите пари и ресурси и срещу борбата с рак и срещу порбата с престъпността, щяхте да спасите десетки хиляди живота и промените също толкова съдби за последните 30 години.
5
3
 
23
 
! Отговори
Беселина преди 3 години
Хехехехеее, пак няма да стане по-предпочитано Бетономорието! Защо не разбирате, хората отиват където им е по-приятно! То не е като няма Кока-Кола в пицарията и да кажеш -айде от мен да мине, донесете ми Пепси! То не е където ти е приятно - забрането, значи, отиваш, където може! Забравете похватите от зрелия соц и ще се получат нещата, алоо, туристическия бранш! Спрете да ревете и да вдигате шум до Бога и чуйте какво ви казват клиентите.
4
2
 
12
 
! Отговори
Пияния помак преди 3 години
Абе то и там са поомаци, но турчеещисе. Същите като в Доспат.
3
2
 
23
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
А ти ,умнико! Къде ще ходиш на море(ако въобще ще го направиш)? Да пиеш кафе за 8лв. и да плащаш 5 лв. за интернет по нашето черноморие,а чадъра да ти е безплатен ли?
2
5
 
11
 
! Отговори
Е хай ся преди 3 години
Не всички са панирани и шаштисани от мас медиините балони все пак
1
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Важното е да има опашки по границата на тумби българи отиващи на море...мaлoумници, ако изпуснат едно лято живота ще свърши.