РС Македония: България направи тежка геостратегическа грешка

Страната излезе с официално становище
8 дек 2020 18:56, Нели Христова
212
РС Македония: България направи тежка геостратегическа грешка
Снимка: БГНЕС

"Република България наложи вето на началото на преговорите на Северна Македония с Европейския съюз и с това застана на пътя на нашата европейска интеграция", се казва с официално становище на правителството на РС Македония. Оттам категорично декларират, че Северна Македония "никога няма да се откаже от правото на самоопределяне на македонските граждани".

"Македонската национална идентичност не беше, не е и невъзможно е да бъде предмет на преговори. Македонският народ и македонският език са стълбовете на македонската идентичност. Те идват от миналото, а в същото време са стълбове на нашето европейско бъдеще", продължава становището на правителството.  Изказва се съжаление, че процесът на разширяване на ЕС е спрян от България. "Става дума за неотговорна и тежка геостратегическа грешка", смята македонското правителство и твърди, че страната е готова за началото на преговорите.

Декларира се, че правителството на Северна Македония няма да позволи застой на вътрешните реформи и ще засили темпото, защото стратегическата цел е да се придвижи страната към ЕС и да изгради европейските стандарти. "За нас няма друг път, няма друга алтернатива. Македонското бъдеще е европейско", завършва становището на правителството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


212
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
171
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом баба ви Олбрайт се е застъпила за макетата, нашата кауза е загубена.
170
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да признаят и българския елемент наравно с всички съставни народи и да гарантират правото на самоопределение им като българи.
169
2
 
5
 
! Отговори
Абе преди 3 години
Тоя заек днес като го слушах с какъв тон говори, получих усещането, сякаш ние сме на някакъв изпит пред тях, който не сме издържали, и като че ли те са, които диктуват условията, а ние трябва да се съобразяваме с тях ! Що за наглост, що за безсрамие.., просто нямам думи !
168
3
 
4
 
! Отговори
Диана преди 3 години
Къде го чукаш, къде се пука! Някой да е говорил някога за самоопределение на Македония? - НИКОЙ! Съжалявали за нашето решение, та чак то било гео-стратегическа грешка?! Плитко, много, много плитко! Те могат да съжаляват само за самите себе си и да говорят само за самите себе си! Отново се опитват да ни коментират от погрешна гледна точка - те са зависими от нас, не ние в тази ситуация и не са тези, които да разглеждат нашето решение от позиция на превъзходство!
167
2
 
4
 
! Отговори
Слушай бе преди 3 години
'Разлогпреди 23 часа 5 25Свобода и човешки права за македонците в Пиринска Македония !" Т*п ли си се родил или си ходил на курсове? Ако аз сега кажа че съм македонец, грък, албанец турчин или румънец ако щеш довечера ще си спя в леглото и нищо няма да ми се случи нито на мен нито на близките ми. Ако обаче някой във недоразумението отатък Вардар каже че е българин не ми се мисли какви патила ще прекара. Ето там се нарушават човешки права а не в България. Докато там е така вето!
166
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Македонците са по зле и от еничарите .Индже ,когато разбира от къде е тръгнал ,става хайдутин ,а тези не искат и да чуят истината .
165
2
 
8
 
! Отговори
456 преди 3 години
Много е грозно,че албанците в Македония се смятат за албанци и не говорят срещу Албания,а българите в Македония са се преименували на македонци,българския език нарекли македонски и бълват змии и гущери срещу нас.Мисля,че трябва да ги оставим да се оправят сами.Който се откаже от българския род няма моралното право да ни моли за помощ.
164
1
 
18
 
! Отговори
Албания преди 3 години
Не след дълго България мже да граничи с Албания..
163
1
 
25
 
! Отговори
кръпел преди 3 години
ВЕТО ВЕТО И ПАК ВЕТО !!!стоп на лъжите , кражбите и манипулацията на историята !!!
162
2
 
19
 
! Отговори
Дончо преди 3 години
От Нагли по нагли....нямат никакъв подход....държава джудже създадена от коминтерна а се държи сякаш те определят правилата....България е от слънчевата страна и няма как да позволи на един комунистически *** да стане член на ЕС....Историята им исключително се препокрива със сръбската и руската...единствено с едно изключение...само руснаците съвсем бегло разбира се споменават че е съществувал старобългарският
161
5
 
17
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
ЕС не е СССР. Няма го Сталин, Тито, Жоро-тарабата, БКП /БСП/ върви към закриване :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
160
6
 
20
 
! Отговори
Вето преди 3 години
Вето
159
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
167 От Белград и Москва се командва антибългарската омраза.Те са гласът на Путин,който се стреми да модерира ЕС по своя воля.
158
5
 
33
 
! Отговори
Бай Иван преди 3 години
Това не е грешка а най правилното решение взимано някога относно външната политика на България.
157
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В същия глас припява и сръбската министърка по разширяването Ядранка Йоксимович, дори си позволява, да съветва Брюксел, който според нея, трябвало да приема решенията с 2/3 мнозинство? ! Тя отива и по-далеч, като обвинява ЕС, че заради несъгласието в съюза, Сърбия не могла да отвори нито една глава, тади година. Демонстрация на сръбсо нахалство и наглост. Дефанзивно повединие на сърбите, да обвиняват другите, те никога не са виновни, за несвършена от тях работа.като руснаците.
156
7
 
17
 
! Отговори
България над всичко преди 3 години
Македония........................такава държава няма.........................България вече има обща граница с Велика Албания!
155
5
 
10
 
! Отговори
Вето преди 3 години
Вето за отридените македонски българи!
154
5
 
27
 
! Отговори
бай Лазо преди 3 години
Зоране,кой каквото си направи сам, никой друг не може да му го направи!
153
7
 
21
 
! Отговори
Д. преди 3 години
ВЕТО!!!
152
5
 
14
 
! Отговори
за Македония преди 3 години
Макония........................такава държава няма.........................България вече има обща граница с Велика Албания!!!