Двама от ранените на "Струма" вече са в клиника в Скопие

Останалите пострадали остават на лечение в "Пирогов"
27 ное 2021 19:00, Красимир Ангелов
4
Двама от ранените на "Струма" вече са в клиника в Скопие
Снимка: БГНЕС

Двама от ранените пътници при автобусната катастрофа на магистрала "Струма" - 17-годишно момиче и 49-годишен мъж, вече са хоспитализирани в клиника в Скопие за пластична и реконструктивна хирургия, съобщава агенция МИА, като цитира министерството на здравеопазването на Република Северна Македония.

Министърът на здравеопазването Венко Филипче, който беше в клиниката за да посрещне пациентите, каза по-рано, че и двамата са в стабилно състояние и са с леки наранявания.

Пациентите ще бъдат задържани за наблюдение и оценка, след което ще бъдат пуснати за домашно лечение. Ще бъде осигурена и психиатрична подкрепа, тъй като това в момента е от първостепенно значение. Ние сме напълно готови да поемем тези пациенти за продължаване на тяхното лечение, каза министър Филипче.

От министерството на здравеопазването съобщиха, че останалите петима пациенти, които се лекуват в София, ще бъдат изписвани поетапно в зависимост от тяхното състояние.

В нощта на 23 ноември автобус с регистрация в Скопие, пътуващ от Турция към Северна Македония, катастрофира и се запали близо до село Боснек в България. Загинаха 45 души, спасиха се едва седем.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аре изпращайте ги по-бърже по живо, по здраво!!!
2
2
 
0
 
! Отговори
до 3 преди 2 години
В Пирогов всичко е безплатно и това добре го знаем от 1950
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Собственика ,не бил виновен !!!