ВМРО-ДПМНЕ пита дали в автобуса факла не е имало високозапалим химикал

Партията се съмнява в укриване на наркотрафик
28 ное 2021 15:42, Нели Христова
33
ВМРО-ДПМНЕ пита дали в автобуса факла не е имало високозапалим химикал
Снимка: БГНЕС

Най-голямата опозиционна партия в РС Македония ВМРО-ДПМНЕ поиска властите в Скопие да отговорят дали в катастрофиралия автобус на АМ "Струма" не е пренасян високозапалим химикал за производство на хероин.

"Дали укриваният наркотрафик от страна на властта не е причина за нещастието и 45-те загинали в България. Никой в държавата не отговаря на съмненията, че в изгорелия автобус в България е превозван високозапалим химикал, който се използва за производство на хероин. Дали точно тези химикали не са причината за бързото възпламеняване на автобуса, но и на мантинелите край пътя", попитаха от ВМРО-ДПМНЕ и поискаха отговор на въпроса, защо 140 пъти въпросният автобус е прекосил държавната граница без разрешение. Според опозицията "някой от върховете в управлението на държавата защитава "Беса транс".

БГНЕС припомня, че при катастрофата на 23-ти ноември на АМ "Струма" загинаха 45 души, а други 7 бяха ранени. Автобусът бе на македонската туристическа агенция "Беса транс", чийто лиценз бе отнет поради груби нарушения в работата й.


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Без допълнителна запалителна течност, няма как автобусът да изгори за секунд, че хората да не могат да реагират, да изпочупят прозорците и да излязат! Пътниците не са били пострадали от самата катастрофа, защото рязък челен удар не е имало, а 200 метра обиране на мантинели. Ако не са горели от първата секунда на катастрофата са щели да излязат като спре автобуса. Оцелелите са от последните седалки, под които няма багажно отделение с туби бензин или други запалими вещества.
29
0
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
Аз си мислех,че причина за пожара е бензин, но е много вероятно да е лесно запалим химикал.Самата катастрофа не е причината за трагедията.
28
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Те се знаят там кой какви върши ,може е да е така ,нашите разследващи не знаят
27
6
 
7
 
! Отговори
Диана преди 1 месец
Ако мантинелите са се забили в резервоара, взривът е разбираем от появилите се искри там. Ако са пренасяли и лесно запалими течности в купето, разпространението бързо е разбираемо също. В този смисъл наистина е интересно от какъв материал е облицовката..Но фактът, че собственикът е мюсулманин довнася един специален щрих, миришещ силно на тероризъм, който според мен не трябва по никакъв начин да се подценява...
26
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Допускам при катастрофата да е окъсил кабела в сектора между акумулатора и предпазителите.Тоя кабел става като реотан,запалва изолациятапосле акумулатора избухва и освен димът,има и изпарения на киселина! Не ми е известно изолацията на автобуса горима ли е? Ако е стиропор,той се топи,развива висока температура и отделя задушлив дим дори и да е в затворено пространство.Ако е задействала пожарогасителната инсталация,тя не може да изгаси стиропора,ако е имало такъв!
25
2
 
16
 
! Отговори
Хемус преди 1 месец
Още първия ден съм го написал,че бензин и дизел не горят така!Да гори нещо само от вътрешната страна като в крематориум е газ или някакъв химикал!
24
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дори да не е точно хероин със сигурност е нещо друго нелегално. албанците са безмилостни и нищо добро не очаква никой от тях.
23
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Въпросът с хероина има логика, най-вероятно случаят е точно такъв.
22
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Трябваше ли да стане толкова голяма трагедия за да я довършат тази магистрала? Сега гледам маркировка полагат, шумоизолиращи стени на някои места, а преди това местните с години се оплакваха и никой не им обръщаше внимание. Значи можело да се намерят пари, ама трябвало хора да загинат.
21
3
 
17
 
! Отговори
Митко преди 1 месец
Истината според мен е, че при рециклирането на автобуса /в което никой не се съмнява/ пред 3 години са влагани горими материали за облицовка и обзавеждане, вместо оригиналните негорими /както е по закон/.
20
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Имам познат албанец ,бях в Германия ,работехме в една фабрика за консерви ,имаше румънци украйнци македонци ,и един само един албанец ,за три месеца той си купи телефон за 400 евро златен часовник ,скъпи дрехи ,е се чудехме как тоя от консервите има толкова пари )
19
1
 
9
 
! Отговори
Асан преди 1 месец
Имаше ама гръмна бомбата вече ги нема :)))
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Имало е газови запалки.
17
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не бе,.Брашно е имало.И гръмнало.Знаетъ ли как гърми брАшно?!
16
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако имало глицерен то нафтата ще гори здраво
15
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Глицерин има в перилните препарати и омекотители, които всеки ходещ в Турция купува с килограми, защото са евтини и имат дълготраен аромат. Като се добави и закупено олио/зехтин и всякакви дрехи - ясно защо е било яко задимено и е горяло дълго
14
14
 
11
 
! Отговори
Еврозона 2021 преди 1 месец
Тези кого питат не става ясно от информацията. Те не са останали живи хора от автобуса, а те питат. Сигурно питат бившия главен пожарникар на републиката и техен коалиционен партньор Бойко борисов. А той горкия, мълчи ли, мълки. Съща както и комунистите като него, когато са ги разпитвали жандармеристите !
13
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
A дизела дали се възпламенява толкова лесно
12
4
 
14
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
ГОРИВАТА В ТУРЦИЯ СА МНОГО ПО ЕВТИНИ !!! ВСЕКИ ШОФЬОР ИДВАЩ ОТ ТАМ Е ДЛЪЖЕН ДА СИ НАПЪЛНИ БАГАЖНИЦИТЕ С ТУБИ С БЕНЗИН ! ОЦЕЛЯЛ КАЗВА, ЧЕ ЧУЛ ПЪРВО ВЗРИВ ! НАЧИ СПУКАЛИ СА ГУМА, ЗАБИЛ СЕ Е В МАНТИНЕЛАТА, РАЗЛЯЛИ СА ТУБИТЕ С БЕНЗИНА И СА СТАНАЛИ НА ФАКЛИ! ТАКА ИМ Е БИЛО ПИСАНО!
11
6
 
5
 
! Отговори
Сатана преди 1 месец
Е на това викам друсан кебап