РС Македония: България направи тежка геостратегическа грешка

Страната излезе с официално становище
8 дек 2020 18:56, Нели Христова
212
РС Македония: България направи тежка геостратегическа грешка
Снимка: БГНЕС

"Република България наложи вето на началото на преговорите на Северна Македония с Европейския съюз и с това застана на пътя на нашата европейска интеграция", се казва с официално становище на правителството на РС Македония. Оттам категорично декларират, че Северна Македония "никога няма да се откаже от правото на самоопределяне на македонските граждани".

"Македонската национална идентичност не беше, не е и невъзможно е да бъде предмет на преговори. Македонският народ и македонският език са стълбовете на македонската идентичност. Те идват от миналото, а в същото време са стълбове на нашето европейско бъдеще", продължава становището на правителството.  Изказва се съжаление, че процесът на разширяване на ЕС е спрян от България. "Става дума за неотговорна и тежка геостратегическа грешка", смята македонското правителство и твърди, че страната е готова за началото на преговорите.

Декларира се, че правителството на Северна Македония няма да позволи застой на вътрешните реформи и ще засили темпото, защото стратегическата цел е да се придвижи страната към ЕС и да изгради европейските стандарти. "За нас няма друг път, няма друга алтернатива. Македонското бъдеще е европейско", завършва становището на правителството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


212
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СатН=само дето Самуил не е роден в Македония,защото не се знае да е раждан някъде между Одрин и Константинопол,а вероятно е роден в София и баща му тука е упралявал.Дори географски не е македонец,не пък етнически.Македонците тогава са ромеите в сега Източна Тракия,ама то е..и,учи.е..и,учи и накрая такъв бисер се ражда.
110
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки народ си има черни овце. При нас това са македонците.
109
3
 
21
 
! Отговори
Даскала преди 3 години
45 та година подменят една шеста от азбуката си със сръбските и още се петелчат и дърлят като махленски мъници!Я се сърбейте но за ЕС забраветеИ да върнете българските паспорти, вземете си сръбски!
108
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Психопати, режете шнура и в редиците на Албания, може и да се оправите
107
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тукашните неокоминтерновци казват че в СМ не искали българската ДС да им пишела учебниците,тия майкопродавци обаче забравят друго=скопските учебници ги пише сръбската държавна сигурност.Колко трябва да си долен за да защитаваш сръбските интереси пред българските и при това да се кичиш със званието български интелектуалец!Това у нас,сега а не преди 70 години в титостан,отврат.Чудно ли е тогава че сърбите постигнаха брилиатни резултати в западните български земи,пълно с майкопродавци,чак страшн
106
7
 
2
 
! Отговори
Лили Иванова преди 3 години
абе аз и Филип и сина му ги помня, хибави хора, мразеха много гърците
105
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали помните чичо Джо навремето как поправи геостратегическата грешка на Милошевич? Като нищо ще поправи и грешката на Боко Тиквата. Сърбия и Македония с удоволствие ще му предоставят въздушен коридор. Това е обикновена политика разделяй и владей, действа безотказно.
104
9
 
7
 
! Отговори
Сат Н преди 3 години
Големия спор е за Самуил, който според тях е македонски цар-------Естествено, че е и македонски цар, щом е родом от Македония и е царувал над македонците.
103
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Време разделно".Македонските еничари са приели сръбската вяра и са пратени да се бият с братята си.Героят Караибрахим от "Време разделно" е пример за днешен македонец и обяснява поведението му.
102
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заев,днес е 8-ми декември,по стар стил денят на св,Климент Преславско-Охридски!Празник на СУ,е повечето студенти хал хабер си нямат но все пак знаят кой е св,Климент,за разлика от тебе.Пак една торба глупости си ръсил,така не може Заев.Цялата ви история до 1944 година е фалш на 120%.България не може да си даде историята за да си градите вие идентитетот,а ни мразите защото нашето съществуване ви пречи да наложите коминтерновските глупости за истина.Мразете ни на воля,поне да има защо.
101
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Макарона е крив макенца , юръп няма да видите
100
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По повод немските забележки и северно-македонски коментари към нашата позиция, предлагам да поставим рекорд за Гинес: в точно определен час един милион българи едновременно да си го преместим в другия крачол.
99
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 96Айде айде и този старчок много няма да го бъде. По- добре да беше отстъпил поста на вицето си, тя няма да започне да се надрисква скоро. Това милионите няма кака да оправят. Навремето се подиграваха на руснаците за дъртите им държавни глави, ама май и там вече става същото. Наистина не знам дали е смешно май е по - скоро тъжно.
98
2
 
7
 
! Отговори
Фани преди 3 години
До Сат НГолемия спор е за Самуил, който според тях е македонски цар, така че не ми е ясно какво са признали. Дори се опитват с нелепо обяснение да кажат защо се е наричал цар български.
97
7
 
6
 
! Отговори
Боец преди 3 години
Македония е Българска територия от 7000 години!!Всички македонци или приемат Българската православна вяра или ..на дравника!!
96
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато Желю Желев им подари двата танка,те така и не разбраха намекът му.А намекът му беше,макетата да внимават с поведението си,защото на българите им е нужно да влязат само с две бойни машини в Скопие,и да си вземат обратно онова което им беше дадено.А даденото им беше: територия,народ,църква,армия,независомост,световна признатост за ,,етнос'',и още много други екстри които получиха от Майка България за да просъществуват поне едно поколение като независимо държавянство,но те и толкоз не можаха
95
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-голяма грешка на историята от БЮРМ може да е само анексирането на Крим към Русия
94
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БоецНе! Трябва по - умно. не тъпашки като сърбите. На гърците не им трябваше да го правят и пак получиха своето. И ние трябва да направим така - да защитим своето но по правилен начин.
93
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Грешка няма. Не ни трябват такива врагове в Европа. Не искаме да си създаваме проблеми в Европа с лудди и нагли македонци от 1945 година.Тези наглеци ще ни побъркат с претенциите си, ако влязат.
92
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вие не знаете ли кой е роднина на Зайо Байо? Чичо му Джо Байдън. Чичо Джо ще ви каже на вас каква ви е историята ви и мястото ви на Балканите.