Мицкоски поиска извинение от България за смъртта на 7200 евреи

Той настоя страната ни да обещае, че няма да блокира РСМ по пътя към ЕС
4 фев 2022 09:30, Нели Христова
336
Мицкоски поиска извинение от България за смъртта на 7200 евреи
Снимка: БГНЕС

Лидерът на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ в РСМ Христиан Мицкоски поиска България да даде писмени гаранции, че няма да блокира страната му по пътя за ЕС. Той поиска и българската страна да се извини на РСМ за избиването на 7200 евреи в лагера Треблинка по време на Втората световна война, предаде БГНЕС.

"Българската конституция не признава колективни права, индивидуални – да, тук нямат намерение да променят конституцията вместо нас, но българите да премахнат бележката под линия, или да изпълнят някое от тези решения, или поне да се извинят за седем хиляди и двеста евреи, които са изпратени в Треблинка по време на Втората световна война. Вили Брант знаете ли как се извини? Има начин да се извиниш”, каза Християн Мицкоски пред местната ТВ Кнал 5.

Попитан ако правителството повдигне въпроса за включването на българите в конституцията как ще реагира ВМРО-ДПМНЕ, Мицкоски каза, че не променят възгледите си според ситуацията. "Ако няма реципрочност, писмени гаранции, че ветото ще бъде вдигнато и че занапред няма да има глупави блокади, които да ни убеждават отново, че сме били българи до 1944г. В живота има даване и вземане, а не само вземане". Мицкоски заяви, че това правителство на СДСМ непрекъснато нарушава позициите в преговорите в международната политика.

"Изобщо не трябва да обещават, ето едно нещо нека стане – нека махнат бележката под линия за езика, не ни трябва повече и ще кажем браво, има промени в позициите", добави Мицкоски.

Мицкоски каза, че парламентарната група на ВМРО-ДПМНЕ по повод 150-годишнината от рождението на македонския революционер Гоце Делчев в македонския парламент ще внесе декларация, която ще очертае позициите по въпроса за Гоце Делчев.

Попитан дали би бил министър-председател, който ще поднесе цветя на паметника на Гоце Делчев заедно с Кирил Петков, Мицкоски отговори да, само ако българският премиер Петков се съгласи, че Гоце Делчев се е борил за своята македонска независима държава.

"Ако Петков е съгласен, че Гоце Делчев е македонец и се е борил за своята македонска независима държава, то аз нямам проблем", категоричен беше Мицкоски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


336
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
0
 
10
 
! Отговори
Семейни преди 2 години
То, не че ще ги пуснем, но щом се появи български предател-предсесател, който гледа лежерно на антибългаризма им, точно тогава се активизира сръбската агентура, която да ескалира напрежението. Хайде ние да не се унижаваме, да клякаме, за да зопочнели те преговори за да точат предприсъединителни европейски фондове. Интересът е техен и клякането ще е от тях - сиренето е с пари! Мама и на тате не дава, без да го оскубе за нещо!
163
8
 
6
 
! Отговори
Както преди 9-ти преди 2 години
Германската върхушка насажда омраза и разделение на Балканите. Между братски славянски народи. В интерес на германския и турски капитал. Нищо чудно да се повтори позорът от ПСВ, когато българи са воювали заедно с турците срещу освободителите ни. За да опазим джамиите на Истанбул. С боен вик Алах акбар.
162
5
 
4
 
! Отговори
Македонец преди 2 години
До Анонимен Май и ти си ходил там.Да гарнизона е много силен, за такъв малък град на има няма 40 км. от Солун.А тия последните са истински диванета, но те се управляват от други, които знаят историята, повярвай и то така както я знаем ние.Ако "случайно" ги срещнеш, а то естествено ще се случи, ще те почерпят гръцки сладки и ще научиш и малко от тяхната история. Както и защо Мицотакис е десет класи над Просто Киро.
161
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ингилизите и Ми 6 добре са промили мозъците на македонските елити. Соро кадрите диктуват поведението на РСМ в ситуацията, а нашите "харвардци" си траят пак по указания от същия център.Играта е стара като света. Кой кои балкански държави владее. Елити с национални стратегии не се допускат да формират външна политика на Балканите. И не е като да няма исторически проблеми, които под контролните на запада медии, да не ползват в свой интерес.
160
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мицкоски да прочете за празника Пурим, за да разбере кой е избил 70 000 македонци в персийската империя.
159
5
 
6
 
! Отговори
Трайте си братя преди 2 години
Добре, че Мицкоски не се е сетил да поиска да бъдат върнати фабриките, магазините, домовете, имотите, скъпоценностите, мебелите и цялата покъщнина нна 60 000 евреи, заграбени от цветовете на нацията, малко по избити от комунисти, земеделци и без партийни след 9 септември 1944. Това би засегнало много техни наследници, днес отново намърдали се на власт.
158
2
 
25
 
! Отговори
Антика преди 2 години
Това нещо от снимката е със сериозни ментални дефицити.Защо му обръщате внимание?
157
2
 
18
 
! Отговори
Наум преди 2 години
Шизофреничните им пориви с нова сила. :)))) Тотално трябва да ги отсвирим тези, та след като ги асимилират албанците да подадем ръка на тях за ЕС. Тези са безнадежден случай на промити мозъци, наглости и арогантност.
156
2
 
14
 
! Отговори
Какво преди 2 години
Какво е македония?Отговор:Географска област на запад от тракия!
155
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо просто не престанем с преговорите. И да им кажем, когато България излезе вие ще влезете и готово? ЕС добре се справя и без РСМ. Пък ако искат да си пренапишат учебниците по история, така както исторически е вярно. Иначе наглото им поведение само доказва, че са си българи.
154
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 162Не знам какво са ти казали гърците от Килкис /Кукуш/, но там едва ли има българи сега, защото градът е сринат от гръцката армия а населението изгонено,тамошните гърци 90%са преселници от Турция.
153
3
 
21
 
! Отговори
Сръпски комунист преди 2 години
Заради такива *** Македония е на това дередже
152
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Европейския коридор 8 през Косово. Вето. Затваряне на КПП. Прекъсване на дипл.отношения. Точка.
151
0
 
14
 
! Отговори
Македонец преди 2 години
До Анонимен Аз съм бил в гр. Килкис (наш Кукуш) и само за сведение ще ти кажа, че там не е роден само Гоце Делчев и че това малко наглед градче е изключително важно за гръцката държава.Там гърците ме почерпиха страхотни сладки неща, и ми обясняха други работи, които не са за тоя *** форум.А на смешковците при Вардар може само да се смея.Трудно ке им уврат главите.
150
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 156Слава богу,че Удроу Уилсън добре,че ни е защитил,защото сърби,гърци и румънци сте искали да ни делкате на три.)))Това не е вярно!САЩ отначало ни подкрепят за Беломорието, но впоследствие под натиска на Франция и Англия се отдръпват.
149
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аре пак се почна 1493 г македонски чехли в краварския сенат. Бааа тоз легень, сух сухиничък, от плискане.
148
0
 
13
 
! Отговори
ДО жоро преди 2 години
До Joro Отдавна искам същото - скъпи визи, затворена граница и високи пътни такси.За какво ни е нужна тази мизерна страна? Какъв бизнес, какви пътища, каква икономика, всяка друга страна от съседните ни е по-добра и по-переспективна. Оставете ги да гният в собствените си фик-...а...ии...
147
1
 
23
 
! Отговори
Даа! преди 2 години
Г-н Мицковски , ние не бързаме за никъде , никой не ви е виновен че така сте си ПОСтЛАЛИ , къде спахте до сега , носете си кръста СЕГА !
146
1
 
15
 
! Отговори
алчни преди 2 години
А вие защо не се извините за заграбените български територии-западните покрайнини.Слава богу,че Удроу Уилсън добре,че ни е защитил,защото сърби,гърци и румънци сте искали да ни делкате на три.
145
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 143Северо Макетата да се извинят за изтребването на 35 000 Българи в територията - Македония от Югославско-македонските управници в периода 1945-1948 ///Стига с тия измишльотина 100 пъти повече от реалният брой!