Най-големият противник на България в РС Македония е женен за българка

Сестрата на Роза Мицкоски се появи в списъците за парламентарния вот
25 фев 2021 20:07, Нели Христова
124
Най-големият противник на България в РС Македония е женен за българка
Снимка: БГНЕС

Най-заклетият противник на всичко българско в РС Македония Християн Мицкоски е женен за… българка, предава БГНЕС.

Стевица Янева, която е сестра на съпругата на Християн Мицкоски Роза, има българско гражданство. Това става ясно от избирателните списъци за предстоящите парламентарни избори у нас на 4-ти април.

Стевица, която работи като нотариус в град Струмица, има български паспорт. Тя може да получи този важен документ само въз основа на доказан български произход и самоопределение. Стевица Янева фигурира в списъците за предстоящите парламентарни избори в секция 47 на община Петрич, която се намира само на няколко километра от родната Струмица.

Нейният съпруг Йорданчо Янев притежава най-големия ресторант в центъра на Струмица. Той също е български гражданин и фигурира в избирателните списъци, само че в Благоевград. Ако желае, може да упражни правото си на глас в секция 25 във Второ основно училище „Димитър Благоев“.

Ако Стевица Янева има българско гражданство въз основа на доказан произход, защото такова се дава само при положение, че предците ти са българи, тогава излиза, че и Роза Мицкоска е българка.

Настоящият лидер на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски е известен със своята остра антибългарска риторика, която много често излиза извън добрия тон. Той дори си позволи да заяви неотдавна, че ако някой каже, че Гоце Делчев е българин „ще направи дипломатически скандал в световен мащаб“. Сега обаче не е известно какъв скандал ще предизвика новината, че е женен за българка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези наглеци имат дързостта да се отДелят от кралството на БоКо великий! Каква дързост..
36
3
 
3
 
! Отговори
Vako преди 3 години
А тя от коя част на България е.За него разбрахме.
35
8
 
4
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 3 години
Баба ми е родена у Битоля, или нещо подобно, в Македония. Ама не ми дреме эа това. Аэ ще вэема целиот свет, а РСМ я давам на нapкoманчетата.Не съм ли щедър, кажете !?
34
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ние с тях сме като Източна и Западна Германия.Нарочно са ни разделили и тях ги карат да ни мразят.Защо го правят ,кому е нужно това?Ако си станем една държава както немците се обединиха през 1989г ,ще станем по-силни,ама не им стига акъла!!!!Трябва бързо магистрала до там и скоростен влак директно София-Скопие и ще тръгнат нещата.
33
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Такива са те макетата - двуличници. Псуват ни а през това време напират за българско граждансво и пращат децата си да учат тук и си търсят българки. Изобщо не трябва да ги взимаме на сериозно каквото и да кажат. Пълен игнор.
32
3
 
6
 
! Отговори
Гостенин преди 3 години
Преди много години (още не се говореше за България във ЕС) на плажа на Аспровалта две момчета шиптъри продават ***.Двама нашенци - от хърбав надолу - заявяват със самочувствие "Говори на български!"Те хем нямат пари да купят дрънкулка, хем ербап къде че ще купят цялата стока на шиптърите.Ей това е електората, дето се кефи на антимакедонската истерия у нас!Колко от пишещите са ходили до С.Македония и са сядали във кръчма, колко са общували със обикновени македонци дори на плажа? На маса
31
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само че за да стане българка го е доказала с документи и го е декларирала.
30
5
 
4
 
! Отговори
до 30 преди 3 години
Какви са тези по-близки гени в Охрид дето ги няма в Добрич? Добрич да не би да са румънци? Какви ги дрънкаш, приятелю?
29
3
 
9
 
! Отговори
България на българи преди 3 години
Тва е просто РС -република Северна
28
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нямало било графа ''Българин'' там за преброяването дето им предстои.Имало албанец,румънец,грък,сърбин.Графа не им трябва защото всичките са Българи,но се македонеят понеже живеят в Югозападна България.Много са близо до Албания и години ще им трябват за да загреят какви са!
27
17
 
8
 
! Отговори
Не е важно преди 3 години
Не е важна политиката и историята. Македонците и Българите имат най-блиска генетична връзка.Как ще се наричаме няма значение,ние имаме близки или почти еднакви гени.Даже един човек от София,може да има по-близки гени с човек от Охрид,в сравнение с човек от Добрич. Проблема идва от неправилната политика на България към Македония. Ако не бяха политиците ,нямаше да има тези спорове.Хората щяха да си се женят и щеше да има само семейни спорове,но не и политически.
26
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заради тези чукундури загубихме ценните Западна и Източна Тракия.Тези ***трябваше да ги подарим на сърбите и да им платим пари за вземането.
25
2
 
5
 
! Отговори
България на българи преди 3 години
Много нагли! Никва новина не тва в РС изобщо няма да я отразят като такава.
24
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Държави *бижу "!
23
2
 
10
 
! Отговори
Гостенин преди 3 години
Е и какво искате?Покрай жената намразих и родата!Толкова е просто.
22
5
 
12
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До АзНе става въпрос в момента за сърбите от Сърбия/макар че и те се оплакаха от загърбването им и Заев побърза да оправи пропуските си!/ Става въпрос за сърбите в СРМ! Те въртят техните си игрички, лъжат та се пушек вдига и се мислят за много велики /искат сами да се справят с "простите българи", но няма да се учудя ако след влизането на Македония в ЕС се обединят със сърбите!/Сърбите там са причина за всички простотии и те са голямата опасност за българите там...Трябва да ги разграничаваш
21
2
 
1
 
! Отговори
Сатира преди 3 години
ХахаХаха...
20
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що ни занимавате с тия глупави роми?Сърбите по принцип са си от ромлянският етнос а тия им се барат братчеди.Хубаво е двата ромски катуна да се слеят а ние като САЩ с мексиканците- стената до небето и гражданство да им дава Блатная и другият кален колхоз -Украйна.
19
5
 
16
 
! Отговори
Бунгар преди 3 години
Ламтенето на правим куцо и сакато българи дава резултати. Едва ли и 1% са взели паспорт заради това да се правят на българи. Всичко е за да могат да си ходят из Европа без визи. Доста пари направиха и в България тарикати от ВМРО.Ако Сърбия беше в EU щяха да вземат сръбско гражданство.
18
1
 
12
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 3 години
Ако може, без семейни драми на международно ниво!