Гърция се готви поетапно да разхлабва COVID мерките

Половината ресторанти, кафенета и барове в страната са пред фалит
14 яну 2021 12:53, Елка Василева
9
Гърция се готви поетапно да разхлабва COVID мерките
Снимка: архив, БГНЕС

Гръцките власти подготвят схема за постепенно облекчаване на ограничителните мерките срещу коронавируса на фона на значителен спад на новите случаи в някои области на страната.

Динамична и променлива е ситуацията с разпространението на коронавируса в Гърция. Отново се увеличават заразените и хоспитализираните в област Атика, съобщават от министерството на здравеопазването.

Епидемиолозите призовават правителството да изчака с облекчаване на мерките. Седем гръцки области са за седмица в строг локдаун, докато северната част на страната, където бяха основните огнища на заразата, има силно намаляване броя на заразените, предаде БНР.

Още по темата

„Несъмнено има умора у всички след два месеца строги мерки в цялата страна“, призна министърът на здравеопазване Кикилиас.

Премиерът Кириакос Мицотакис продължава и днес консултациите с епидемиолози, преди да вземе решение за очакваното отваряне на малките търговски обекти от понеделник.

Половината ресторанти, кафенета и барове в страната са пред фалит и това ще доведе до един милион безработни, предупреждават от Търговската камара.

В същото време успешна е акцията по ваксиниране, като пред телевизионните камери се имунизира и най-възрастната гъркиня, която е на 117 години и живее на остров Левкада. Голяма част от лекарите вече очакват имунизиране с втора доза. Следващата стъпка от утре е ваксиниране на възрастните хора над 85 години.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
0
 
! Отговори
Жалко, но факт преди 3 години
Вчера слушам че за 2020-та година в Испания са пограбали около 100 000 повече спрямо 2019-та. предполагам че не е от корона , просто тъй се е случило, нали?
5
0
 
7
 
! Отговори
Зеленоок преди 3 години
До 6 АнонименДа живял съм там и знам точно колко глупави и мързеливи са.... Но все пак работещите хора трябва да изкарват пари и да си хранят семействата!
4
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
византийците векове наред са лежали на чужд гръб ,краденето на фондове е за тях национален спорт,сиртакито им е танца ,мързелът им е девиза!
3
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 3 АнонименХайде по сериозно.... кой ще копае... аман пак от "експерти по смърт" Скрий се с номер 2 в мъзето и чакайте да мине бурята...
2
8
 
8
 
! Отговори
Зеленоок преди 3 години
До 2 АнонименТи стой без работа и пари бе.... на чужд гръб и 100 тояги са малко.... като нямаш какво да кажеш просто подмини статията....
1
9
 
13
 
! Отговори
Онзи преди 3 години
Тия доказаха какви кухи *** са, чака ги огромен глад 2021 г. Цялата им икономика се държи на туризма, те искат тестове и ваксини. Като им паднат с 60-70% туристите, ще ги видя.