Гърците на стачка: Няма да ни превърнете в роби на 21-ви век!

Транспортът е блокиран, не може да се пътува към островите
16 юни 2021 08:09, Елка Василева
54
Гърците на стачка: Няма да ни превърнете в роби на 21-ви век!
Снимка: архив, БГНЕС

Гръцките синдикати протестират преди окончателното гласуване на спорен закон с промени в трудовото законодателство. През деня се организират протестни демонстрации и шествия, като властите препоръчват чужденците да избягват местата за масово събиране. Граничните пунктове са отворени, предаде БНР.

"Няма да ни превърнете в роби на 21-ви век" подчертават в изявление гръцките синдикати. Отговарят с масови протести и стачка и предупреждават депутатите да отхвърлят предложения от правителството закон.

Още по темата

Въпреки решение на съда, че стачката е незаконна, моряците блокираха пристанищата за 24 часа. Не се движат фериботи и товарни кораби.

Невъзможно е да се пътува към островите, което промени програмата за почивка на хиляди туристи. Тировете със стока също чакат на портовете края на стачката.

Част от синдикатите в транспорта протестират през няколко часа. Влакове не се движат, а работещите в  градския транспорт и метрото обслужват пътниците само за ограничено време.

По призива на синдикатите тази вечер по време на гласуване на закона в парламента се организират масови демонстрации в цялата страна. Властите призовават туристите да избягват местата за протести.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хората имат синдикати,а тук няма такива. Нашите са на страната на работодателите, а парите си получават от работниците.
41
1
 
6
 
! Отговори
Евроатлантик преди 2 години
В България никой не стачкува,защото със 650 лв минимална заплата-500 лв чисто се живее прекрасно.А да не говорим с 300 лв минимална пенсия!
40
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стандартът им бил двоен, че не е двоен, не е. Ама и всеки народ си заслужава стандарта... Ега ти, ако Гърция е мерило за живот, яко сме го закъсали.
39
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стачкуват защото законът им позволява, и на мен да ми позволяват да лежа в къщи и да взимам пари дали ще ходя на работа как мислите? Други въпроси?
38
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За всички недоразбрали: Протестират защото не са овце като вас. Така се протестира. Не да стоиш пред Министерския съвет и да играеш федербалче или да риташ футболче. Учете се учете се еееей булгерианс.....!
37
4
 
20
 
! Отговори
Аз преди 2 години
За какво протестират не става ясно , какво има в този закон, много слаба статия , с и гърците все си протестират - искаме пари , но откъде , другите да измислят , ние си искаме
36
1
 
8
 
! Отговори
Гроби Таласомо преди 2 години
До АнонименAaa, зависи, за какво ги даваш тия 50 лв на днешният българин;))) Ако му ги дадеш д аси кюта, ще си кюта, ако му ги дадеш да се бунтува, почва да бунтува;))) Проблемът е, че е за 50 лв, само, а не иска 500 или 5000;)))
35
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дреме ми за гърчолята. Да връщат беломорска тракия и да правят като вятъра.
34
8
 
21
 
! Отговори
Уууу преди 2 години
Браво на гърците, винаги са били векове преди нас.
33
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ТургеневДа бе, Тунгарев ние тука ,като сме много работливи сме прокопсали яко!? Ти явно си на мнението, че трябва да сме работливи и послушни роби? Не си ли чувал -накарай мързеливия на работа, да те научи на акъл? Тука сме твърде работливи
32
18
 
10
 
! Отговори
Тургенев преди 2 години
По-мързелив народ от етиопците не съм виждал никъде по света. Дори и африканците побачкват от време на време. Данайците искат да им плащат докато лежат и възрастни източно-европейки им подмиват дъртите ***. ЕС е "спечелила" изключително много с привличането на тази страна. Източването на социалната каса на Европа тече от десетилетия.
31
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До macaкакво е значението срещу какво гласуват?? Недоволни са хората, събират се и протестират, организация яка, не се подкупват ръководители на синдикати, като народа иска нещо- става и блокира, а не като тука ама тия на орлов ми нарушават правата ама контра протести ама П*тки майни... нема хън мън пълен блокаж! А нащо продажно население... 50лв в джоба и си мълчи
30
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички чалгари ръкопляскат на гърците... Какъв стандарт имат тия бе, само 10% от гърците имат стандарт и държат богатствата, другите са си мизерници.
29
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тука наще синдикати им дават по 50лв на ръководителите и не се организира нищо... Евала на Гърците! Може да научим нещо от тях
28
1
 
44
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ТАМ СА В ПЕРМАНЕНТНА СТАЧКА! И СТАЧКУВАТ ПРИ ЖИЗНЕН СТАНДАРТ КОЙТО Е ДВОЕН НА НАШИЯ
27
0
 
52
 
! Отговори
maca преди 2 години
И най-важното пак не е написано - какъв е този заков, какво се постановява с него. Общо взето сте написали, че стачкуват но за какво не се разбира.
26
4
 
52
 
! Отговори
Shark преди 2 години
И никой не реве, че са му нарушени правата на свободно придвижване, нали така??!! Затова гърците живеят и ще живеят добре, а ние, щото все някой ни е нарушил някакви права, ще има да тънем в мизерия като най-бедната страна в ЕС!
25
0
 
38
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 2 години
Няма ли да се научите как да предоставяте информация, освен че протестират може ли и да дадете конкретика срещу какво точно ?
24
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия са вечно недоволни и все Германия им е виновна...
23
24
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тея комплексари и те. Кой ги прави нещо... кой е тоя невидим враг. Кви роби... Да отидат в СК или Африка да видят ,какво е робство за 5$. Нагляции