Заев: Македонският народ иска приятелство с българския народ

Премиерът на Македония е убеден, че пътят им към ЕС няма да бъде блокиран
Обновена: 5 окт 2020 18:47 | 5 окт 2020 18:35, Нели Христова
77
Заев: Македонският народ иска приятелство с българския народ
Снимка: БГНЕС

Премиерът на Северна Македония Зоран Заев заяви днес, че не очаква България да блокира Северна Македония по пътя й към ЕС, предаде телевизионният Канал 5.

Заев повтори, че въпросите за идентичността, за македонския език и народ са право на самоопределение, което не може да се оспорва, предава БТА.

"България е европейска страна и вярвам, че в самите разговори, в самите документи са техните усилия, амбиции и оправдани желания да се намери общо решение на съвместното честване на Гоце Делчев. В никакъв случай не очаквам да имаме пречки в тази част, защото определено от началото до ден днешен България е един от най-големите, ако не и най-големият поддръжник на Република Македония за интеграциите в ЕС. Българският народ иска да помогне на македонския народ, македонският народ иска приятелство с българския народ и така ще се движат и самите политици или институции, в съответствие с желанието за приятелство и за още по-голямо сътрудничество", каза Заев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Зоран - сръбско, Заев - може да се каже българско, но не съм срещал българин с фамилия Заев, по принцип това фамилно име е синоним за страхливост по българските земи, не знам как е при макетата :)))
28
3
 
12
 
! Отговори
Дебрите телелеиски преди 3 години
В голяма заблуда си Зоране ,от "византииците" се откачихте леко ,но да се отричате от майка България не е на хубаво и Гоце сие баш българин,но продължавайте да се запичате като костилка на дупе, па ше видите..."юниона европски" на куково лято!
27
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
пълна гювендилерщинаи там са уредили сороамериканци във власта дето ще кажат всичкодсамо и само да се приемат в ЕС
26
9
 
4
 
! Отговори
Бунгар преди 3 години
Българските политици нека се учат от македонските които мислят много по съвременно.Подобни Пишман историци и политици като Каракачанов и Джамбаски не трябва да им се слушат глупостите.Не само Европа не разбира каво иска България,а и целия цивилизован свят.Който е писал глупави трудове и се е сдобил с титли ...професор и академик си е негов проблем.Да е мислил като е съчинявал история.
25
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
не им ли светва на македонците лампичката ,че ако продължават така, албанците ще им вземат държавата - рано или късно
24
3
 
15
 
! Отговори
Миленко Неделковски преди 3 години
Всеки македонец който твърди че не е българин не може да бъде приятел на българския народ.
23
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Знаят ли българите кога е националния празник на Македония?Ако не знаете - датата не помня, но помна повода тази дата да стане национален празник. На тази дата българи били избили македонци. Ако сте прави - седнете или се хванете за нещо.Слушах коментари от македонци миналата година, заредени с такава омраза, че разбрах - скоро няма да се разберем, а може би никога.
22
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нито един българин няма да признае тези за нещо друго освен българи и държавата им за нещо друго освен България. Само тогава може да има приятелство. Иначе ще става като в Нагорни Карабах.
21
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
САЩ са си сложили послушковци навсякъде - тук - Борисов , Заев - в Македония Каквото кажат - това ще стане
20
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колега от 15 - и аз тъкмо се канех да напиша същите неща. Както и това, че Гоце Делчев също е българин, както и това че български чети отидоха да се бият за свободата на Македония и много от тях оставиха костите си там, ккто и извинение за помията, която се лееше в македонската преса 45 години към България, извинение за паленето на български знамена и поругаването на български паметници.Много грехове имат македонците към нас и само с едно, че сме братски народи няма да мине.
19
6
 
17
 
! Отговори
Тъй,де! преди 3 години
Какво е това македонец? - Това е злобно югославско куче!
18
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българския народ не иска да му грабят историята !!!
17
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лицемери. Ако искахте приятелство, нямаше постонно да плюете България. Всъщност за какъв макеондки народ става въпрос?!? Македонски гряждани да, но македонски народ простп НЯМА!
16
5
 
14
 
! Отговори
Проф.БожидарДимитров преди 3 години
И българският народ иска приятелство с македонския народ, обаче само след като македонския народ признае че е български народ.
15
2
 
13
 
! Отговори
наблюдател преди 3 години
Щом чуете някъде македонски разбирайте антибългарски. Това е днешното ннушение в тази дума, отричане на всичко българско.
14
6
 
22
 
! Отговори
приятели преди 3 години
Щом искаш приятелство ,изпълни следните точки .1. македонска народност няма2.македонски език няма ,има източен диалект на българския3.Яне Сандански е българин и с е е борил за България4.цар Самуил и български цар със столица Охрид на Българската държава.5.Тито е измислил македонката нация за да я приобщи към ЮгославияНаправи това и ще сме приятели
13
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Усеща Заев, че непеотата и джендерите са ни нападнали и разни радановци и прочие типове мачкат държавността и гледа сега да намаже някоя отстъпка. Няма отстъпка за истината, която е в документите!
12
3
 
14
 
! Отговори
Лицемер преди 3 години
Лицемерието на Заев понякога е съчетано с безочие - например, когато ставаше въпрос за новото име на Македония - да е Илинденска Македония! Тогава стана ясно, че в Илинденска се влага смисъл за "освобождаване" от България!Разчиташе се на един *** и наивен Бойко!
11
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Македонски народ няма. Никакво приятелство не искам с тия голтаци.
10
6
 
8
 
! Отговори
Абсолютен факт преди 3 години
До Напомнително :"Не трябва да допускаме влизането на Македония в ЕС,защото така ще вкараме в него и гадните албанци!"По-добре не може да се каже!След време ЕС ще ни благодари за това.Ако оцелее,де.