Скопие - фабрика за фалшиви новини, нямало ултиматум за еврочленството

Русия и Сърбия настоявали РМС да е в ЕС
67
Скопие - фабрика за фалшиви новини, нямало ултиматум за еврочленството
Снимка: БГНЕС

"Продължаваме промяната" дадоха заявка за развитие на отношенията между България и Северна Македония в направление икономика. А преди седмица се появи новина, че френският президент Еманюел Макрон е дал срок на България и Северна Македония да постигнат споразумение.

"Потърсихме някакъв официален източник на тази информация и не открихме такива думи на френския президент. Скопие е фабрика за фалшиви новини. Няма документ от Макрон до посланиците на Франция в ЕС, че до 14 декември ще започнат преговорите за евроинтеграцията на Скопие", заяви експертът от "Института за изследване на населението и човека" при БАН доц. Спас Ташев в студиото на "Денят ON AIR".

Според него позицията на "Продължаваме промяната" по темата със Северна Македония е претърпяла градация.

"Преди 2 седмици нейни представителите правеха изказвания, които бяха смущаващи. Вчера видяхме доста твърда позиция, която се припокрива с думите на Радев на срещата в Словения. Правата на българите ще бъдат отстоявани. "Продължаваме промяната" освен защитаване на историята и правата на човека, вкара и икономическия подход в двустранните отношения. Но засега едни добри пожелания, предстои да видим как този икономически подход ще проработи", коментира експертът.

Той беше категоричен, че Северна Македония не желае навлизане на българската икономика на техния пазар, защото създават работни места и усещане за връзка с България. А икономическите отношения ги стопирало правителството. Имало случаи на драстични преследвания на български инвеститори.

"В коритото на Вардар имаше три атракционни кораба. Един от тях - на български инвеститор. Кметът на Скопие, който загуби изборите, си постави за цел да го разруши и го направи. България не реагира адекватно да защити тази инвестиция", не скри разочарованието си доц. Ташев.

Според него в момента най-големите привърженици на членството на Северна Македония в ЕС са Русия и Сърбия.

"Русия е против разширението на ЕС, но е с най-силното влияние в Сърбия. А Сърбия е с най-голямо влияние в Северна Македония. Москва и Белград казват че страната непременно трябва да стан член на ЕС. Това е странно", коментира експертът пред Bulgaria ON AIR.

И изрази надежда, че ще се състави коалиционно правителство, което да защити интересите на България.

"Политическото доверие, което получиха, е много крехко. Не бива да се правят пропуски по въпрос, който е чувствителен за всички български граждани", каза още доц. Ташев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още по темата: скопиеЕСРМС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
3
 
20
 
! Отговори
Умре ни доверието преди 2 години
На нито една дума и обещание не трябва да се вярва на македонската фабрика за лъжи, предвождана от политическата им класа! Само след след напълно свършена работа по Договора за добросъседство ще им разрешим да започнат преговори! Чудя се, те ли тъповати, че си мислят, че ще ни излъжат или смятат, че народа си ще излъжат!
48
6
 
16
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 2 години
За сега само по този начин русия и сърбия могат да вкарат своя троянски кон в ЕС и да го разрушат.Никой няма право да настоява БЪЛГАРИЯ ДА СЕ ОТКАЖЕ ОТ СОБСТВЕНАТА СИ ИСТОРИЯ,КОЯТО ВЕЧЕ Е НА НАД 1300 ГОДИНИ.Слепотата на политиците от западна Европа е очевидна,те не искат да проумеят,че в рсм правителствата са фашизирани и се стремят към "чиста"македонска нация за сметка на тези с българско самосъзнание и с езика на необяснима омраза към РБ искат нейното съгласие за членство.Няма как да се случи.
47
1
 
9
 
! Отговори
Да преди 2 години
До Анонимен56 Кой да поканят, като всичко е школувано в Белград? А в Авганистан, какво знаят е друга тема! А случайно да знаеш, каква информация имат в Афганистан?
46
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Македония на първо място по инвестиции са Гърция и на второ са България.Мините им са Български в сравнение с нашите мини ,които са Американски.Единствения им ТЕЦ е Български.Кораба на Вардар(галията) е Българска.Единствената им фабрика за захар е българска.Повечето от строителните компании са Български.Защо лъжете хората?Министър Захариева беше излъгала,че там няма БГ културен център,като обещаха на Сърбите,че ще построят тяхен,а се оказа ,че има три в Скопие,Струмица и Битоля.Защо лъжете?
45
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само може да се усмихна на подобна статия.Не вярвам някой умен да се върже на това.Къде е фабриката ?
44
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 55Те ни имат за некакви отстъпчиви във всичко, за това е целия цирк :))) Ако не ги смятахме за свои, щяхме да ги запратим в девета глуха.......хахахаха :)) Очертаваме им бъдещето в момента.....да се обединят със Сърбия, Албания и Черна Гора, така ще си направят мини шенген.........хахахахаха :))))
43
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БГ първо трябва да стане свободна държава и след това да коментира другите държави
42
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Магарето казало на заека : Имаш големи уши.
41
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българските медии не искат Българите да имат добри отношения с никой от съседите си.Защо ли?Кой иска това?Аз знам кой и знам ,че скоро ще стане още по-ясно и за всички.Коя медия в Европа ще напише подобна обвинителна статия? Отговора е никоя.Медиите трябва да разглеждат поне две страни и позиции по дадена тема.В България медиите са поръчкови и платени.
40
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В статиатиките и международни медии откривам ,че Македония има по-свободни и коректни медии в сранение с нас,като ние отново сме на дъното в света по отношение свобода и коректност на медии.В България на практика няма политически независима и свободна медия.Македония е доста по-напред в класациите.
39
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БГ трябва да спре с лъжите и манипулациите по отношение Македония.Да сте показали някой политик от Македония или историк? В Македония даже Каракачанов и Ковачев каниха поне над 10 пъти само тази година да участват в тяхни предавания и телевизии.И вие медиитв обвинявате,че там е фабрика за фейк нюз.Вашата журналистика не е професионална имвинаги заема позиция.Това даже и в Авганистан го знаят и там не симпозвошяват подобно поведение.
38
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България се държи като враг на всички съседи и не само.Какво ни е отношението с Македония,Сърбия,Турция,Гърция и Румъния?За всички държави мислим ,че ни мрязят и че са ни отнели наша територия.Не е ли малко абсурдно.А по отношение на свободата на медиите Македония е много пред нас.Само Турция е след нас,но и това не е сигурно.
37
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
У нас не е фабрика за фалшиви новини и ние сме пример за истинска журналистика..У нас няма руски агенти ежедневно по всички медии.САЩ не знаят,че у нас работят над 2000 човека за да правят дезинформация и да работят за Руската агентура.
36
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече е договорено, Първата работа на Кирчо е да подпише капитулацията иначе си отива
35
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо да гласуваме за тех, след като те ни мразят, не ние тях ? Такава помия ни се излива върху главите, че те тез макета ще ги отпишем тотално :)))
34
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Не с кафе И името им е менте както държавата. "С копие" означава, че правят фалшиви копия и фалшифицират.
33
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Макетата приличат на хамериканосите. Англичаните им се присмиват (на американджосите) и им викат: But you aint got a heritaaaaaaaage...
32
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е икономика но България закри икономиката си , а Петков иска да прави икономика с Македония и вероятно ще закрият и тяхната. Македония искат България да им подари пари а не икономика и те ще пляют че сме татари. Не знам каква икономика е това, но не е изгодна за България. Първо си уреждаме сметките и споровете и след това пътища и пари а не храни куче което те лае.
31
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Митко USA РСМ сами ще се провалят. Ако са отделна нация от бг ще трябва да доказват за всяка историчекса личност, църква, целия език, литература, фолклор и т.н. , че не са български, а те нямат документи за това освен някакви измислици след 1990 г. България има доказателствата и им остава просто да признаят българския си език и история и така и бг нация накрая.
30
1
 
17
 
! Отговори
Не с кафе преди 2 години
С копие и без копие, все тая за нас.