Eди Рама: България държи РС Македония като заложник

Страната ни блокирала Македония в ЕС заради "свои интереси"
18 апр 2021 17:05, Нели Христова
110
Eди Рама: България държи РС Македония като заложник
Снимка: БГНЕС

Албанският премиер Еди Рама заяви, че България блокирала процеса на европейска интеграция на Република Северна Македония заради свои интереси, съобщават македонските сайтове "Слободен печат", Сител, Нетпрес, 24 инфо, МКД и др.

Рама направил тази оценка в телевизионно интервю за "Визион плюс", цитирано от медиите.

"Вижте какво се случва сега, в момента, когато нещата са готови, хоп, излиза България и блокира Македония. Защо България блокира Македония? Блокира я заради свои интереси. Блокира я заради собствената си вътрешна динамика и държи Македония като заложник. И сега, ще видите какво ще стане, друга държава, която - не защото не иска Македония или не ни иска нас, а защото нейния народ не иска разширяване, и другите не искат", каза Рама.

Той отива и по-нататък като пита, ако Швейцария се казваше Албания или Македония, и на нея ли щяха да кажат "не може да влезете по-бързо".

Рама каза вчера и че е виждал карта с промяна на границите на страните на Западните Балкани, още преди тя да е свързана с приписван на словенския премиер Янез Янша неофициален документ. Самият Янша отрече да има подобен документ.

"Разговарях с него много отдавна. Видях и документа, който излезе. Нямам коментар", каза Рама.

 


110
Още от Балкани
Турски университет разработва защитен спрей срещу COVID-19
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
5
 
! Отговори
Krom преди 3 седмици
Ето Ви и албанската "благодарност"! Честито на всички в този форум, които хвалеха братята албанци.
79
2
 
1
 
! Отговори
Скопски преди 3 седмици
..околу односът на Албанците към българите писали са Христо Татарчев, Никола Киров Майски и други дейци на ВМОРО както и за.прочистването на албанските територии од етнически българи..Но факт е че албанците в много периоди ,още од младотурците а покъсно сърбите,уважат българите като союзник в техната борба..В конкретня случай албанците, поне настоящата елита,имат интерес од унитарна и антибългарска Мак. без българският фактор полесен е пътя към реализация на техните интереси..
78
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До македонски българин
*** си ти,човек който е изостанал два века. Но аз съм сигурен,че си абсолютен ***,който ревве когато някой му се скара.
77
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До македонски българин
Моя дядо сигурно в ония свят все още трепе хора като теб. Агресивни и невъспитани и необразовани.
76
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Еди Рама е абсолютно прав. А политиката ни към Македония ни е абсолютно неправилна. Ние трябва да сме основните хора които да се борим Македония да е в ЕС. Това е в Българския Национален Интерес. Не е Бъгарски Интерес Македония да не е в ЕС.
75
0
 
1
 
! Отговори
Флекс преди 3 седмици
Насила хубост не става .
74
1
 
4
 
! Отговори
Българина преди 3 седмици
До колкото знам дума Косово в албанския няма, окупаторите държат сърбите като заложници там.....
73
1
 
8
 
! Отговори
none преди 3 седмици
Естествено е че имаме интереси... и е естествено да ги защитаваме..
72
0
 
2
 
! Отговори
ББ преди 3 седмици
и заради позата ти на...страшен,аз по-възрастният от теб беден Българин...носещ ви зло те каня на бой в клетка...пред публика...аз и ти..злия,заади шоуто бре...ще стенеш герой...мъртав защото ще ти скъсам главата....хахаха...пишете ми
71
1
 
3
 
! Отговори
ББ преди 3 седмици
албанската мафия...опитва да сложи ръка върху безпомощната и зависима политическа в македония...ЕС е Съюз на ценности...не на артисти-мафиоти гледащи лошо...тоя филм сме го гледали преди много години...вървиш след събитията беден духом,албанският Народ скоро ще те обеси за престъпленията ти!!!България е лоялен съюзник,Народа ни не подкрепя лицемерието и фалша...не искаме нищо от никого...не ни ограбвайте,България посочи Западните балкани..и май,ще съжаляваме..не са дорасли..зависими са от русия
70
2
 
6
 
! Отговори
ББ преди 3 седмици
до кога ЕС политиците и г-н Президент Байдън,ще позволявате подобни провокации организирани от русия,до кога ще позволявате добре обмислената и подкрепяна от русия провокация...те ни крещят...вие сте безпомощни...ето нагло ви крадем Историята...ценностите...къде ще се оплачете...троянският руски кон ни унижава и обижда...и това е подкрепяно от Световната Политическа Класа?...мафиоти и крадци ни винят,че да пазиш честта си е ..лошо!!Коминтерна създаде македония...русия я насърчава...и албания
69
2
 
3
 
! Отговори
ББ преди 3 седмици
До Анонимен
бедни духом...тоя мафиот...и на него ли обещахте албанска македония...нали беше сръбска...руска...да си не е ценност...нямаме нищо към ...евтина...просто няма да позволим да ни ограбвате Историята...кой съд викаш...Народа ни е убивал империи... евтини политически...мафиоти ли...ще вземем тоягите и ще ви избием бре...това ще е съд0...за вас проституция...за нас Чест!!!играете опасни игри...политик продал Историята ни ще го убием с камъни!!!Бог да пази България!!!
68
0
 
6
 
! Отговори
Айдее.. преди 3 седмици
Провиснаха му амбициите под чалмата на тоя !
67
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Много ясно, че заради свои интереси, заради интересите на Албания ли да я блокира?
66
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 65 .Много си силен в интернет.
65
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
То и моя дядо е трепел такива като теб бе ур.
64
5
 
14
 
! Отговори
Srbe na Vrbe преди 3 седмици
Северо Мъдеконците брецат на некакав хибриден език , говежди ли е , овчи или свински .... ама за това най-много имат заслуги нашите ,, приятеле ,, -сръбите дето го сърбизираха и изчанчиха така че колкото се може повече да го отдалечат от българския и това го направиха като ги приеха за една от 6-те републики на Титовата СФРЮ , днешният град Велес се казваше Титов Велес ....
63
3
 
5
 
! Отговори
македонски българин преди 3 седмици
Ей уурод 61 защо не си ЕПМ.
Едно време дядо ми такива като теб ги е трепал като кучета, какви са!
62
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ахайра
61
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Отвратителна клевета !