За поругаване: Македонци пуснаха списъци с хора с българско самосъзнание

За случая сигнализира Ангел Джамбазки в социалните мрежи
25 ное 2020 17:30, Нели Христова
252
За поругаване: Македонци пуснаха списъци с хора с българско самосъзнание
Снимка: Facebook

Езикът на омразата от страна на Северна Македония към България продължава. Група във Facebook носеща името "Ајде-да-плукаме-по-бугари-и-бугараши" (Хайде да плюем по българи и българофили) създава списъци с македонски и български граждани, с българско национално самосъзнание, които да бъдат издирвани и унижавани. За случая сигнализира Ангел Джамбазки на собствената си страница.

 

Това не е просто и не е само омразна и ненавистна реч. Това не като просто да наречеш две дами министри "фригидни кучки"...

Публикувахте от Ангел Джамбазки в Вторник, 24 ноември 2020 г.

"Това не е просто и не е само омразна и ненавистна реч. Това не като просто да наречеш две дами министри "фригидни кучки". Това, почитаеми съратници, са списъци. Списъци, съставяни в Скопие на македонски и български граждани, с българско национално самосъзнание", пише Джамбазки във Facebook. "Списъци, по които тези хора в Македония с българско национално самосъзнание, да бъдат издирвани, да бъдат наплювани, унижавани, поругавани."

"Тези хора в списъка не са в безопастност. Министерството на външните работи незабавно трябва да реагира с остър дипломатически демарш, да извика посланика на Влада на Република Северна Македонија и да изиска незабавна защита на живота, имота и честта на тези македонски граждани", призовава той и добавя: "За последен път такива списъци в Македония са правени през януари 1945-та година, когато на Рождество по стар стил започва "Македонската кървава коледа". В рамките на този геноцид срещу македонските българи, извършен по съставени от титовите главорези с петолъчки на шайкачите списъци, са избити без съд и присъда, или изчезват безследно, над тридесет хиляди учители, търговци, свещеници, офицери, гимназисти, граждани. Тяхната едиствена вина е, че имат българско национално самосъзнание."

Админите на страницата побързаха да отговорят на Ангел Джамбазки, отново използвайки обидни думи.

"Като македонец, аз не съм сърбофил, а русофил и туркофил, нека види "педерот" Ангел Джамбазки, аз подкрепям Русия и Турция повече от Сърбия, защото тези две световни сили са най-добрите ни приятели, а също и най-големите врагове на България. Всяка чест на МАРШАЛ ПУТНН И СУЛТАН ЕРДОГАН, КОИТО ЩЕ СЕКАТ БЪЛГАРИТЕ И МАКЕДОНЦИТЕ ЩЕ СИ ВЪРНАТ ПИРИН!!", пишат от страницата Ајде-да-плукаме-по-бугари-и-бугараши.

 

Јас како македонец не сум србоман него русофил и туркофил, еве нека види педерот Ангел Джамбазки, аз повише подкрепам...

Публикувахте от Ајде да плукаме по бугари и бугараши в Вторник, 24 ноември 2020 г.

А преди няколко минути добавят: "Ангел Джамбазки, кажете на вашите колеги Каракачанов, Захариева и Ковачев, че няма място за титоизъм в ЕС, а как така Тито е идол на Байдън, Макрон и много други лидери в ЕС и САЩ?"

 

Ангел Джамбазки велиш ти и твоите колеги Каракачанов, Захариева и Ковачев дека нема место за титоизам во ЕУ, а како тоа на Бајден, Макрон и многу други лидери од ЕУ и САД им е Тито идол?

Публикувахте от Ајде да плукаме по бугари и бугараши в Сряда, 25 ноември 2020 г.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


252
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 81Това са бели руснаци избягали от Ленин а не са татари или турци. Турците и татарите избягаха от България.
111
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до МаноловИди и си викай 80 години като не си мълчал
110
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако имахме армия досега да ги бяхме анексирали
109
2
 
15
 
! Отговори
до Манолов преди 3 години
"Провокация от съветско-югославски тип"Това не е провокация , случила се днес ненадейно. Такива провокации продължават 75 години и България срамно мълчи. За такова нещо в друга държава македонския посланик щеше да бъде извикан и да му се връчи нота.Затова се случват тези неща, защото им мълчахме от 45та година та до днес. И решиха, че могат да ни поругават и да си правят с нас гаргара колкото си искат.
108
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БогомилБил съм охрана с много хора, не казвам че са баш като монголци, приличат :) Нещо като Валерката :)))
107
2
 
11
 
! Отговори
до 81 преди 3 години
В Североизточна България непосредствено до границата с Румъния има доста села с преселени татари след Кримската война средата на 19в.Също и към Разград.Те са мюсюлмани,идват като бежанци,не знаят езика,ходжите ги записват турци и така постепенно се турцизират с поколенията.Но знаят произхода си!Интересното е,че масово са високи ,руси,със сини очи,при някои леко дръпнати ако е имало смесване с монголи,но като цяло нищо общо с турци.Това са русите "турци" за които се чудим откъде са.
106
0
 
4
 
! Отговори
ДО ЛЕЛЕ преди 3 години
Като си го написъл излиза че си Турски Ром . Има такива смески от настанилите се в Батак Турци след клането на българите и роми дошли по-това време е тази територия .
105
0
 
11
 
! Отговори
преди 3 години
До къде ще стигнат така ?Със злоба не става за съжаление. Може много хора да пострадат обаче и това е силно притеснително. Все пак с тези хора имаме общи корени. Грозно е да се мразим и лъжем.
104
13
 
7
 
! Отговори
Манолов преди 3 години
Провокация от съветско-югославски тип, за която келемето Джамбазки веднага се лови, за да си лъска яко осрания педеро-патреотски имидж пред ***. ВМРО беше паднало под чертата за новия парламент, та сега, покрай разправията с Р Сев. Македония, се правят на патриоти. Жалки нещастници, докато те участват в политиката и дипломацията, НЯМА да има помирение със "северните макета".
103
3
 
2
 
! Отговори
179 преди 3 години
Kako se branat romite a nasite oci ke si izvadime ! Това Македонци са го писали. Мога да кажа типична българска черта. Жалко за България жалко и за тях.
102
1
 
5
 
! Отговори
Леле до 112 преди 3 години
От София съм- бащиния ми род е от македонски бежанци, Мама е от Батак, през нали ми е какво ще коментираш :)
101
2
 
18
 
! Отговори
Богомил преди 3 години
До Анонимен 81Не знам къде ги видя тези българи с монголоидни черти. При българите тюркските гени са около 1% и то след престоя в Османската империя?! А при любимите ти "славяни" руснаците, те са 20%. пОМИСЛИ! И какво значи "гръкоподобни"? Имаш предвид чертите на гърците след преселването им от Етиопия в Европа? Те най-добре се виждат например в Кипър. Там са чернички, къдравички и т.н. Или имаш предвид днешните гърци които имат вече 70% тракийски, български гени? А елините/селите/ са траки.
100
1
 
16
 
! Отговори
АЗ преди 3 години
720 13 !ОТГОВОРИГогопреди 39 минутиНашите умници да не умуват, а да препишат списъка и да се свържат с тези македонци с български произход и да им укажат всячески подкрепа и признание. Нека покажем как се грижим за брата си. Всяко зло за добро.
99
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Леле до 81 до 95Аз познавам двама братя, които изглеждат на монголци :)) Иначе варненци ви знаем добричлии, но от уважение към майка ми няма да ви коментирам :)))
98
1
 
1
 
! Отговори
Леле до 105 преди 3 години
Това не е вярно, освен това Антоанета Добрева е изключителна актриса, завършила в клас на Стефан Данаилов- чак после "жената на Дони".
97
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ето ви и текст по история за 9 отделение./девети клас/=Македонскиот язик и македонското име и понатаму се негирани и непризнаени во Пиринска Македония,со що продолжува денационализацията и асимилацията на македонците во пиринскиот дел на МАКЕДОНИЯ!!Отделно ХИМНА ИМ,за средновековието да не говорим,немаме никави териториални и малцинстевни претензии спрема Буг-арияИЧ НЕМАТЕ!!!Заев тия дни се скъса да дава гръмовни обещания,те оригинални документи не признават,но са яки в обещанията!ВЕТО!
96
2
 
7
 
! Отговори
Divide et impera преди 3 години
Българите винаги трябва да сме разделени, за да ни управляват по-лесно. Граждани и селяни, софиянци и провинция, Левски и ЦСКА, хетеро и хомо, мъже и жени, мангъровци и мутафчийки, българи и македонци.
95
1
 
4
 
! Отговори
до 101 Бг преди 3 години
Много добра идея, може някой да се поинтересува, да ги намери, да ги по-здрави няколко пъти
94
1
 
12
 
! Отговори
Zz преди 3 години
Като влязат 50 човека и докладват страницата постовете вътре за Омраза и до 1 час я няма
93
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нямам фейсбоклук, но който има да подаде веднага сигнал с подробно описание защо тази група трябва да се закрие веднага. Сигурен съм *** ще я затрият и баннат участниците много набързо.