Следили са всичките ми разговори - с Валя Балканска, Янка Рупкина, Теодосий Спасов...

Владо Тренески донесе досието си в предаването "Брюксел 1" и заяви, че скоро ще го публикува
18 окт 2021 18:00,
53

“Искаме Скопие да вкара българите в Конституцията и да отвори досиетата, каза в предаването "Брюксел 1" по Bulgaria ON AIR Владо Тренески, македонски българин, председател на гражданско сдружение "Интеракция", един от авторите на писмото, изпратено до българските институции с настояване България да не отстъпва от твърдата си позиция по отношение на Скопие.

Той донесе досието си в студиото на предаването "Брюксел 1", за да опровергае властите в Скопие, които твърдят, че в РСМ няма дискриминация на основата на етнос. 300 странии досие, от които 150 страници - телефонни разговори.

Още по темата
"Вътре са Валя Балканска, Валя Рупкина, Теодосий Спасов и да не ги изреждам всички... Аз ще го публикувам скоро за моето досие. Ще стане публично достояние. То няма страница, в която да няма нещо, което наврежда. Те ви следят, те ви преследват бизнеса... Аз примерно открих радио "Аз" - със защитен знак (б.р. - лого) първия знак от глаголицата. Хората веднага харесаха радиото, имах почти 30-40 фирми, които започнаха да рекламират. Службите тръгнаха по фирмите и спряха рекламите. Ако давате пари за това радио ще ви пуснем инспекция - ето един пример само...," разказа той пред водещата Милена Милотинова.

"И те отказват след няколко месеца да рекламират, без да ти обясняват. От фирмата ти казват: "Знаеш ли, извинявай, Владо, но няма да продължим  да рекламираме". И така закрих радиото," каза журналистът.

Тренески уточни, че е получил досието си в края на 90-те години по времето, когато Доста Димовска беше вътрешен министър в Скопие.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
11
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 23 - Вчемем па тебе те фърлиме у морето, а?
18
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това с рекламите и в БГ го има, споко.
17
2
 
21
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
БРАВО! ПОДКРЕПЯМЕ ДОБРИТЕ ХОРА В МАКЕДОНСКА БЪЛГАРИЯ!!! ИСТОРИЯТА Е В СЪРЦАТА!!!ОБИЧАМЕ ВИ!!
16
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В МОМЕНТА В КОЙТО МАКЕДОНИЯ ВЛЕЗЕ В ЕС, КОЕТО Е СКОРО, ТОЗИ ЧОВЕК ЩЕ СИ ХВЪРЛИ БЪЛГАРСКИЯ ПАСПОРТ И ЩЕ НИ НАРЕЧЕ ***-ТАТАРИ.
15
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За пореден път гледаме безсилните български опити да правят външна политика. Големи претенции, никакви резултати.
14
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КОГАТО БЪЛГАРИЯ ВКАРА "МАКЕДОНЦИ" В КОНСТИТУЦИЯТА СИ ТОГАВА ЕВЕНТУАЛНО
13
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вето за РСМ, докато всички сърбомански престъпници не напълнят затворите!
12
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
МНОГО МУ ПУКА НА НЯКОЙ КАКВО ИСКАШ
11
4
 
2
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 2 години
До Пиян Гъ... От твоите уста в божиите уши приятелче, дано някой ден заживея в Драгалевци, а може и в Бояна или Симеоново, ама едва ли ще е в тоя живот.За съжаление обаче никой не ми плаща.Мраззим си ги безплатно всички от последните 32години.Ако някой плаща ми го кажете да му дам номер на сметката ;)
10
5
 
3
 
! Отговори
Пян Гъ преди 2 години
Вуйчинка, Ваньо Прокопиев/Драгауевски, разбирам те - плащат ти и пишеш гл-у-пости. И по-добре така, да си изкараш некой лев, че иначе е още по-зле, ако наистина мислиш, че има в-ка м/у смъртта на Милен Цветков, маските и Гешев. Боже, боже, какво ни донесоха чалгата и комунизма!
9
17
 
3
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 2 години
Този човек в края на 1990 година е бил в гащите на баща си ?Защо лъже ?Както казва един човек в съдебен спор - ти за мющерия ли ме взе ?
8
25
 
11
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 2 години
Милен Цветков защо го убиха?!?Щото каза, че маските са за да мълчим и почна свободно да говори за своеволията на каскета.
7
9
 
10
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 2 години
За FYROM пардон РСМ не знам,ама помните ли, че миналата година малко след пандемията ДАНС си решиха,че всеки един гражданин може да бъде подслушван под предтекст,че видите ли заради короната и за нашеъо здраве е по добре да ни слушат.Оттогава си остана така. И мен ме слушаха приятели ми казват "Абе като вдигнеш телефона се чува едно тихо и ритмично почукване" викам "бе нека слушат-наркоттици не продавам,не точа ДДС и съм си най-обикновен сиромах".Направиш ли първия милион тогава ставаш интересен
6
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те много важни разговори че да ги следят
5
6
 
23
 
! Отговори
Ави преди 2 години
София да не отстъпва! Не може в 21 век хора да бъдат мачкани и дискриминирани на етническа основа и то Българи. Нашите политици трябва да са много умни и неотстъпчиви! Това е апел и мисля, че всеки истински Българин ще го подкрепи!
4
9
 
8
 
! Отговори
Масово преди 2 години
Чрез Електронно следене ДАНС и ДАТО убиват Българи
3
5
 
21
 
! Отговори
преди 2 години
Голям българин е Владо!
2
15
 
11
 
! Отговори
из Секретен доклад преди 2 години
В България се следят масово журналисти,активисти,граждани с критично мислене и всички чужденци, изтезават хора като журналистката Иванка Миланова.......
1
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Баси конспираторие са тез :)))))))))))