Безплатни лекарства за пенсионери в Гърция с пенсии до €500

Връщат им и орязаните пари по време на кризата
29 дек 2020 21:16, Елка Василева
14
Безплатни лекарства за пенсионери в Гърция с пенсии до €500
Снимка: архив, БГНЕС

Безплатни лекарства получават пенсионерите в Гърция с ниски пенсии до 500 евро. Те си получават обратно и орязаните суми от пенсиите в годините на кризата, след като магистратите постановиха, че орязването на пенсиите нарушава конституцията.

По лично разпореждане на премиера Кириакос Мицотакис през следващата година пенсионерите с ниски пенсии ще получават безплатни лекарства, предаде БНР.

"Пенсионерите, които живеят с ограничени средства, ще получават и през следващата година нашето внимание и помощ", написа в личния си профил премиерът. Намесата на гръцкия премиер по въпроса за безплатните лекарства на хората с ниски пенсии е само ден след публикации в медиите и обръщение на Съюза на пенсионерите в Гърция.

Още по темата

Според данни на социалното министерство 607 000 пенсионери в Гърция получават под 500 евро на месец и бяха поставени пред трудност да заплащат цялата стойност на лекарствата поради изтичане на срока на закона.

Първите реакции на пенсионери в медиите са на благодарност към правителството за удължаване срока на закона за безплатните лекарства.

В същото време след решение на Върховния съд на Гърция пенсионерите получават и удържаните им по време икономическата криза пари. Магистратите постановиха,че орязването на пенсиите противоречи на действащата конституция и правителството се принуди да изплати повече от 10 милиарда евро на гръцките пенсионери.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
3
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 3 години
Гърция има огромни приходи от Риболовен и Транспортен Флот (собственика на Лудогорец издаде БГ Флота за Скрап ) , имат Индустрия - Металургия , цветна и черна (СДС наразя за скрап нашата Индустрия , ГЕРБ я довърши - Плевнелив) , имат евтин ток и газ ( Борисов прееба България с Белене , Нефтопровода от Гърция и Южен Поток ) .Та така братя българчета - Гърция винаги е била в Далаверата в Света , България винаги е била в Далаверата за Политиците .
10
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Русия, не само пенсионерите получават безплатни лекарства, но oт пролетта на 2020 г. и всеки един руски гражданин, разболял се от Covid-19.
9
3
 
7
 
! Отговори
Ива преди 3 години
в момента гърция има дълг около 200% от БВП ... тази държава е фалирала...Кредитите дето ги взема държавата - ми няма да ги връща...Така се прави - държавата задлъжнява, а народа си живее добре...По-добре висок държавен дълг отколкото висок частен дълг.ако 2012 не им бяха опростили сега щяха да са над 220% външен дълг...
8
1
 
3
 
! Отговори
скт преди 3 години
и от къде пари?
7
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тихо да не станем като Гърция!Така плашеше дъртата, алчна и проста мутра от СИК.
6
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на Бойко
5
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 4Ми спечели ибори и оправи държавата бе.Какъв ти е проблемът?Знаят те че си *** и не щат да гласуват за теб а?ХахаЕми...
4
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Румъния пенсиите от 01.09.20г. са увеличени с 60%, само за българските пенсионери пари няма!Като трябва да имаме в предвид че по закон в Гърция получават за година по 14 пенсии по една допълнително за коледа и великден.А иначе Бойко ни плаши че ще станем като Гърция, ***!А иначе за руски проекти пари винаги намира 3 млд за Белене,2,5 млрд за турски поток,за Лукойл и т.н.Гербавите съсипаха държавата!
3
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Койчо, ако те направим тебе премиер, ти по колко ще даваш?
2
6
 
35
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
А при нас бате бойко все ни пита дали сме получили по 50лв. като че ли той от чекмеджето ги дава
1
5
 
32
 
! Отговори
Дедо Пенс преди 3 години
На нас шефката на Парламента ни подари килими трета употреба и стари календари! Календарите макар и стари имат много хубави пейзажи и натюрморти !!!