РС Македония: България направи тежка геостратегическа грешка

Страната излезе с официално становище
8 дек 2020 18:56, Нели Христова
212
РС Македония: България направи тежка геостратегическа грешка
Снимка: БГНЕС

"Република България наложи вето на началото на преговорите на Северна Македония с Европейския съюз и с това застана на пътя на нашата европейска интеграция", се казва с официално становище на правителството на РС Македония. Оттам категорично декларират, че Северна Македония "никога няма да се откаже от правото на самоопределяне на македонските граждани".

"Македонската национална идентичност не беше, не е и невъзможно е да бъде предмет на преговори. Македонският народ и македонският език са стълбовете на македонската идентичност. Те идват от миналото, а в същото време са стълбове на нашето европейско бъдеще", продължава становището на правителството.  Изказва се съжаление, че процесът на разширяване на ЕС е спрян от България. "Става дума за неотговорна и тежка геостратегическа грешка", смята македонското правителство и твърди, че страната е готова за началото на преговорите.

Декларира се, че правителството на Северна Македония няма да позволи застой на вътрешните реформи и ще засили темпото, защото стратегическата цел е да се придвижи страната към ЕС и да изгради европейските стандарти. "За нас няма друг път, няма друга алтернатива. Македонското бъдеще е европейско", завършва становището на правителството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


212
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
5
 
17
 
! Отговори
за Македония преди 3 години
Македонци и геополитика................................хаха.......................все едно Цецка Цачева и ядрена физика!!!
150
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най малката Титова провинция, а с най големите претенции. Бил съм там. Толкова са зле горките. Имат една кола завод, едно евтино скопско пиво и един свод за козметика. Както и огромни статуи и самочувствие. Смятат се за наследници на Александър Македонски и за великани като него всичките. Албанците си имат техни училища, университети, азбука, език и религия и са на чалъм да станат мнозинство в Македония. Имат 3 града и паланки. Тетово е албански на 95%. Дано Борисов се покаже като твърд българ
149
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези пък.... Кога взеха да разбират и от геополитика?
148
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересно ми е какво пише във сръбските учебници - дали са си синхронизирали измишльотините със северномакедонците? Някой да каже, ако има наблюдения.
147
4
 
28
 
! Отговори
Вярно е преди 3 години
България направи тежка геостратегическа грешка на 15/януари/1992 !
146
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чудесно. Колкото повече се репчат, толкова повече показват на останалите в ЕС че сме прави да им теглим ветото.Държава комунистическо недоносче. Комунизма изчезна, въпрос на време е и държавата им да изчезне. Албанците са ги подпрели много добре. Ако имат капка разум - ще тътрят на бяг към България.
145
2
 
8
 
! Отговори
До ?!? -134 преди 3 години
Те приятелите го знаят, но трябва вече да го научат и неприятелите ни !
144
4
 
27
 
! Отговори
Абе преди 3 години
Тия представят нещата, както дяволът Евангелието ! Кой пък им е забранил да се самоопределят, не разбрах ! Геостратегическа грешка направихме, когато ги признахме безусловно за държава !
143
2
 
10
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
До MkDon-А ТИ ЗНАЕШ ЛИ ОТ КОЙ ДЕЛ СИ?-ОТИ БЪЛГАРИЯ ДА Е ЦЕЛА ТРЕБАТ ОЩЕ 7-ЕМ ДЕЛА-ПОМНАТ ОРАТА-ПЕСНИ СЕ ПЕЯТ 1300 ГОДИН.
142
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До наблюдателСпорно е и дали това около Вардар е Македония или е всъщност Тракия. Например Византия след Самуил нарича Македония област която е днешна Източна Тракия до Бургас и Добруджа от Истанбул. Република Вардар може, но Северна Македония е много съмнително че имат право да се наричат.
141
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 149Много фантазираш.Два шамара по врато и че забравиш да сменяш имена.
140
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До наблюдателАма няма държава Македония и след 1944 г. Има Югославия. Ако българите в Югославия са обявени за македонци, то тогава и България има право да обяви турците за българи и да им смени имената и забрани турския език като си измисли родопски език или добруджански език който ще е малко променен български, но няма да е турски нали.
139
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Гоце МакедонскиБългария спасява Скопие и Белград и от татаромонголци и от турци. Хан Тервел ви спасява и от арабите. Нещо си се объркал защото татари и татаромонголци са различни. Татарите са турци, а татаромонголци са с дръпнати очи.
138
2
 
8
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
До Бугарин од Струмица-АМА КАК ДА ВИ ПОМОГНЕМЕ КАТО НИ ПРЕЧИТЕ-НЕ ВИДИШ ЛИ ЩО ПИШАТ ЗА НАС?-Я НЕ САМ КАЗАЛ ЧЕ СИТЕ СТЕ ТАКВИЕ-АМА ПОВЕЧЕТО НИ ПЛЮВАТ-НЕМА НАЧИН.
137
2
 
10
 
! Отговори
обикновен преди 3 години
До макетата: мно'о лъжете, живеете в измислен свят и само 7те джуджета още не са станали македончета, и най-накрая научете значението на термина 'татарин', но най-вече кой е Тито, кои са сърбите и дали наистина искате да сте като тях, че и повече, че заради последното, не само ние ще ви спрем за ЕС!
136
2
 
11
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
-ДА СЕ ПРИДВИЖВАТ НАКАДЕТО ИСКАТ-АЗ КАЗВАМ -НЕ-ТАЯ НЕМА ДА Я БИДЕ ВИЕ ЩО СИ МИСЛИТЕ.НИЕ НЕ ПРОДАВАМЕ БЪЛГАРИЯ И ИСТОРИЯТА-ЕЙ 1300 ГОДИН ИСТОРИЯ-МАКЕДОНЦИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИ-ДА СТЕ МИ ЖИВИ И ЗДРАВИ АМА ТАКА КАКТО ВИЕ ГО МИСЛИТЕ-НЕСТАВАААААА.-АЛАНИЯ ВЛИЗА В Е.С.-С ДВЕТЕ РЪЦЕ ГАСУВАМ ЗА ТЯХ.
135
3
 
7
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Тази грешка я направи един американски слуга-президент,който ви призна измислената държава,и то по чуждо нареждане.
134
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Северна Македония наистина има европейско бъдеще: като част от Албания, която ще бъде приета в ЕС в близко бъдеще.
133
7
 
16
 
! Отговори
наблюдател преди 3 години
Самата идея и основа на македонизма е отричане на всичко българско. Все едно американците да кажат, че говорят американски език или бразилците бразилски. Да си бъдат макета като толкова искат, но след 1944-та. Дотогава са българи и исгорията им е българска.
132
3
 
18
 
! Отговори
Голем Праз преди 3 години
Заплашват ли ни, че ще си скъсат паспортите, гастроентерологична грешка, молим ви не бъдете толкова строги с нас, разкайваме се. Баси майтапа, блокаж до дупка за тези пещерняци.