Заев: Блокадата на България на мечтите на РС Македония донесе тъга

Той отбелязва, че още вярва, че е възможен пробив
22 ное 2020 19:44, Нели Христова
183
Заев: Блокадата на България на мечтите на РС Македония донесе тъга
Снимка: БГНЕС

Блокадата на България за мечтите на Република Северна Македония да се присъедини към Евросъюза е против европейските ценности и предизвика много тъга сред нас. Това заяви македонският премиер Зоран Заев в интервю за агенция Франс прес.

Пред Агенцията Заев изразява и съжаление от неприятната, както я определя, изненада от блокирането от страна на София на преговорите за присъединяване на страната към евросъюза.

Франс прес припомня, че България иска от по-малкия си съсед да признае българските корени на езика, хората и историята й, преди да позволи на Република Северна Македония да продължи напред към преговорите по присъединяването си.

Заев, обаче подчертава пред Франс прес, че всякакво оспорване на македонската идентичност е „червена линия“. Това, отбелязва македонският премиер, е въпрос на самоопределяне, което и в сърцето на европейския проект.

Пред Франс прес Заев отбелязва, че още вярва, че е възможен пробив. Вярвам в европейските ценности, може би много повече от някои хора в Евросъюза, заявява още Заев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
32
 
! Отговори
Patrik преди 3 години
Каква е разликата между Бесарабския българин и македонеца.Че първия на руски ти обяснява ,изважда факти че е българин.А македонеца на български че е не такъв.
6
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой не ви мрази Зоране, вие ни мразите :) Опитахме се да бъдем приятели с вас, не става и не става :)) Като имам предвид приятели, да си признаете българското минало, това е, имайте си я държавичката, не сме заритали за нея :))
5
2
 
33
 
! Отговори
Нагли преди 3 години
В Европа май няма друга такава нахална и с промит мозък на ***. Излиза , че всичката помощ ,която сме им оказали е била напразна. Накрая стана ясно, че те ни смятат едва ли не за врагове- ние им крадем историята, ние им пречим за ЕС.. трябва Българската дипломация да бъде на ниво и да изясни представи всичко това разбираемо пред всички други страни. За момента излиза, че македонците са прави, а ние криви.. но трябва да видят ЕС само през крив макарон! Не са израснали за там!
4
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За какво реве този човек не се разбира. От тях се искат елементарни неща. Да се откажат да ни крадат историята. Да се откажат да лъжат, че Гоце Делчев и останалите видни участници в Илинденското въстание са македонци, като са си българи. Да премахнат лъжите за България от учебниците, от които учат македонските деца.Всъщност много по-сложно е. Да признаят това, което се иска от тях, означава да признаят, че тази държава се е крепяла на лъжа 75 години.Така е, но трябва да го направят.
3
4
 
43
 
! Отговори
Ммм преди 3 години
Зоран Заев все казва, че имаме единна история, и го втълпява на хората. Да, но не е така историята си е само на България, те са създадени 1944, тяхната история започва от тогава.
2
4
 
46
 
! Отговори
Некъф преди 3 години
Мечтата си я стопирахте сами сърбомани долни !!!Никакъв ЕС за вас предатели и родоотстъпници !!!
1
2
 
38
 
! Отговори
80233 преди 3 години
Изненада от позицията на софия! те наистина ни смятат за кръгли ***. Какво прави българската дипломация толкова години!?!