За поругаване: Македонци пуснаха списъци с хора с българско самосъзнание

За случая сигнализира Ангел Джамбазки в социалните мрежи
25 ное 2020 17:30, Нели Христова
252
За поругаване: Македонци пуснаха списъци с хора с българско самосъзнание
Снимка: Facebook

Езикът на омразата от страна на Северна Македония към България продължава. Група във Facebook носеща името "Ајде-да-плукаме-по-бугари-и-бугараши" (Хайде да плюем по българи и българофили) създава списъци с македонски и български граждани, с българско национално самосъзнание, които да бъдат издирвани и унижавани. За случая сигнализира Ангел Джамбазки на собствената си страница.

 

Това не е просто и не е само омразна и ненавистна реч. Това не като просто да наречеш две дами министри "фригидни кучки"...

Публикувахте от Ангел Джамбазки в Вторник, 24 ноември 2020 г.

"Това не е просто и не е само омразна и ненавистна реч. Това не като просто да наречеш две дами министри "фригидни кучки". Това, почитаеми съратници, са списъци. Списъци, съставяни в Скопие на македонски и български граждани, с българско национално самосъзнание", пише Джамбазки във Facebook. "Списъци, по които тези хора в Македония с българско национално самосъзнание, да бъдат издирвани, да бъдат наплювани, унижавани, поругавани."

"Тези хора в списъка не са в безопастност. Министерството на външните работи незабавно трябва да реагира с остър дипломатически демарш, да извика посланика на Влада на Република Северна Македонија и да изиска незабавна защита на живота, имота и честта на тези македонски граждани", призовава той и добавя: "За последен път такива списъци в Македония са правени през януари 1945-та година, когато на Рождество по стар стил започва "Македонската кървава коледа". В рамките на този геноцид срещу македонските българи, извършен по съставени от титовите главорези с петолъчки на шайкачите списъци, са избити без съд и присъда, или изчезват безследно, над тридесет хиляди учители, търговци, свещеници, офицери, гимназисти, граждани. Тяхната едиствена вина е, че имат българско национално самосъзнание."

Админите на страницата побързаха да отговорят на Ангел Джамбазки, отново използвайки обидни думи.

"Като македонец, аз не съм сърбофил, а русофил и туркофил, нека види "педерот" Ангел Джамбазки, аз подкрепям Русия и Турция повече от Сърбия, защото тези две световни сили са най-добрите ни приятели, а също и най-големите врагове на България. Всяка чест на МАРШАЛ ПУТНН И СУЛТАН ЕРДОГАН, КОИТО ЩЕ СЕКАТ БЪЛГАРИТЕ И МАКЕДОНЦИТЕ ЩЕ СИ ВЪРНАТ ПИРИН!!", пишат от страницата Ајде-да-плукаме-по-бугари-и-бугараши.

 

Јас како македонец не сум србоман него русофил и туркофил, еве нека види педерот Ангел Джамбазки, аз повише подкрепам...

Публикувахте от Ајде да плукаме по бугари и бугараши в Вторник, 24 ноември 2020 г.

А преди няколко минути добавят: "Ангел Джамбазки, кажете на вашите колеги Каракачанов, Захариева и Ковачев, че няма място за титоизъм в ЕС, а как така Тито е идол на Байдън, Макрон и много други лидери в ЕС и САЩ?"

 

Ангел Джамбазки велиш ти и твоите колеги Каракачанов, Захариева и Ковачев дека нема место за титоизам во ЕУ, а како тоа на Бајден, Макрон и многу други лидери од ЕУ и САД им е Тито идол?

Публикувахте от Ајде да плукаме по бугари и бугараши в Сряда, 25 ноември 2020 г.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


252
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Леле до 81Нети жената на Дони е от монголски род. Но в Добруджа е имало доста татари а сега са останали главно турци и черкези.
91
0
 
0
 
! Отговори
Виктор преди 3 години
Има доста думи които не се използват в Македония. Странно
90
1
 
4
 
! Отговори
Divide et impera преди 3 години
Разделяй и владей!
89
0
 
19
 
! Отговори
Zz преди 3 години
Хахаха, макетата в безсилието си са пълни клоуни. Ние си имаме сериозни проблеми да решаваме, не да се занимаваме с тях
88
0
 
13
 
! Отговори
Бг преди 3 години
Хмм... а дали няма начин на членовете на тази група "Аjде ...." да се публикува списък с имената, адреси и т.н. Ей тъй на да се знаят кои са...
87
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Досега спорят само за историята, но и езика си остава нерешено също. Трябва да признаят македонски български, както има македонски албански, а не да мешат българския със сръбски и правят нов език македонски. Това че Сърбия им разрешава, за нас не е приемливо. Децата в Сърбия от бг произход си учат чист бг език а не да го мешат със сръбски и не му викат "македонски". Тепърва трябва да измислят нов "македонски" език ако ще има такъв но без да ги мешат:)
86
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ислямистите албанци и Сръбските Комунисти да бягат към Сърбия и Турция.Българите в Македония бяха 500 години по Ислямско Албанско РОБСТВО, а после 80 години- под Сръбско Комунистическо ВЛАДИЧЕСТВО.Ислямистите албанци и Сръбските комунисти да умират...
85
2
 
7
 
! Отговори
Леле до makedon преди 3 години
Какъв брат си ми, бе, дриш... Ванче Михайлов за вас и вето, докато не разумеете! Брат ми бил пффф марш да правиш супата студена
84
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Професионалните ФАЛШИФИКАТОРИ НА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ се различават от *** като Поповски само по това че не са обявили че Самуил е племенник на Василий Втори!!Иначе в учебниците за битките между самуиловите воини и ромеите на ИЗОБРАЖЕНИЕ НАД ТЕКСТА=БУЛГАРИ ПРОТИВ РОМЕИ,долу в текста МАКЕДОНЦИ ПРОТИВ РОМЕИ!!Те не са ***,нали,ама явно населението Е или се правят на по-тъ.пи отколкото са!Въобще НЕ СА ЕДИНИЧНИ СЛУЧАИ ТОВА,ТОВА Е ДЪРЖАВНА ПОЛИТИКА за наивника по долу!!
83
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гандлф
82
1
 
7
 
! Отговори
Леле до 81 преди 3 години
Аз в Добрич монголоидни българи не съм срещала. Те, представи си, се считат за Добруджанци и наследници на древните тракийски народи. Май никъде не съм срещала монголоидни българи. Ти къде ги видя? Бил си на гости на мама и тати в мааааалата!? Търси корените си в Пакистан, по-скоро :)
81
0
 
10
 
! Отговори
Макетата се изложиха преди 3 години
НЕ смятам че заплашителни призиви към макетата си заслужават!Оставете ги да си лаят като бесни кучета - зер се ядосвте на безмозъчните създания?Само трябва да внимаваме да не ухапят някой българин!
80
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ето ви и пример за ТОТАЛЕН *** МАКЕДОНИСТ,с който обаче професионалните фалшификатори на учебници в Скопие малко се различават,ПетАр ПоповСКИ.Как малоумникът обяснява защо Василий Втори Македонец е наречен ***=Василий Втори Македонец БИЛ ВУЙКО НА САМОИЛ и владеел МАКЕДОНСКОТО ЦАРСТВО от Скопие та до Северна Африка,значи не Византия или ИРИ а Македонско царство било това!!Главен град бил КОНСТАНТИНОПОЛ и дефакто СамОил бил много нахален и искал от вуйко муповече татарска територия!!!
79
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АспарухАз се радвам че Бойко зае твърда позиция, не може да ни крадат историята и същевременно да ни обиждат :))) Ние не горим турски знамена, въобще не горим никакви знамена :) Макетата да се стегнат, щото първи ги признахме и първи може да ги погребем.
78
2
 
6
 
! Отговори
репортвайте таяпомия преди 3 години
репортвайте тая помия
77
1
 
8
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Сами си го вка*рват...Заслужават не вето,ами ритник отзад.То концепцията е сбъркана изначално-трябва не Македония да се вкара в ЕС,а македонците един по един.
76
1
 
10
 
! Отговори
Леле преди 3 години
Хора, трябва да си приберем в България всеки един от този лист + семействата им! Аз съм ок да пратя пари за целта!... Как може такава гнусота, нямам думи просто!... Оставете ги албанците ще им обяснят колко са антички, но нашите си хора да си приберем! Ще посрамим кръвта си и предците си, ако изоставим хората от списъка!!!
75
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ето ви имена НА БЕСНИ македонисти които са свалени от телевизиите в Скопие но пък си имат канали в ютюб и фейсбуци от които говорът на омраза към България и всичко българско си тече както винаги.Ето ги,можете да им погледнетеемисиитеМирка Велиновска,Миленко Неделковски/оня който чупи паметници/ и едно влашко ку..че Васко Ефтов!На тия им треперят гласовете от злоба като говорят за нас,особено баба ви Мирка и влахът Васко,на Васко ако може ще му излязат искри от очите от злоба да ни изпепели!!
74
1
 
6
 
! Отговори
Гого преди 3 години
В момента ни трябва истински виртуоз във външната политика. За жалост последните 130 години почти няма такива, може би Фердинанд, но и той е ту партс. Може би референдум по спорните въпроси и македонците сами да си решат съдбата.
73
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 69Сърбия и Югосаливя обезбългаряват Македония след като я окупират в 1913 и повторно в 1919 г. след окупация от Франция и Англия и я предават на Югославия.