Никола Димитров се изцепи: България има антиевропейско поведение

Македонският вицепремиер с нова атака към страната ни
19 ное 2021 18:22, Красимир Ангелов
161
Никола Димитров се изцепи: България има антиевропейско поведение
Снимка: БГНЕС

Македонският вицепремиер и министър по европейските въпроси Никола Димитров отправи за пореден път груби клеветнически нападки срещу България по време на форум в Мадрид, на който се обсъждаше политиката на разширяване на ЕС със Западните Балкани.

Според него България създавала антиевропейски критерии и нарушавала Договора за добросъседство. За Димитров Българя била "пряк виновник за антибългарската истерия в РС Македония през последните две години", съобщава БГНЕС.

Той смята, че България не е била в състояние да защити собствените си позиции, включително и на срещата в Словения, в началото на месец октомври.

"Българската блокада е инвестиция в антагонизъм, отколкото в приятелство", казва Димитров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
1
 
18
 
! Отговори
ognyanz преди 2 години
До До ognyanz: Вие можете да се считате каквито искате, това си е ваше право. Това, с което ние не сме съгласни, е да се преиначава историята. Не може хора, които преживе са казвали и писали че са българи, вашите политичари и историчари след смъртта им да ги наричат македонци, защото така им изнася. В общата комисия са казвали на вашите историчари: дайте един исторически документ, в който Самуил е наречен македонски цар. Няма такъв! Но това не им пречи да го пишат и да разправят, сме татари.
77
2
 
7
 
! Отговори
анаЛизатор преди 2 години
РСМ няма много време да се мотка. Ако Албания влезе преди нея,след това и тя може да поставя условия за влизане на античните Скопски историчари в Еуропската уния.
76
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е за вярване, че този клоун е министър, но това все пак е БЮРМ. Тръгнали бившите комунистически и югославски агенти да ни учат на европейска политика... Щом говори така, значи и декември няма да стане. Отиваме на юни 2022 г.
75
2
 
11
 
! Отговори
татар-сеирджия преди 2 години
РСМ е на практика почти превзета от албанците територия и е въпрос на малко време за да се превърне в Северно Косово.....и тогава ще им се стъжни!Защото в РСМ отдавна минаретата са повече от тези в Албания ,а след като допуснаха втори официален език албански,се сещаме какво ги чака! А и то си е напълно заслужено!
74
4
 
11
 
! Отговори
Боримечката преди 2 години
Когато под такива статии не се появи нито един коментар от БЪЛГАРИЯ, тогава можем да кажем, че сме намерили точния баланс в отношенията ни с тях. Не е необходимо в БЪЛГАРИЯ да коментираме всяка помия.
73
3
 
15
 
! Отговори
Ванче Михайлов преди 2 години
Нация,създадена със заповед на Коминтерна,която краде чужда история и език,е обречена.Северомакедонците говорят на осакатен български език,затова и мисленето им е осакатено.Държавица, в която живеят сърбомани, половината албанци, *** и малкотурци, която краде чужда история и език,няколко пъти сменя име и идентичност, е обречена!
72
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До80Алоо,ти добре ли си?От къде на къде ти ще отричаш правото на хората живели преди теб по ,,тези земи"?Нали се барате силно Православни ,в нашата религия всички са живи ,дали на този свят или на Другия.Твойте предци в Небесния свят са българи ,независимо какъв етнос им лепят техните наследници тук на земята!
71
3
 
4
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
Кое точно е "груби клеветнически нападки"? Това че президентът заема проруска антиевропейска позиция? Тоя македонец никой няма да го отрази, но че посланикът в Украйна е привикан да се обяснява е във всички медии.
70
1
 
12
 
! Отговори
БАН преди 2 години
Ще е интересно да видим ,как е вървял животът след 1945-та година.Период известен като "ранна антична македонска епоха".
69
0
 
5
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 2 години
Трябва България да постави нови условия за името на тази територия , като Гърция .Истината е - Бивша Югославска Република Македония . Всички Българи , Сърби , Гърци имат имена на Местности там - пример Тракия , Мизия , Родопи .Тези откъде се пръкнаха - СДС България ги призна Първи - заради Югоембаргото - всички Седесари караха Нафта и Бензин Контрабанда през границата по това време .
68
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Макетата идват да си търсят роднините в България само кога трябва да си вземат български паспорт. Като се върнат в Скопие, удобно забравят от къде са им корените.
67
3
 
18
 
! Отговори
Паисий до Н.Димитров преди 2 години
О,неразумен изроде,защо се срамуваш да се наречеш българин?!Нима не са били българи бабите и дядовците ти?!
66
4
 
5
 
! Отговори
Българин! преди 2 години
До Сата НАТО:Ей ало, другарю, ИСТИНСКИЯТ ГЕНОЦИД ВЪРХУ МАКЕДОНЦИТЕ Е ИЗВЪРШЕН, СЛЕД ВСВ ОТ КОМУНИСТИТЕ (ВКЛЮЧИТЕЛНО И БЪЛГАРСКИТЕ, ЗА СЪЖАЛЕНИЕ), А НЕ МЕДЖУ ДВЕТЕ ВОЙНИ СЪС СЪГЛАСИЕТО НА ЦАРСТВО БЪЛГАРИЯ!
65
3
 
17
 
! Отговори
любопитен лингвист преди 2 години
АМИ ТО НЯМА МАКЕДОНСКИ ЕЗИК...Не съществува такъв...По времето на Сашко Македонскиот ВСИЧКИ са говорили на гръцки. От царя до най-простия оФчар...щото са били гръцка васална територия.Когато България ги завзема след война с гърците- там се е говорило БЪЛГАРСКИ защото са имали български владетел...После са територия на Сърбите ... ДАЛИ ИМАШЕ МАКЕДОНСКИ КАТО ВТОРИ ОФИЦИАЛЕН ЕЗИК В ЮГОСЛАВИЯ ? НЕ ! Та кой от тези три езика македонските оФчари смятат за "македонски"?
64
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Македоните са жалка нацийка която не заслужава нашето внимание.Аз ,ако бях на мястото на нашите политици ,бих дал с тях да се занимава някой стажант във външно министерство ,който да им казва само една дума,ВЕТО!
63
3
 
16
 
! Отговори
Уточнение преди 2 години
Никола Димитров не е македонски вицепремиер и министър по европейските въпроси, а е СЕВЕРНОМАКЕДОНСКИ вицепремиер и министър по европейските въпроси.
62
3
 
15
 
! Отговори
Историчарите в РСМ преди 2 години
До До 63: Един от проблемите ви е, че вие нямате историци, а имате историчари. Историчарят не е историк, а съчинител на история. Къде е създадена славянската азбука? В манастира Полихрон в Мала Азия, в който братята Константин (Кирил) и Методий се заели с тази задача. Как славянската писменост стигнала но Орхид? Чрез Климент, изпратен там от българският цар Борис | (същият, на който и до ден днешен очите са избодени в манастира на св. Наум на Охридското езеро). Това е общата ни история.
61
3
 
14
 
! Отговори
проф.БожидарДимитров преди 2 години
Хората на запад не пасат трева,знаят да четат и да зачитат историческите факти.В"Бяла книга,която излезе наскоро и на английски е документирано,точно как и кога е извършен от Коминтерна инженерингът на диалект,на българския език и как е възникнал македонският език.Тез СкопскиТУЛУПИ сериозно ли искат да ни убедят че Сашо Македонскиот е говорил на български диалект,а не е шпрехал на гръцки?
60
0
 
11
 
! Отговори
Баце към Н.Димитров преди 2 години
Коле,,ке те земем у Банкя!Да пазиш сянка и поливаш на магнолията!
59
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 71Путин наидобро ви обиасни од каде и од кого потекнува сегашнава сесловенска писменост . Од тоа што тои го кажа тогаш иас немам ништо повеке да додадам ..//Путин и историчар ли стана?Я ,влез в Уикипедия и напиши кирилица,па виж какво ,казват англичани,немци,французи,та и руснаци даже.