ВМРО: Оттегли ли Македония Гарванлиев от Евровизия, ще го пратим ние!

Имаше и от други етнически общности, но само българинът предизвика скандал
Обновена: 19 мар 2021 10:55 | 19 мар 2021 10:48, Елка Василева
145
ВМРО: Оттегли ли Македония Гарванлиев от Евровизия, ще го пратим ние!
Кадър: YouTube

Антибългарската вълна и омразата, които се изсипаха върху певеца с българско гражданство показват, че нашата неотстъпчивост за членството на страната в ЕС е напълно правилна.
 
Това се казва в остра позиция на ВМРО- БНД във връзка с разразилия се скандал от другата страна на границата ни заради клип с българското знаме, съпровождащ песента на Васил Гарванлиев, избрана да представи РС Македония на известния песенен конкурс. Както и негово интервю, в което той признава, че е с български корени и има българско гражданство.

Още по темата

ВМРО припомня, че назад в годините представители на всички други етнически общности на територията на страната са били участници в същия този музикален форум: Калиопи - влахиня, Тияна Дапчевич - гражданка на Сърбия, Адриан Гадза - албанец, Есма Реджепова – циганка. Партията обръща внимание и на още един факт – албанското знаме, което се вее над много обществени сгради и лични имоти из цяла Македония, което също не е проблем за никого там.

Защо само българинът Васил Гарванлиев и българското знаме се оказаха „скандални“ за Скопие? За нас отговорът е ясен и той е продиктуван от измислената македонистка идея и неспирните опити от  страна на политиците там да манипулират историята и да използват за репресии българското самосъзнание. Подобни извращения срещу българите, на каквито ставаме свидетели днес, са били правени и в мракобесните години след Коминтерновското предателство срещу България и българите от Пиринския и Вардарски край след 1944 г., посочва ВМРО-БНД.

От партията припомнят също, че живеем в 21-ви век, Югославия не съществува и ако братята ни от онази страна на границата искат да станат част от Европейския съюз, трябва да забравят великомакедонистката идея и фалшивата „македонска нация“, изкуствено създадени в болшевишката лаборатория на Сталин, с помощта на Георги Димитров в полза на Тито.

Евровизия е песенен конкурс на свободните и талантливи млади хора.  Случващото се с представителя на РС Македония на Евровизия Васил Гарванлиев не кореспондира по никакъв начин с европейските ценности, към които официално Скопие твърди, че се стреми.

Ние от ВМРО няма да толерираме насаждането на обществени настроения срещу Гарванлиев, само защото той не крие, че има и български паспорт – също като близо 100 000 наши събратя там.

И ако се стигне до оттегляне на младия певец от конкурса, то ние ще призовем България да го изпрати като свой представител следващата година, заявява ВМРО.

Докато ВМРО е в българския парламент, ние няма да допуснем войнстващия сърбомакедонизъм в ЕС, се казва в изявлението.

А че нещата не са се променили от началото на миналия век, ще го потвърди и  емблематичното стихотворение на Иван Вазов „Па шта си ти?“, припомня ВМРО.  Вазов пише това стихотворение, след като сръбският престолонаследник Александър І удря плесница на едно момиченце в Македония – Васка Зойчева, на 7 години. На Камен мост в Скопие на наглия въпрос на сръбския крал каква е по народност, тя му отговаря, че е българка и той я зашлевява пред всички.
 
    „Па шта си ти?“ - такъв въпрос задава
    във твоя дом безочлив чужденец.
    „Па шта си ти?“ - с такваз псувня смущава
    душата ти неканен пришълец;
 
    „Па шта си ти?“ - туй питане навред -
    при Дрин, при Шар, при Вардар, Преспа драга
    о, българино, сърбин ти полага
    и чака с начумерен лик ответ.
 
    Но ти пази се, прав ответ не давай.
    Кажи се португалец кюрд, сириец,
    лапонец, негър, циганин, индиец -
    но българин се само не признавай.
 
    Че тоз грях смъртен прошка там не знай:
    влече позор, побой затвор, изгнанье -
    невидени при прежните тирани.
    Скрий, че си българин в най-българския край;
 
    че си потомък Самуилов, на Атонский
    Паисий внук; скрий на коя си майка син,
    на кой язик пей мътний Вардар, синий Дрин,
    и езерата и горите македонски!
 
    Не споменувай Лозеград,
    Люлебургас, ни Булаир ужасни:
    ти би разбудил подозрения опасни,
    че на героите техни може да си брат.
 
    Мълчи! А вместо тебе всеки дол, пътека,
    дъбрава, езеро, река, рид, планина
    ще викат с глас през всички времена:
    „Тук българи са, българи от памтивека!“

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
5
 
9
 
! Отговори
Учуден преди 3 години
Каракачана сега и с евровизии ли се занимава?Хаха!Министерството му пълно с американски,руски,еврейски и всякакви шпиони той с песни и паспорти се занимава!?
56
2
 
9
 
! Отговори
Деди преди 3 години
Голема работа това, песента на Виктория. Седи момето на некаква пейка, искрици - сълзици, ау-мяу тричетри минути и аре, довиждане. Ще отпадне още на първи кръг. Не че е лоша песента, и гласче има детето, ама с виявици Евровизия се не печели.
55
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 57Каракачанов ми е бил винаги симпатичен, но такива като Джамбазки нямат място във ВМРО, както и глупостта със самолетите :)) Разбира се нямам нищо против закупуването на ефките, имам против мотаенето и изнудването за тези антики :))
54
1
 
14
 
! Отговори
Парцала преди 3 години
Макита,дайте да видим поне една книга,писана на македонски,преди 1944 година
53
14
 
6
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
И от чие име ще го пратите???!!! Държава Шкембе на три морета няма!!!
52
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз обмислям съвсем сериозно да гласувам за Каракачанов. Ясно ми е, че всички са маскари, че и те се оляха не по-малко от останалите, но позицията им за Македония е твърда; то това им е начин на съществуване и няма как да се промени. Ако не бяха ВМРО-то досега да сме ги признали сто пъти, като скръцне със зъби некой от Вашингтон, Москва, Брюксел или Анкара. А те просто няма как органически да се съгласят.
51
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ами да го вземат какво чакат.ще стане същото като с любчо георгиевски,спаска митрова и митко георгиев,който често яде бой не само в македония,но и в българия.ще бъде използван до край и след това захвърлен.
50
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 52Коя е тази Виктория, ако няма силикон в гърдите и устните не я признавам за българка :))) Това беше плоска шега, не съм е чувал :)
49
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разбира се че е Българин там всички са Българипри измислените държави е такаи в Северна Корея всички са Корейци
48
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нация от зомбирани,промити мозъци,създадена от комунистически предатели и престъпници.Тумор на картата на Европа
47
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако не е Българин то ще е Албанецтам други няма
46
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
.Тоя да не се изказва неподготвен- ние имаме представител за евровизия и това е Виктория.........Четете, уважаеми, преди да коментирате. Пише, че ще го предложат за догодина.
45
9
 
7
 
! Отговори
Композитор преди 3 години
Тоз македонски българин е предател и враг.На евровизия ще ни бъде конкуренция.Песента му е по добра от тази на нашата Виктория.Която така и не разбрахме кой и кога избра.
44
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
калиопи може да е влахкиня,но тя пее македонски патриотични песни!
43
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Репунлика Северна Македония (какво име ?) докато го напиша се изморих)НЯМА ДЕМОКРАЦИЯГосподин Гарванлиев трябва да ги съди за нарушаване на човешките права
42
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя да не се изказва неподготвен- ние имаме представител за евровизия и това е Виктория
41
1
 
5
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Добре де не разбирам.Българин пък македонецЩо не представи направо България.
40
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Македония беше продадена за една каца зеле, една дамаджана ракия и едно парче сланина от най-големите предатели в българската история Георги Димитров и Васил Коларов.
39
9
 
9
 
! Отговори
... преди 3 години
Попитали шкембе войводата за далаверата с паспортите,а той отвърнал: Вие знаете ли,че те искат да ни откраднат Гоце Делчев,цар Самуил и цялата ни история?Знаем,знаем избори идат...
38
2
 
7
 
! Отговори
До Stamen преди 3 години
Да, но но друго място в светото евангелие от Матея е казано всички божии и човешки закони позволяват на нападнатия да се защитава. Японците пак имат поговорка на враг, дори и слаб не се прощава. А дано маке, ме разбереш!