В Гърция мислят за повторно въвеждане на SMS за придвижване

Банките ограничават трансакциите, за да запазят здравето на служителите
4 авг 2020 12:20, Елка Василева
77
В Гърция мислят за повторно въвеждане на SMS за придвижване
Снимка: архив, БГНЕС

След повече от два месеца спиране на ежедневната информация относно развитието на пандемията от коронавирус (на 26 май беше последната пресконференция), гръцките власти ще дадат в 18.00 ч днес извънреден брифинг относно епидемиологичната обстановка.

Тревожните данни с нарастването на случаите от COVID-19 доведоха до появата отново на инфекциониста Сотирис Циодрас, говорител на гръцкото министерство на здравеопазването, предаде кореспондентът на „Труд“ в Атина.

В "тънко парче, което може да бъде разбито всеки момент" се превърна страната с нарастване на случаите на коронавирус според професора по инфекциозни болести Никос Сипсас. Той подчерта, че научната общност е особено загрижена и всъщност не изключи възможността за връщане на SMS-ите за придвижване, ако е необходимо.

Още по темата

„Не крия от вас, че сме загрижени много. Не искам да ви паникьосвам, но тревогата е интензивна относно развитието на пандемията след последната седмица. На масата за обсъждане е защитата на уязвимите групи. Ако ситуацията го изисква, тогава ще бъде наложено ограничение на движението чрез SMS. Обсъждаме и други мерки, които ще бъдат разгледани в зависимост от развитието на епидемията", подчерта г-н Сипсас пред телевизия Антена.

В същото време гръцката банкова асоциация информира за трансакциите, които няма да могат да се извършват в банковите клонове от вторник, 4 август 2020 г.

„Тревожното увеличение на случаите на COVID-19 през юли 2020 г. доведе до въвеждане на задължителна употреба на немедицинска маска от работници и потребители, както и до по-нататъшни ограничителни мерки. Банките-членки на EET в усилията си да постигнат пълното прилагане на новите мерки, за да запазят здравето на служителите в банковите клонове и търговците с тях, обявява, че от вторник, 4 август 2020 г., до ново нареждане, в банковите клонове с физическо присъствие няма да се извършват следните трансакции:

Теглене на пари до 400 евро. Теглене до тази сума ще се извършват с дебитната карта, по банкомати.

Парични депозити до 1000 евро. Депозитите до тази сума ще се извършват в банкомати, използвайки дебитна карта.

Плащанията на сметки (енергия, вода, телефония, застраховки и др.) ще става чрез интернет/мобилно банкиране или банкомати. Няма да бъде възможно обслужването на тези трансакции от пари в брой на гишета“.

Поради увеличения брой на заболели в Северна Гърция, конкретно в района на град Кавала въведоха задължително носене на маски и по отворените пазари.

Според последна информация 77 са новите случаи на коронавирус в Гърция. Така общият брой на заразените в страната достигна 4 737 души. 8 от новите случаи са установени при тестове на граничните пунктове.

През последното денонощие са починали двама пациенти с COVID-19, с което броят на жертвите на болестта нарасна на 210. В момента в реанимационни отделения на болниците се намират 13 пациенти с COVID-19, а 128 са прехвърлени от реанимация в обикновени отделения с подобрено здравословно състояние.

През последната седмица в Гърция се наблюдава увеличение на броя на заразените с коронавирус – средно от 50 до 80 случая за денонощие. В събота бе отбелязано рекордно увеличение със 110 заразени, а общо през последните 5 дни броят на случаите се увеличи с 405. Заради това правителството обяви затягане на мерките за предпазване от инфекция, включително носене на маски както в закритите помещения, така и на откритите палуби на фериботите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
15
 
5
 
! Отговори
Златина преди 3 години
Отлична идея! 100 лв. на СМС за час навън и най-накрая безсъвестните, безчовечни и крайно невъзпитани младежи, алчните и безскрупулни бизнесмени и ромите лешояди ще си седнат на зад ниците! Искам тази мярка незабавно да бъде въведена от щаба и в България!
21
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АБВНищо против. Ако тва означава, че ще мога да си въртя бизнеса на спокойствие. Нека ти обесня, какво става из София - фирмите на наши, дрънаха много, а на ваши бяха спукани от проверки, карантини и прочие. Короната си я има, ама се позлва каот политически инструмент.
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 13Дорде има такси защяло и нещяло, агражданите нямат пряк контрол върху харченето им, както и контрол върху правителства и президенти, дето не е "глас веднъж на 5 години", нема има свобода...
19
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами така е то - глупавите хора глупости мислят.Значи като пратиш СМС и край - излизането е безпроблемно - нито ще заразиш някого, нито теб ще те зарязат.Що низанимавате пак спростотиите на разни празни тикви?
18
10
 
6
 
! Отговори
АБВ преди 3 години
До минувач 5Ти явно не вярваш, че covid 19 съществува и убива хора! Защо не се разходиш до личния си лекар и пред него да напишеш на каквото и да е листче, че не вярваш и поради това се отказваш да бъдеш лекуван от този измислен вирус? Така ще станеш герой в очите на т.....те ти приятели и може би ще спасиш света от безполезното си присъствие! Или , чак толкова т.п не си, а?
17
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До пияница мистикГрешиш за 5G мрежата - освен за чипиране от разстояние, основнато и функция е за разпръскване на вируса. Две в едно. А вероятно след това ще я използват и за принудително поставяне на ваксини - три в едно. Не COVID-19, ниското образование и простотията на населението ще затрие света.
16
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На 19 миналия месец след инсулт приеха майка ми в болницата,но там получи втори и почина.Когато отидохме в моргата която е към болницата да вземем документа за причината за смъртта и и да започнем да организираме погребението и жената на гишето която трябваше да ни даде документите ни каза следното,че погребенията били скъпи и ако сме се съгласили да я пишат ,че е починала от коронавирус сме щели да получим пари с които да си организираме погребението.
15
8
 
9
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Напоследък не чувам за масоните, илюминатите и ръсещите кемтрейлс самолети. Явно анацефалите са си намерили ново поприще за конспиративни теории - Ковид - 19 и 5G мрежата, да не я забравяме и нея, че тя направо чипира от разстояние ....Хаххахахаха :)))
14
13
 
10
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Айдееее и гърците работят за Бойко Борисов и лъжат, че има Ковид, нъл тъй, дрогаре :)))
13
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как пък всички правителства по света се наговориха да лъжат за този вирус бе? Я слезнете на земята. Ако е толкова мащабна тази конспирация, няма за какво да се дърпате. Вече и без чипиране всичко е под контрол. Световните демокрации, диктатури, хунти и т.н. са се съюзили да лъжат населението. По-добре вярвайте в плоската земя, извънземни и рептили, че е по-безобидно.
12
2
 
5
 
! Отговори
мръсни гърци преди 3 години
Искат да ограничат вируса?! Защо им позволяват, защо???
11
12
 
15
 
! Отговори
РУМЕН ПЕТКОВ преди 3 години
И МАНГЪРА СА ТРЪГНАЛИ НА ЛЯТНО ТУРНЕ ЗА ДА ОБЯСНЯВАТ НА БЪЛГАРИТЕ КАК ГЕРБ ГИ ПОДЛАГА НА МЕДИЦИНСКИ ФАШИЗЪМ КОГАТО Е ОБЯВИЛ ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ- А КАКВО ЛИ БИХА КАЗАЛИ ЗА SMS ИЗВЕСТЯВАНЕ?!
10
4
 
13
 
! Отговори
дам преди 3 години
Като съм на море в Гърция ще трябва ли да пращам СМС като отивам от хотела до плажа?
9
11
 
17
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Глупости!!! ГЕРБерска пропаганда !!! Гърците приемат туристи от цял свят!!!
8
25
 
23
 
! Отговори
Петко преди 3 години
Време е и в България да се въведе. Тъкмо така малко ще се кротнат л_у_мпените с палатките.
7
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я трола от коментар 2 се е прекръстил. Ама то стила си личи бе мой човек. Не ти е много сивото вещество, но за сметка на това си доволно противен!
6
18
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В целия свят отново затягат мерките само тука си играят на протестъри и си душат пръдните в палатките. Просто племе. Апропо - Моя Манолова в коя палатка спи???? Или се появява само за 5 мин. за поредната новинарска емисия???
5
12
 
19
 
! Отговори
минувач преди 3 години
Като излезе ваксината да си я бият тези които вярват в ковид. Така според тях няма да се заразят. Пожелавам им много здраве.
4
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
фейк нюз и вирусната мафия ЩЕ бъдат изчистени !!
3
8
 
10
 
! Отговори
Чичо Кови преди 3 години
Тук мислим да вкараме Боки при бай Ставри.