Заев: Македонският народ иска приятелство с българския народ

Премиерът на Македония е убеден, че пътят им към ЕС няма да бъде блокиран
Обновена: 5 окт 2020 18:47 | 5 окт 2020 18:35, Нели Христова
77
Заев: Македонският народ иска приятелство с българския народ
Снимка: БГНЕС

Премиерът на Северна Македония Зоран Заев заяви днес, че не очаква България да блокира Северна Македония по пътя й към ЕС, предаде телевизионният Канал 5.

Заев повтори, че въпросите за идентичността, за македонския език и народ са право на самоопределение, което не може да се оспорва, предава БТА.

"България е европейска страна и вярвам, че в самите разговори, в самите документи са техните усилия, амбиции и оправдани желания да се намери общо решение на съвместното честване на Гоце Делчев. В никакъв случай не очаквам да имаме пречки в тази част, защото определено от началото до ден днешен България е един от най-големите, ако не и най-големият поддръжник на Република Македония за интеграциите в ЕС. Българският народ иска да помогне на македонския народ, македонският народ иска приятелство с българския народ и така ще се движат и самите политици или институции, в съответствие с желанието за приятелство и за още по-голямо сътрудничество", каза Заев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
13
 
6
 
! Отговори
ВСИЧКИ СМЕ МАКЕДОНЦИ преди 3 години
МАКЕДОНИЯ СЕ ДЕЛИ НА 4- ЧАСТИ:-СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ..-БЕЛОМОРСКА ТРАКИЯ ..-ПИРИНСКА МАКЕДОНИЯ ..-ОДРИНСКА МАКЕДОНИЯ..ВСИЧКИ СМЕ ЕДИН НАРОД И НЯМА РАЗЛИКА МУЖДУ НАС!САМО КОМУНИСТИ И РУСОФИЛИ ИСКАТ ДА СМЕ РАЗДЕЛЕНИ И ВРАЖДУВАЩИ , ЗА ДА СМЕ ПО-ЛЕСНА ПЛЯЧКА НА РУСКОТО ВЛИЯНИЕ И РОБСТВО!
48
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
таканаречените западни балкани (македония,албания,сърбия и косово,черна гора и босна и херцеговина)така или иначе са заобиколени от ес...ако имат умни политици и така изиграят картите си с европейските си партньори,че и без членство в съюза да дръпнат икономически по напред от съседите си...примери-швейцария и норвегия.
47
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Той и арменския така се обясняваше в любов,а ни се качиха на главата...
46
2
 
9
 
! Отговори
Барселна преди 3 години
Разбира се че искаме да помогнем на Северна Македония...нали сме един народ...
45
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Македонски народ няма.. и те не искат приятелство.. и ние не искаме приятелство д комунисти .. ТОЧКА
44
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонименбългарин,македонец,грък,сърбин,албанец и т.н. са нови понятия,които възникват края на 19 век.не можеш да говориш за нации през 17 век примерно...който говори за етноси и народности преди 19 век не е никакъв историк.
43
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Франция не ви ще и може би са прави.Поне докато не вкарат и фаворитката им Сърбия.
42
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Макета и Тонката, няма значение че сме най бедните в ЕС, тука става въпрос за идентичност :)) Не може да ни крадете ИСТОРИЯТА, никъде не се споменава маке през тези повече от 1300 години, единствено пише българин :) Ако ми посочите документ че еди кой си се е наричал гордо маке, ще се изселя от България и няма да погледна назад, капиш :)))
41
2
 
1
 
! Отговори
A3 преди 3 години
makedonija njama mjasto e evorpskijat sajuz !!! evropskijat sajuz ima mjasto e makedonia ?!?!?
40
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
геополитиката го реши:българия и гърция на дъното по всички показатели в ес...знам,че на елините не им харесва много,но това е положението.
39
4
 
6
 
! Отговори
НИЕ ОТ СЕВ.МАКЕДОНИЯ преди 3 години
ЩЕ СЕ ИМЕНУВАМЕ , КАКВИТО ИСКАМЕ И БЪЛГАРСКИТЕ РУСОФИЛИ , НЯМА ДА НИ НАЛАГАТ СВОИТЕ РУСКИ МИРИЗЛИВИ ПАРТЕНКИ!ВЪН РУСКАТА ИЗ МЕТ ОТ БЪЛГАРИЯ И БАЛКАНИТЕ!ДОЛУ РУСКО-БОЛШЕВИШКИТЕ МЕРАЦИ ЗА НОВО СОЦ-РОБСТВО!!!
38
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
за брюксел е ясно какъв е планът:българия-ромският резерват на ес.гърция-бежанският лагер на ес.всички източноевропейски страни дръпнаха даже и румъния и хърватия са по-добре от гърция,да не говорим за словения,словакия,полша и т.н.за българия чсно-тя е на дъното.та в този смисъл македонците нека много добре да се замислят дали искат заедно с българия и гърция да бъдат на дъното на ес...
37
3
 
6
 
! Отговори
НЯМА РАЗЛИКА преди 3 години
...МЕЖДУ БЪЛГАРИЯ И МАКЕДОНИЯ!ИСТОРИЯТА НИ Е ОБЩА И ВСЕКИ Е ЧАСТ ОТ НЕЯ!САМО КОМУНИСТИТЕ И АГЕНТИТЕ НА РУСИЯ , ИСКАТ ДА СМЕ РАЗДЕЛЕНИ И ВРАЖДУВАЩИ , ЗА ДА МОГАТ ДА НИ ПОДЧИНЯТ НА ТЕХНАТА ИМПЕРСКА ПОЛИТИКА И РУСКО РОБСТВО!ТОВА НИКОГА НЯМА ДА СТАНЕ!БЪЛГАРИ И МАКЕДОНЦИ СА ОТ ЕДИН КОРЕН И ЕДИН НАРОД, КАТО ПРЪСТИТЕ НА РЪКАТА!ДОЛУ КОМУНИСТИЧЕСКАТА ИЗ МЕТ!ДОЛУ РУСКИТЕ ГАДНЯРИ И ПОРОБИТЕЛИ!
36
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
нека да не се самозалъгваме българия и гърция са най-бедните членки на европейския съюз...дори една румъния вече е с по-добри показатели а камо ли страни като чехия,словакия,полша,словения,унгария,прибалтийските републики.гърция си беше и остава най-бедната от старите членки с тенденция да мине дори след румъния.за българия ясно-тя е най-бедната и корумпирана,ромският резерват на ес...след 5-6 години максимум гърция ще се присъедини към българия и заедно ще бъдат на дъното на ес като цяло...
35
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯДокато не признаете че сте българи, просто сте едни макета за нас, капиш :))))
34
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едно е да искаш друго е да можеш да го постигнеш защото аз за сега старание не виждам ни най малко. Трябва взаимно уважение но такова има само от българската страна. Ние сме десет единадесет години в ЕС и се научихме на толерантност до някъде но съседите са доста горделиви, освен това въпроса с езика не може да бъде компромисен, както и за историческата истина. Ако смята че ще получи Западна подкрепа и ние ну сме му нужни той е на грешна позиция и това има цена.
33
6
 
4
 
! Отговори
ВСЕКИ КОМУНИСТ преди 3 години
...СЧИТА ЗА СВОЙ ДЪЛГ , ДА НАСАЖДА РАЗДЕЛЕНИЕ И ОМРАЗА МЕЖДУ БЪЛГАРИ И МАКЕДОНЦИ---АБСОЛЮТНО СТАЛИНСКИ БОЛШЕВИШКИ ПОДХОД!БРАТЯ МАКЕДОНЦИ , НЕ ВЯРВАЙТЕ НА КОМУНИСТИ , СОЦИАЛИСТИ И ЛЕВИЧАРИ!ТОВА СА ОТПАДАЪЦИТЕ НА СТАЛИНСКАТА КАЛНА ПО МИ , Я....МОИТЕ РОДИТЕЛИ СА ОТ МАКЕДОНИЯ!!!!
32
4
 
9
 
! Отговори
СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ преди 3 години
НАШИТЕ ИСТИНСКИ БРАТЯ И СЕТРИ!ВИНАГИ ЩЕ СМЕ ЗАД ТЯХ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!БЪДЕТЕ СИГУРНИ!
31
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българите мразят македонците повече и от Росен Плевнелиев.
30
5
 
11
 
! Отговори
БългАрия преди 3 години
Няма как предатели и отцепродавци да са ни приятели. Какви глупоси плямпа тоя Заев, да не хванал ковид та бълнува така?