Каракачанов към РСМ: Защо такава ожесточена антибългарска кампания?

Без компромис с историческите факти и с общата история на България и Македония
9 дек 2020 15:48, Елка Василева
178
Каракачанов към РСМ: Защо такава ожесточена антибългарска кампания?
Снимка: архив, БГНЕС

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов се срещна със специалния представител на Република Северна Македония /РСМ/ за България проф.Владо Бучковски, който е на посещение у нас, съобщиха от пресцентъра на МО.

На срещата проф. Бучковски е изразил становището на македонската страна, че диалогът между двете съседни държави трябва да продължи и именно чрез диалог да се върви към възстановяване на доверието.

Според него приятелският тон в двустранните разговори е единственият начин за постигането на разбирателство.

Вицепремиерът Каракачанов е изразил задоволство от изразеното от македонска страна желание за диалог и за възстановяване на доверието.

Още по темата

Същевременно Красимир Каракачанов е изразил недоумението на огромната част от българското общество към продължаващата антибългарска риторика от редица медии и политици в РСМ.

След повече от 30 години системна подкрепа за Македония от България, намерила конкретен израз в дипломатическа, финансова и военнотехническа подкрепа, българският народ недоумява защо се води такава ожесточена антибългарска кампания срещу една приятелска страна, е посочил Красимир Каракачанов.

Вицепремиерът е подчертал, че българският народ няма да приеме никакъв компромис нито с историческите факти и с общата история на България и Македония до 1944 година, нито с кръвта на над 200 000 души, загинали не като окупатори, а за свободата на своите братя в Македония.

Красимир Каракачанов е подчертал също необходимостта от спиране на езика на омразата спрямо България, като е напомнил, че от десетилетия образователната система на Скопие насажда омраза към България, българския народ и всичко българско.

България няма претенции как се самоопределя една част от македонското общество, но това самоопределяне не може да става за сметка на присвояване на части от българската история и идентичност, е посочил вицепремиерът Каракачанов.

Той е напомнил, че в РСМ има и немалко хора, които определят себе си като българи, а езика си като български и това тяхно право не може да бъде отричано и потискано.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бучковски: Защо такава ожесточена антимакедонска кампания? Няма македонски език, няма македонска история.
92
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЗАЩО ВМРО МЪЛЧИ ЗА МАКЕДОНИЗМА НА ВАНЧЕ МИХАЙЛОВ? МАКЕДОНИЗМА НЕ Е СЪЗДАДЕН ОТ СТАЛИН И ТИТО И ДИМИТРОВ. МАКЕДОНИЗМА Е СЪЗДАДЕН ОТ ВМРО.
91
6
 
4
 
! Отговори
1945 преди 3 години
Тодор Живков и неговите колеги са продали Македония на Тито за 25 милиона долари през 1946 година.Има го документирано.Даже се е съгласил за същите пари да продаде и Пиринския край. Русия се намесва и това не се случва.Ние трябва да сме благодарни на Русия за това.Който не вярва да провери.
90
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Целия проблем тръгва от фанатизирани и не много умен Иван Михайлов и психотропния му "македонизъм"
89
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Краси Каракачанов е наследник на старото ВМРОколкото Тодор Живков е наследник на Борис Трети
88
7
 
4
 
! Отговори
просто момче си преди 3 години
До Анонимен 75Никой не мрази македонците!По-скоро ги съжаляваме!
87
4
 
10
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
БЪЛГАРИЯ НЯМА ИНТЕРЕС ДА СПИРА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ. ЗАТОВА НЯМА ДА ГО НАПРАВИ. ВМРО И КРАСИ КАРАКАЧАНОВ ИМАТ ИНТЕРЕС ДА ВДИГАТ ВРЯВА ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ.
86
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Учудващо е защо министри на отбраната в България се назначават ДС донос ници, като се почне с Д.Луджев и се стигне до този в момента.Министерството на отбраната е опоскано и каквото е възможно е разрушено.Бездействието на това министерство е за съд!!
85
3
 
2
 
! Отговори
ТитоДония+ТитоДонци преди 3 години
Тито, Тито, какво направи на тези хора, че болни са от злоба и омраза, като ги слушам и чета, не мога да проумея какво движи тези комплекси, то вярно, че зад всески прогрес трябва да има враг, но тези изглежда друст кетамин на богато. ТитоДония и ТитоДонците!
84
2
 
3
 
! Отговори
Аха преди 3 години
И защо се чуди,като той е част от проекта за омраза заедно с ВМРО ДПМНЕ .Той е създател на омраза и олицетворение на омразата.Аз все пак нямаме краткосрочна памет.Освен това той не знам какво не мрази. Може и корупцията,алкохола и леките жени или мъже можеби.
83
2
 
12
 
! Отговори
диалогът е това преди 3 години
Самуил е цар на България - вие сте фашистички окупатори. Защо Миладинови са писали български песни - вие ни окупирахте ВСВ. Гоце е българин - вие бехте со фашистите во ВСВ. Езикът ви е като българския - нашиот язик е признаен уште от 1945. Вие сте държава от 1991г - не, ние бехме държава в Югославия.Добре, историята ви и нацията ви почват от 1945г. - не, не, навреда. ние сме антички, уште от Саше Великот, сите са наши,вие сте фашисти и бехте с Германия през ВСВ, а ние партизаните победихме.
82
3
 
3
 
! Отговори
до 81 преди 3 години
:) Кога България е била империя , българите не са били дребни завистливи душички които да се чудят кого да мразят . Не ги е мързяло да работят , не са били тарикати , и основната им житейста цел не е била да се насмукват всяка вечер .Така че България си върви към логичния край. Като всякакви други бивши империйки :)Нищо ново и нищо вечно няма под слънцето :)
81
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
73 Русия никога не е била наш съюзник, винаги е гледала на България,като на територия, употребявала ни е за своите имперски цели. Едва с членството ни в НАТО и ЕС, започнахме да се отдалечаваме, от империята на злото-Русия.
80
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
вардарско не е част от България точно 98години - от 1918г. с изключение на 1941-1944. това са категорично 6 поколения - първите 2 избити и разселени, а останалите 4 - научени на омраза. мен ако питате, трябват поне 4 поколения - т.е. 60 години, преди северно македонците да бъдат пуснат в европа. докато не изчезне и последното възможно поколение, научено на омраза към нас. крайно е като решение, но друго няма - не стига само смяна на учебниците, а да се извървят няколко нови поколения.
79
1
 
1
 
! Отговори
до 78 преди 3 години
:) и теб също няма да те има , заедно с двете ви незначителни държавички недоразумения
78
2
 
0
 
! Отговори
120 преди 3 години
Тоя звездите му говорят....
77
4
 
11
 
! Отговори
ttttsss преди 3 години
Македонците от малки са учени на омраза към България. Те са еничари, които не са чували за ДНК тестове. Като им кажеш да си направят ДНК тест и да го сравнят с българското ДНК и веднага се почва - татари, татари, татари, без дори да се вниква какво значи това. Много промити мозъци. Все пак интелигенцията там е избита и са останали простите хора, които освен да папагалства, друго не могат да правят. Единици са тези, които използват мозъка си по предназначение и гледат обективно и с факти.
76
1
 
3
 
! Отговори
1 преди 3 години
До АнонименТо след 100 години и тебе няма да те има.
75
3
 
11
 
! Отговори
Василев преди 3 години
България трябва публично да заяви, че ако сърбите клатят македонците и ги настройват срещу своите братя , ще бъдат блокирани във всички европейски инициативи!Трябва да ударим мозъка на тази гнусна кампания, и да чакаме ответна реакция, която ще бъде индикатор , какви последващи мерки да предприемем!!!Агент Майки Девъроу!ЦРУ!!!
74
4
 
6
 
! Отговори
Тръмп е Велик преди 3 години
Тексас плюс още 9 щата заведоха Дело във Върховният Съд за Фалшифициране на Изборите - в САЩ или Тръмп остава Президент или следва Гражданска война!