Ердоган подаде жалба срещу холандски политик заради туит

Публикацията - карикатура на турския президент като терорист
27 окт 2020 22:55, Петя Славова
118
Ердоган подаде жалба срещу холандски политик заради туит
Снимка: БГНЕС

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган подаде днес жалба срещу крайнодесния холандски политик Геерт Вилдерс заради обиден туит, съобщи БГНЕС, позовавайки се на Анадолската агенция.

Още по темата

Повод е публикуван от лидера на "Партия за свободата" пост в социалните мрежи с обидна карикатура на Ердоган, в която е определен като терорист. Този акт беше осъден от няколко турски официални лица, включително от външния министър Мевлют Чавушоглу.

"Фашизмът не е в нашата книга, той е във вашата книга. В нашата книга е социалната справедливост ", заяви Ердоган в неделя на заседание на управляващата Партия на справедливостта и развитието в източната провинция Малатия и определи Вилдерс като "фашист".

Агенцията посочва, че в жалбата до прокуратурата се посочва, че публикуваната от холандския политик карикатура няма нищо общо с понятието „свобода на словото”. Ердоган настоява за наказателно преследване срещу нидерландския политик по член "Посегателство срещу честта и достойнството на президента на Турция".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
6
 
5
 
! Отговори
Kubilay преди 3 години
Щатите даже нямат топки да му кажат пряко нещата, а заплашват Турция през Алиев. Объркаха Турция с племенна държава като на Муамер Гадафи. Но те и Русия се объркаха, докато не им падна самальота. Турция ще обедини всички сунити. Това ще стане и тогава света няма да е виждал по-силна държава.
26
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
абе християните не са чак такива лицемери - като мохамед, та да опъват деца и да казват, че ги блогославят.
25
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Китай и Русия и Турция ще турят санкции на Локхийд Мартин за продажба на оръжие по света със което убиват хора, може и Иран да се включи и СК. Ердоган не е мишка да се кланя на САЩ и Холандия.
24
4
 
1
 
! Отговори
Ястребител преди 3 години
До 32Понеже не се интересувам от мъжки дюппенца, затова се не вра никъде бе амджъккаазлийо. Тая част съм я оставил в юрисдикцията на българските юнаци с големите пишшлета да се врат един на друг.
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЯстребителятНе е ставал мюсюлманин, не лъжи хората с анадолска пропаганда!
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЯстребителятТози Геертчо много го сърби человека хаалката все търси някой да го почеше.ти па с това късо пишле къде се вреш бе
21
9
 
4
 
! Отговори
Ястребителят преди 3 години
До Анонимен 26Чоджуум, нали има свобода на словото, какво лошо има в това да се погавря малко с християнстово, българите и българския бантустан, който незнайно защо все още се води за държава?! Или само християни имат право да се гаврят с другите религии?! Като казах че бледоликите юдейо-християнски юропейци са иббатии и лицемерите и двуличниците, точно ти се обади.
20
0
 
5
 
! Отговори
Не извратен тип преди 3 години
Циркаджийските еврейски номера при мен дикиш не хващат.По итересно ми е кой задава днесвния ред на тези оотрепки
19
3
 
8
 
! Отговори
ЦРУ преди 3 години
ЕРДО ще го бесят на моста над Босфора !!! Каза му го Тръмп - : " Не се заигравай със Раша....не се прави на " СУЛТАН "...ще ти СЪСИПЯ ИКОНОМИКАТА ...и младите ОБРАЗОВАНИ турци ще те обесят ...като Садам "........ГЛЕДАМЕ КАКВО СТАВА със лирата ....със всяко ИДИОТСКО изказване на Ердо !!!!!...този няма ли си СЪВЕТНИЦИ бееее ???? или съветниците са му като на нашият пРезидинт - МИТЬО ЕСМ-са.....който със смс ПРИВИКВАШЕ ГЕШЕВ да се отчита !!! ......МЪКАаааа БЪЛГАРСКАааааа!
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Посегателство срещу честта и достойнството на президента на Турция".да не е опънал, че се оплакваш :)
17
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЯстребителятЕла да попъшкаме. Мерак ли имаш. Редовно обиждаш и гавриш християнството, българите и българската държава. Ако се чувстваш ровече турчин, не скверни българскага азбука. И какво ще кажеш за една компания във фейса и ня други места с тваите поставе. И като се вдигне шум, дали ще ти е толкова интересно да се държеш арогантно и цинично. И не забравяй, че IP не се крие лесно. А ако от турско IP ще още по-весело. Хубава вечер.
16
3
 
5
 
! Отговори
Ястребителят преди 3 години
Лиецемерието и двуличието на бледоликите юдейо-християнски юропейци е безгранична. Било ми свобода словото, но дори да изразиш съмнение срещу измисления холокост, веднага те тикват в затвора.
15
2
 
9
 
! Отговори
Помашки мелез преди 3 години
СичкотоШалвар заедно сПедофилаМоамет сме за карикатури.
14
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ердоган може да е зъл ама не е г.упав той вижда, че ЕС и НАТО са едни бюрокрации и нищо не могат да му направят. Ердоган иска да прилапа Азербейджан и техния газ ама Армения му пречи. Китай иска да прилапа Тайван в един момент ще избухнат много войни наведнъж, както е затишие пред буря.
13
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
много меко стъпва приятеля на козите - на цаля Франция се закани.
12
3
 
4
 
! Отговори
ББ преди 3 години
алкооЛици и наркомаНе у нас има над 500000 мюсюлмани,наши братя с които живеем в мир от много дълго време,не ви съветвам да всявате омраза и да се гаврите с ничия религия...ще емигрирате до там са ви докарали,ние сме Народ толерантен,всеки които работи почтенно,спазва Законите,уважава Историята ни е наш брат без значение от цвят на кожата,религия или етнос...моят най -добър приятел е ***,мюсюлманин,обичащ България...страхотен човек...стъпвайте леко когато става въпрос за религии...
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЯстребителятЗа това ли се убихте да се жалвате когато се разходихме до Босфора за една седмица? Бая кaдънки са пъшкали.
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не го съдете строго, скоро почина любимата му коза...
9
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Много лошо ставаКогато лидер на държава с огромна войска е тънкообиден ;)--------------------------Не и когато живееш в технологичния 21 век където могат да ти изпарят войската на раз и да я превърнат в зелена плазма.Естествено, Ердоган и последователите му са заседнали в 15 век и не разбират какво се случва около тях.
8
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В най-скоро време може да очакваме Ердоган да отиде в Брюксел и типично по Ислямски да обезглави някой, защото са го обидили.