Заев към България: Братски народи сме, да се покаже с действия

Премиерът на РС Македония пристига утре в София
Обновена: 16 юни 2021 15:18 | 16 юни 2021 15:03, Петя Славова
415
Заев към България: Братски народи сме, да се покаже с действия
Снимка: БГНЕС

Ние наистина сме приятели и братски народи и това трябва да се покаже с действия. Разбирам, че и братята понякога може да се скарат. Но определено България е длъжна и трябва да даде подкрепата си за РС Македония, защото само по този начин ще се развива нашето приятелство, нашето сътрудничество, Западна и Северна Европа ще ни уважава още повече, ако бъдем по-кооперативни и намираме повече начини да увеличим сътрудничеството, както между нашите народи, така и между нашите компании, така че това да бъде от полза и за българския, и за македонския народ.

Още по темата

Това заяви премиерът на РС Македония Зоран Заев в навечерието на посещението си в София, като подчерта своята увереност, че политиците от двете страни ще бъдат достатъчно умни да намерят такова решение.

Той поздрави българския народ и неговите сегашни и бъдещи лидери, които винаги в първите изречения винаги в първите изречения на всички свои изявления казват, че България остава ангажирана с европейската интеграция на Република Северна Македония.

Македонският премиер припомни, че според София, Скопие не е работи достатъчно ефективно за прилагането на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество и настоява за конкретни гаранции.

Голяма част от записаното в него е осъществено в много по-голяма степен, отколкото където и да било по света след подписването на подобни договори. "Тяхно право е да кажат, че искат още по-динамична реализация на този договор. И ние искаме. Ние искаме, ако може, още утре да пуснем железопътната линия, която свързва Куманово - българската граница със София, а оттам към Истанбул. И ние искаме още утре, както пуснахме част от Коридор №8 Скопие – Миладиновци – Свети Николе – Щип, а оттам до Кочани, от Кочани - Делчево - Берово - Клепало, която е построена изцяло, да имаме същото и през към Крива Паланка. Работим върху това и вярвам, че в бъдеще ще бъде още по-динамично", каза Заев.

Македонският премиер Зоран Заев ще пристигне утре на посещение в София. Той ще бъде придружаван от вицепремиера по европейски въпроси Никола Димитров и от министъра на външните работи Буяр Османи. Предвидени са срещи с президента Румен Радев и с министър-председателя Стефан Янев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


415
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
303
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи ние сме татари, а те римски благородници, така ли?. На мен ми приличат на селски джепанета.
302
0
 
1
 
! Отговори
Сульо преди 2 години
Ако Скопие Щип Берово Клепало е коридор номер 8, то тогава няма да стане и след 100 години. Но някак си е симптоматично за нежеланието и на двете страни за истински напредък по инфраструктурните проекти. Състоянието на пътищата и особено на железницата по релацията София Кюстендил Гюешево е на ниво началото или в най-добрия случай в средата на миналия век. Гледайки картата и развитието през последните 30 години,България е направила обективно най-малко в посока свързаност с "най-близкия" си съсед
301
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В крайна сметка северномакедонеца се оказа български албанец
300
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С това предварително ходене при Боце от Банкя Зоран си реже клона, на който седи. Нищо не коства на ген.Янев и ген.Радев да отрежат Зоран, че за такъв сложен и труден проблем е необходимо мнението на НС, което в момента не работи, така че да чакат първия стабилен парламент, който кой знае при тези с бандурите на Слави 7/8 кога ще съставят парламент и МС. По-леко, макета, яваш-яваш!
299
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
що е РСВ маке - все е ***!
298
0
 
33
 
! Отговори
Е преди 2 години
Как братски народи бе, нали нямате нищо общо с нас ''татарите'' !
297
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този е със сръбско име. Значи е от сърбоманско семейство. Отрочето на Коминтерна, т.нар днес Р. Северна Македония, могат да си я поделят Сърбия, Гърция и Албания и да се свършва вече. Ние чукарите не им ги щем. Българите там могат да заповядат в България. Фашизъм в България не е имало.Но е имало мракобесен болшевизъм и комунизъм - метастазите им още ни тровят.
296
0
 
1
 
! Отговори
българин преди 2 години
До: номер 320Искаш да кажеш, че евреи и араби също са един народ ли?
295
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Не сме братски!Какво фашистко минало в монархия ?! След смъртта на царя сме били едни пионки, така както и след 44та. Цяло чудо е, че не са ни вкарали във войната преди комунистите да дойдат.
294
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кви братски народи, та тия са ни сънародници. Като им видиш номерата, един дол дренки са с наще политикани. Селския им манталитет е 1:1 с нашия.
293
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И ние това викаме - Действайте и показвайте :)
292
3
 
9
 
! Отговори
Не сме братски! преди 2 години
Ние просто сме един народ, разделен от Сърбия и Коминтерна. Да - България има фашистко минало! Да - в Македония и в Гърция са *** глави на партизани и антифашисти! Това е правено в България - фашизмът навсякъде си е един. Но ако това нещо Заев иска да го стовари на целия народ - мерси! Заев е просто една лисица - РСМ имала приятели по света - добре! Но хитро създава врагове на България - едва ли има по-подъл и двуличен политик! С говорене настройва и хората в МСР срещу БГ!
291
1
 
4
 
! Отговори
Нашата преса ... преди 2 години
Трябва да се обръща към него със Г-н Здравков , нали сме братя ? Със фамилия и име Зоран Заев може да е брат и подчинен само на Тито и остатъка от наследниците му.
290
2
 
19
 
! Отговори
Странджата преди 2 години
Трябва да вземем пример от гърците ! Бой по македонските канчета докато узреят какви са и кои са ! Не случайно сега разчитат на Радевите мекерета та дано номерът им мине ! Добре са запомнили че комунистите продадоха Македония на сърбите !
289
0
 
3
 
! Отговори
Зайо , 1-во ... преди 2 години
... си сменяш името на Здравко ,Зарко или нешо такова и второ признаваш ,че си чист българин -- тогава вече идваш тука да си говориме .И да внимаваш за българското знаме за да не стане задължително на прозореца за всеки българин живеещ в македонски окръг.
288
0
 
6
 
! Отговори
1 преди 2 години
Първо от вас
287
0
 
15
 
! Отговори
Курти преди 2 години
Влезнал македонец да се къпе и излезнал Чист Българин...........
286
3
 
5
 
! Отговори
полковник Колев преди 2 години
Да пожелаеме на братята Македонци победа днес във футбола над Украйна!
285
1
 
15
 
! Отговори
Читател преди 2 години
Този загладен македонски съсел,е най големият хитрец както на Балканите,така и в Европа.Днес ставайки член на ЕС,тази махала Македония,още на другия ден,тези демагози,ще започнат атаките срещу България,наричайки народа ни окупатор,диваци и т.н.Не знам един български олигарх,в какво качество посреща хитреца от "братска" Македония.Това е унижение и срам,който трябва да понесат обикновените българи!
284
4
 
19
 
! Отговори
провинция преди 2 години
Какви братя сме стия сърбомани?