COVID-19 е изкуствено създаден, чипират ни… Вярващите в конспирациите

Над три четвърти от хората на Балканите се доверяват на такива слухове
Обновена: 17 яну 2021 20:32 | 17 яну 2021 14:30, Камелия Цветанова
205
COVID-19 е изкуствено създаден, чипират ни… Вярващите в конспирациите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Над три четвърти от хората на Балканите вярват в конспиративните теории около коронавируса и ваксината срещу него: създаден е специално да унищожи човечеството, а чипирането гарантира абсолютната власт в света, пише Дойче веле.

Колкото повече се разраства пандемията, токова повече стават и свързаните с нея конспиративни теории - много популярни и в балканските страни. В Сърбия, например, само за 24 часа над два милиона души се регистрираха за участие в една правителствена инициатива. Но не за имунизация срещу COVID-19, а за получаване на еднократна финансова помощ заради пандемията - около 100 евро. Интересът на сърбите към ваксинациите е значително по-слаб, а причина за това са ниското доверие към правителството в Белград и много популярните в страната конспиративни теории и омаловажаването на заплахата от COVID-19, посочва "Зюддойче Цайтунг".

От началото на тази седмица сръбските граждани могат да се регистрират онлайн, че желаят да бъдат ваксинирани. В края на първия ден готовност да се ваксинират бяха заявили 70 хиляди души, още толкова кандидати се събраха до сряда. Актуални изследвания сочат, че над три четвърти от населението на Сърбия, както и в повечето други страни на Балканите, вярват, че Китай или САЩ са създали вируса, който фармацевтичната индустрия или Бил Гейтс разпространяват, за да могат да контролират световното население чрез ваксинациите, които междувременно започнаха.

Картината не е много по-различна и в съседните държави. В Румъния например само половината от населението на страната смята да се ваксинира, а в България желаещите са още по-малко - между 30 и 35 процента, както каза в интервю за "Евронюз" главният здравен инспектор Ангел Кунчев преди старта на имунизационната кампания. А германският "Зюддойче Цайтунг" допълва картината с още едно число: едва всеки пети учител в България е готов да се ваксинира срещу COVID-19. Много показателен е и още един пример: в една белградска детска болница абсолютно никой от медицинския персонал не е пожелал да се имунизира, посочва изданието.
Освен това - не всички балкански държави разполагат с ваксини. В Косово и в Черна гора първите дози се очакват най-рано в края на януари. Албания пък съвсем наскоро получи първите 10 000 ваксини, което стана причина министър-председателят Еди Рама да обвини ЕС, че "мисли само за себе си". Но и там, където ваксините ги има, склонността към имунизация е ниска - най-вече заради изпитваното голямо недоверие към новия препарат.

Една от причините за омаловажаването на заплахата може да е свързана с лекото подобряване на общата пандемична картина в тези страни. Но експертите предупреждават, че това бързо може да се промени. Както и - че скептицизмът относно ваксинирането срещу COVID-19 може да има сериозни последици за цялото общество. Добре известно е, че за постигането на траен ефект е необходимо имунизирането на поне 70 процента от населението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
0
 
0
 
! Отговори
аре зомбита преди 3 години
А това е мадамата от интервюто:https://en.wikipedia.org/wiki/Catherine_Austin_Fitts
109
2
 
26
 
! Отговори
. преди 3 години
Всичко е умишлено направено.И уж ваксина измислили за два петъка.Всичко това се прави заткулисно от хора на много високо ниво разполагащи с неограничени средства.
108
7
 
24
 
! Отговори
православен патриот преди 3 години
Какво чипиране бе , това е неизпитана поне 5 години краварска отрова ....И като тяхна колония искат да ни използват за опитни зайци ....Няма да стане тая работа !!!!! Защото ще следваме следния девиз на патриотите .....Свобода или Борба !!!!!!!!
107
12
 
6
 
! Отговори
До 116 преди 3 години
Нямаш си на идея колко още неща не знаеш,но ги поемаш без да коментираш и без да се съмняваш.Още повече,че на ваксината пише какво съдържа.Сега ако тръгнеш да говориш,че не си сигурен/на дали го съдържа направо се замисли дали пък земята не е плоска !
106
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Даже и хамстера който си гледам у нас разбра че Ковид е една измама,и се използва за осъществяване на други цели!!
105
1
 
29
 
! Отговори
Милиони конспиратори преди 3 години
Много американци не вярват на официалната версия в САЩ, че президентът Джон Кенеди е станал жертва на убиец-единак, а се съмняват, че неговото убийство е в резултат на заговор. Като погледнем колко хиляди военни и полицаи са изкарани по улиците на Вашингтон за възцаряването на Джо Байдън - Избрания, не можем да не се замислим дали пък техните съмнения не са основателни.
104
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората вярващи в конспирации ще са много по подготвени за новото " Нормално" ..ФАКТ!!
103
22
 
12
 
! Отговори
555 преди 3 години
Има много хора , които вярват , че земята е плоска , че сред нас има рептили , че с ваксините ще вкарват чипове , че илюминати предопределят бъдещето на света и още куп глупости достойни за предаването - Хумор , сатира и забава . Все пак тези вярващи са много полезни - СМЕХЪТ Е ЗДРАВЕ
102
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато не видя банкянския бидон да се ваксинира ритуално на площада, брадати доносници да го опяват, а кърджалийката, деситу, пекинската патица, мата хари и шехерезада да танцуват около него по бански, и с гердан от суджуци като хавайки, аз на крадливи докторя и ковид психари не вярвам. Който иска да експериментира със себе си.
101
2
 
22
 
! Отговори
мдаа преди 3 години
Всяка война, е по същество конспирация. Също така, в съвременния свят конспирация означава: Международни корпорации, работещи в условия на нелоялна конкуренция /цели, постигани с всякакви средства/. В контекста на гореспоменатото, всеки, който НЕ вярва в конспирации, проявява наивност. Конспирациите са факт, а тези, които ни убеждават в противното са крайно съмнителни.
100
6
 
50
 
! Отговори
Абе преди 3 години
Не виждате ли, че с течение на времето всички конспиративни теории стават действителност?!
99
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 108 Ама каква нападка щом си пилотско чадо , сигурно отваряш флайтрадар24 , на фона на 2019та е полупразно небето Пълно е в нета с инфо, клипове за броя на самолетите преди и след пандемията . Пълно е с инфо , какво се случва със самолетните компанииЗапазиха си работата хора , чиято дейност не бе повлияна от коронавируса . Може да си с основно образование , като работиш в подобна сфера , не си без работа Може да имаш 100 висши , като не можеш да упражняваш професията си , си аут
98
4
 
16
 
! Отговори
до 105 преди 3 години
Анализирай написаното, моля. Пилотите на самолети са някакви микропроценти от средната класа. Дали имам идея? Баща ми е пилот на самолет. Пробвай с друга нападка- тази не работи. Ниската класа пострада жестоко (обслужващата), защото средната си стои вкъщи масово (като изключим лекари и подобни) и няма какво и кого да се обслужва. Ако при средната класа пострадалите са има няма 5-10%, то при ниската са 50.
97
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 90Демонстрорай, като може.
96
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За какво им е ваксина, когато вие доброволно си давате всякакви данни в нета! То не е Фейсбук, то не е Инстаграм. Качвате всякакви тъпотии и после - чипират ни
95
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 103 Доста неумно нещо си написал /а Без работа останаха хора , чиито професии или трудова дейност бяха силно засегнати от разпространението на коронавируса , намаляване движението на хора , наложените ограничения Ти имаш ли идея как се става пилот на самолет . А знаеш ли колко пилоти , инженери и т,н от бранша останаха без работа , заради ограничаване на полетите . Човек може да е на най-ниската позиция в една хранителна промишленост и пак си има работа . Този бранш остана незасегнат
94
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В дигиталната ера, още с раждането и поставянето на ЕГН ние сме проследими. И кво от това!?
93
11
 
10
 
! Отговори
до 101 преди 3 години
Много добре казано! Ниската класа сама си направи локдауна и само тя остана без работа. Средната е много по-слабо засегната.
92
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки има лични документи , банкови карти , все повече и повече всичко се принася онлайн - разплащания , изчезват хартиените пари , здравеопазването и то постепенно става навсякъде онлайнС две думи - за какво ни е чип . И без него постепенно ни отнемат цялата свободата
91
32
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вярващите в конспирациите са вече безработни. Ниска класа общаци с ниски заплати. Сами си направиха локдауна с безотговорното си поведение (защото интелигентните хора спазват мерките) и сами си останаха без работа и мизерстват.