След 5 месеца локдаун Гърция е в най-критичния пик на заразата

Властите мобилизират частни клиники и лекари на частна практика
18 мар 2021 12:34, Елка Василева
74
След 5 месеца локдаун Гърция е в най-критичния пик на заразата
Снимка: архив, БГНЕС

Гърция регистрира рекорден брой новозаразени от началото на пандемията. Властите мобилизират частни клиники и лекари на частна практика, за да се овладее натискът върху здравната система.

Не достигат леглата в COVID отделенията във всички държавни болници в Атина. Пренасочват за  хоспитализиране към частни клиники, предаде БНР.

Още по темата
Правителството е в готовност още днес да мобилизира лекари с частна практика, за да увеличи медицинските екипи в COVID отделенията на болниците. Необходими са поне двеста лекари със специалности за болните от COVID-19, съобщават от здравното министерство.

Властите констатират, че в рамките на 17 дни са хоспитализирани в тежко състояние 7500 пациенти с вируса.

В същото време не стихват протестите на гърците срещу различни проблеми от пандемията. Управляващите обвиняват опозиционната СИРИЗА в призиви  към протестни демонстрации, които са голям риск за заразяване.

"След пет месеца локдаун страната е в най-критичния пик на заразата", заяви лидерът на СИРИЗА Алексис Ципрас.

Критично е положението не само в Атина. От днес на остров Лерос влезе пълна забрана за напускане на домовете. От утре на същия режим поставят остров Миконос и град Кастория.

Премиерът Кириакос Мицотакис съобщи, че от следващата седмица ще има облекчаване на мерките в области с нисък брой на заразени.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
6
 
32
 
! Отговори
... преди 3 години
Хора, манипулират ви жестоко, не виждате ли? Тези *** мерки са само в така наречения западен свят, свят който уж е по богатия, и освен фалирали бизнеси и хора, друг ефект нямат. Ако този вирус беше толкова страшен, хората в бедните държави трябваше да умират като пилци, а напротив, те са с по-ниска смъртност и без натоварени здр. системи. Лъжат ви яко и медии и правителства. Целта е преразпределяне на финанси и контрол...
47
2
 
29
 
! Отговори
българин преди 3 години
Е добре де, и с какво им помогна този локдаун тогава, след като са в най-критичния пик на заразата? Обяснете моля, че нищо не разбирам!Въвеждат мерки - пик. Не въвеждат мерки - пак пик!Е каква е разликата тогава?Какъв е смисълът???
46
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Извода какъв е?Е за това ще гласувам за Мангъров и АБВ!
45
1
 
13
 
! Отговори
Demonaz преди 3 години
До ...Във византия лъжат,както и борисов методиев. Хи-хи , и какво стана с голямото затваряне? Едно голямо нищо.
44
1
 
16
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
Да ви кажа нещочко от "кухнята" на нещата. На малаките им обещаха 80 млрд през следващите няколко години +предоговаряне за дълговете... Та както се вижда, вече пеят а капела в хора на хасидските Барухи... Та зеленипаспорти, та анални смазки... КВОто им кажат...
43
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хахаха най строгите мерки и най много заразени с постоянни нови рекорди
42
2
 
46
 
! Отговори
... преди 3 години
Поредното доказателство, че с тези локдауни нищо не постигат, само фалирали бизнеси и разбита психика на хората. Шведите за пореден път доказаха, че са супер интелигетна нация, жалко че никой не взима пример от тях
41
1
 
17
 
! Отговори
йъфэ преди 3 години
Като затвориха църквите, така ще са.
40
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 31Много е прав МангъровАко е правилно да оставяш хората да измират и да нямат достъп до лекар
39
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мангъра каза, че само сухите съчки ще изгорят. Предимно стари хора умират. При младите смъртността е много по-ниска. При старите хора смъртността от Ковид е около 10 %. При младите е около 1 %. Или средно общо 5%.
38
4
 
28
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
5 месеца локдаун тази малоуманаааа аталнтическа думичка и в пика на заразата ,което какво говори за ефекасността и истинския смисъл на тези локдауни???!!!!Пределно ясно е че всички корумпирани правителства изпълнявт някаква програма!
37
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Платон казва, че човек е живо същество. Декарт казва, че човек е мислещо същество. Маркс казва, че човек е обществено същество. Човек не може да съществува извън обществото казва Маркс. От тези тримата философи най-съгласен съм с Маркс. Без общуване и общество човек умира, имунната система се срива. Тези локдауни са много по-вредни от Коронавируса. Отнемат ни общуването и обществения живот. Отнемат самата същност на човека...
36
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е ли време да се усетят, че тези локдауни не помагат особено?
35
12
 
10
 
! Отговори
Забрана преди 3 години
Това че има забрани не значи че ги спазват. Оттам и тези резултати.
34
30
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мангъра е за лудница , човек който определя част от хората за съчки които ще си изгорят е или луд или социопат ксто доктор Менгеле нациста.
33
1
 
16
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Не ми е ясно как се влошава положението в Гърция,след като са толкова време в локдаун ?!Да не би и там, както тук - две-три седмици лайф, две-три седмици локдаун и т.н, ?!Нали точно локдаунът ограничава заразата ?!Или ако излизат извън домовете си и не спазва никакви предпазни мерки !?
32
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А сега кажете как стават тия работи!
31
3
 
15
 
! Отговори
до 29 преди 3 години
за гърците критично е 80 умрели, за Баце 140 са нормално, кьорчо викай на тоз дето те е правил.
30
9
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия локдауни не вършат работа. Колкото повече локдауни, толкова по-зле става. На запад ги затвориха вече 1 година и все по-зле става. Мангъра е прав.
29
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
чудя се колко от вас които ми пишете че е само грипче трябва да измрат че да ви светне нещо в кратуните