Сърбия няма да се присъедини към антируската истерия

Това обяви сръбският вътрешен министър
Обновена: 22 мар 2022 16:04 | 22 мар 2022 15:38, Росен Стойчев
132
Сърбия няма да се присъедини към антируската истерия
Снимка: БГНЕС/EPA

Сърбия никога няма да се присъедини към антируската истерия и да забрани руски медии. Това обяви сръбският вътрешен министър Александър - Боцан Харченко, цитиран от ТАСС.

"Сърбия няма да стане част от тази истерия, в която се отнема имуществото на руски граждани. Няма да забраняваме руски медии или да спираме изучаването на руски автори. Някои искат да приемем живот в цивилизация, отказала се от целия принос на Русия, но това ще е една бедна цивилизация. Сърбия е самостоятелна държава, която сама избира своите приятели", обяви Харченко.
Сръбският държавен глава Александър Вучич вече коментира предложенията за забрана на руски автори в някои западни държави. Той определи подобни предложения като безумие, обхванало целия свят.
 
Сърбия е една от малкото европейски държави, които така и не въведоха санкции срещу Русия. Двете страни имат близко партньорство и взаимодействат по множество въпроси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
10
 
18
 
! Отговори
Сърбия-нагла преди 2 години
Започва обратното броене за Сърбия! Нагъл народ, крепящ се на руската политика на Балканите. Разпалил Първата световна война. Винаги играещ срещу нас. Винаги жаден за наша земя. Когато са получили Македония след Лондонския мир, са я кръстили Стара Сърбия, а след това Южна Бановина. След Берлинския конгрес са получили по настояване на Русия бившия Нишки санджак и поречието на река Българска Морава. Като по чудо, заради бъдещия генерал Христо Луков, тогава майор, не са взели и Кюстендил! Факт е , че от векове Сърбия е враждебни на нас държава.
48
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те искат да се отърват от Вучич, обаче Вучич не иска да се отърве от тех :))) Там си е пълна диктатура :)
47
6
 
10
 
! Отговори
Сърбите имат много преди 2 години
рубли , получени от Кремъл и трябва да цункат газът на ***-непрекъснато.
46
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сърбите винаги са си били фашисти и нацики.
45
12
 
13
 
! Отговори
Сърбите преди 2 години
Просто имат мнение. Не е от днес. През 1984 година, когато за олимпиадата в Лос Анджелис по идея на СССР всички държави от тогавашния соц решиха да не пращат спортисти, тогавашната Югославия, не се съобразиха и пратиха. Сега по същия начин не се съобразяват. Не са длъжни. Не е необходимо САЩ или Великобритания като щракнат с пръсти да ходят всички по тях. Това даже е вредно. Нас никой няма да ни обезщети за нищо.
44
5
 
12
 
! Отговори
Sk преди 2 години
Сърбия да остави на мира българска Македония. Това са българи, които говорят чисто български език, а сърбите още смятат, че живеят при Сталин.
43
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мен ме кефи какви ги творят сърбите. Така на практика подпечатват съдбата си на държава парий изолирана от цяла Европа и съседите си, и на момче за бой от време на време. Скоро квази държавата Косово ще ги задмине по БВП и благосъстояние на населението.
42
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На тези, двойната игра от времето на Тито, отдавна се изтърка. Ако утре се присъединят към ЕС, ще замлъкнат за 3 дни, като им замирише на фондове. Софраджийски бабаити, като нас
41
6
 
18
 
! Отговори
Anonimen преди 2 години
Никой не се е надявал на нещо друго. Нали Русия налага просръбското, простичкото правителство на СРМ!
40
17
 
19
 
! Отговори
! преди 2 години
Анти руска истерия?! Кой нападна суверенна държава?
39
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 50 Така е мен, те си развиваха титов комунизъм, даже сърбите излизаха да работят на Запад :))) Обаче Тито като почина ги остави с много дългове, там през 80-те е било много зле. Тооест бащицата е теглил заеми,сърбетата са са се чувствали изклучителни и изведнъж требва да се плаща сметката :)))
38
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Сърбия не е имало комунизъм. В Югославия са се къпели в западни стоки и им е било разрешено да пътуват и да търгуват със САЩ и запада. Имали са социяли облаги от комунистите, но са били със западна икономика. После 90-те САЩ ги бомбандират здаво и за това сега в Сърбия си мислят че Русия и СССР са много готини.
37
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България спре ли достъпа на газ.......край със сърбетата :))) Затова сме в НАТО и ЕС, щото сме геополитически важни за разлика от сърбетата :))
36
20
 
11
 
! Отговори
Натовеца преди 2 години
Евала на сърбите по-светсни се оказаха от нас!
35
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дядо ми който е участвал през ВСВ каза.......сърбета на върбета :))) Казвал ми е, че когато българската армия е влезнала в Македония, сърбетата са бегали като обезглавени :))
34
4
 
1
 
! Отговори
българин преди 2 години
До: номер 38 (Браво Сърбия) Полека, полека, охлади малко главата! Ние не сме необвързана държава.Бивша Югославия беше член в съюза на необвързаните, заедно с Китай, Индия и други.Днешна Сърбия не е пълен член, но е със статут на наблюдател.А необвързаните не са нито с НАТО, нито с Русия.Понятно, товарищ?Сърбия не е с Русия.А самите сърби мразят Вучич така, както ние бившия премиер Бойко Борисов!Имаше много протестни митинги срещу него и управляващата партия в Сърбия.
33
5
 
5
 
! Отговори
Кучич преди 2 години
Сърбия няма да се присъедини към арнаутската истерия.!.
32
9
 
15
 
! Отговори
Georgiev преди 2 години
Ние много обичаме да се кланяме на някой, но най-вече на руснаци, сърби и т.н. колко били велики, смели. За това образованите, с добра професия, искат да дойдат да живеят в някоя страна от ЕС.
31
6
 
8
 
! Отговори
българин преди 2 години
Не ми показвайте руското знаме защото това е провокация! Наскоро състоялия се митинг в подкрепа на Русия в Белград беше разгонен от полиция, защото беше неразрешен и незаконен, освен че беше организиран от сръбския вариант на нашата партия "Възраждане".Вучич е обявил това свое виждане на среща с руския посланик в Белград.Но да не забравяме, че Сърбия също беше изгонила една партида руски дипломати заради шпионаж (за което Русия беше леко обидена).
30
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Сърбия ни е лъгала със своият шарлатанствующи патриотизм в продължението на сичкото свое съществование и още дълго време ще да ни лъже и ще да са ползува със силите, с доверието и с глупостта на нашите неразбрани патриоти" - Христо Ботев