Заев: Македонският народ иска приятелство с българския народ

Премиерът на Македония е убеден, че пътят им към ЕС няма да бъде блокиран
Обновена: 5 окт 2020 18:47 | 5 окт 2020 18:35, Нели Христова
77
Заев: Македонският народ иска приятелство с българския народ
Снимка: БГНЕС

Премиерът на Северна Македония Зоран Заев заяви днес, че не очаква България да блокира Северна Македония по пътя й към ЕС, предаде телевизионният Канал 5.

Заев повтори, че въпросите за идентичността, за македонския език и народ са право на самоопределение, което не може да се оспорва, предава БТА.

"България е европейска страна и вярвам, че в самите разговори, в самите документи са техните усилия, амбиции и оправдани желания да се намери общо решение на съвместното честване на Гоце Делчев. В никакъв случай не очаквам да имаме пречки в тази част, защото определено от началото до ден днешен България е един от най-големите, ако не и най-големият поддръжник на Република Македония за интеграциите в ЕС. Българският народ иска да помогне на македонския народ, македонският народ иска приятелство с българския народ и така ще се движат и самите политици или институции, в съответствие с желанието за приятелство и за още по-голямо сътрудничество", каза Заев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
за какво да ги подкрепяме, за да наричат пак татари ли??
8
3
 
17
 
! Отговори
Напомнително : преди 3 години
Не трябва да позволим влизането на Македония в ЕС, защото така ще вкараме в негои гадните албанци.Тези "македонци", които са от български произход и с българско самосъзнание ще влязат поединично, като им дадем наши паспорти.Забележка: На Заев и семейството му да не се дава български паспорт!
7
4
 
18
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Как да бъдеш приятел с някой който те плюе и ти забива наж в гърба вече 30 години,въпреки непрекъснатите отстъпки???Време е да се действа като гърците-твърди условия и ако не са съгласни-да го *****.Гърците постигнаха 90% от това,което искаха и пак са недоволни!За какво да им отстъпваме,след като и без друго шиптърите ще ги унищожат?Само се самоунижаваме!
6
2
 
9
 
! Отговори
Вътко преди 3 години
Прав е човека, щом се определят, значи са такива. От 1950та насам са македонци и да правят и говорят каквото искат. Но да не закачат българските националисти от македонския край, като Георги Делчев, Дамян Груев и тн. Не виждам смисъл да се дискутира какви са тези хора, те самите никога неса се двуомели какви са, защото са нямали други възможности освен да са българи, защото родителите им са българи и земята им е българска. Зоран Заев и Тоше Проески, лека му пръст, да са македонци щом така смятат
5
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искат приятелство за да влязат в ЕС...и после гледай кво плюене и крадене на история ще става.
4
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Македонска нация не съществува. Македонската нация бе създадена от Тито за един ден. Сърбите извършиха брутален геноцид. 30 000 българи бяха избити и над 200 000 бяха вкарани в лагери, защото се е самоопределяха като българи.
3
2
 
15
 
! Отговори
Вуте преди 3 години
Българи и Македонци винаги са били братя...Това, че разни политици в историята от освобождение от османско иго предават и разделят братските народи от двете страни е съвсем отделен въпрос... Предателствата са взаимни... Дано някога се обединим!
2
6
 
16
 
! Отговори
Шопо преди 3 години
Няма македонски народ ! Има българи от Вардарска България!
1
1
 
6
 
! Отговори
И.Б. преди 3 години
Чул те Господ, Зоране!