Петър Колев: Само 3504 българи? В РСМ погазват правата на българите

Това става със знанието на отговорен фактор в София
Обновена: 1 апр 2022 07:52 | 31 мар 2022 07:00, Елка Василева
88
Петър Колев: Само 3504 българи? В РСМ погазват правата на българите
Снимка: БГНЕС

Не можех да си представя, че ще стана свидетел на такъв брутален фалшификат и погазване на основни човешки права, каквото е правото на самоопределение на гражданите на РС Македония. Това заяви за БГНЕС Петър Колев, лидер на партията Граждански демократичен съюз (ГДС), по повод на данните от преброяването в РСМ, според което българите там са точно 3504 души.

„Няма значение дали става въпрос за българи, дали отиват на преброяване, парламентарни избори или футболен мач. Служебно те са 3500. Нашата партия участваше на парламентарни избори миналата година и получи фамозните 3555 гласа. След една година има преброяване в РСМ и българите са преброени като 3504. Следващото нещо, което очаквам, е, че ако има футболен мач, тогава статистиката да бъде, че 3517 българи са гледали този футболен мач в РСМ. Всичко това щеше да бъде смешно, ако не е жалко и не е трагично“, каза Колев. Той се надява, че лампите на някои хора в България, които вземат важни политически решения, ще светнат сега.

Петър Колев е категоричен, че тази бруталност и варварство към основни европейски ценности, които продължават десетилетия наред в РСМ, сега и веднага трябва да бъде спряна.

„Това е гавра с достойнството на сънародниците ни в РСМ, това е гавра със самия мен. Очаквам, че ще има ясна и категорична реакция от официална София“, каза лидерът на ГДС.

Той разкри и някои подробности от начина, по който се правят тези така наречени преброявания в нашата югозападна съседка.

„Единствената етническа общност, която в пъти се е увеличила, е българската. Всички останали общности намаляват като цифри, включително сърбите, които са намалели със 17 хиляди. Единствените, които са се увеличили от предишното преброяване, са българите. Познавам нашия семеен модел, не съм срещал някой да има по десет деца. Ние имаме средно по две деца. Единствената общност, в която има тотална диспропорция между мъже и жени, е българската. Ако при всички други общности има някакъв паритет на мъжете и жените, то при българите мъжете са с 35% повече от жените. Т.е. разликата е почти две към едно мъже спрямо жени. Кой роди тогава тези българчета за тези 20 години, ако нашите жени са толкова малко? Давам ви тези примери, защото са абсурдни. Това е нещо, което някой комплексиран ум в Скопие за пореден път иска да демонстрира като нагло поведение не само към нас македонските българи. Ние сме свикнали на тази бруталност. Искам да разбера кога нашите братя в София ще се събудят и с реални очи ще погледнат на тази подигравка, която се случва под носа им с македонските българи“, обясни Петър Колев.

Още по темата
Според него съществува план, който вече се реализира. Той е свързан с искането за отваряне на Конституцията и вписването на българите като държавотворен народ в нея.

„Сценарият ще бъде следният: след това преброяване българите са незначителна част от обществото и няма да има нужда от отваряне на Конституцията. Най-вероятно много скоро ще чуем как историческата комисия са се разбрали, че цар Самуил е цар на България. Най-вероятно след това ще последва слагане на една плоча на крепостта в Охрид, на която той ще бъде провъзгласен за цар на българите. След това очакваме да се махнат 10-15 плочи, на които пише за българския фашистки окупатор и той вече няма да бъде български, а ще бъде само фашистки. Тъй като българите са 3500, няма нужда от промени в Конституцията и сме решили проблема с България и България ще бъде поставена в ситуация, в която ще трябва да вдигне бариерата пред РСМ и тя да започне преговори за ЕС“, разкри Колев.

Той смята, че случващото се в РСМ с това преброяване не е само измислено в Скопие, то е станало и със знанието на някой решаващ фактор в София.

„Знаем, че над 90 000 граждани на РСМ са получили българско гражданство в една легална процедура, в която са доказали българския си произход. Каква е причината тези хора да не се самоопределят като българи. Надявам се, че тези фактори в София, които се направиха, че няма преброяване в Македония, в този момент да осъзнаят и да променят тенденциите, по които са тръгнали“, призова Петър Колев.

Той заяви, че от медиите е научил за провеждането на коалиционен съвет на тема РСМ.

„Повече от ясно е, че явно върви някакъв план, който трябва да се случи по темата РСМ. Повече от ясно е, че някои политически сили и структури в България изпращат противоречиви сигнали за това каква е тяхната позиция спрямо РСМ“, каза лидерът на ГДС.

Той призова четирите партии в коалицията да излязат и да заявят пред българското общество каква е тяхната позиция. Колев припомни, че преди парламентарните избори в България македонските българи се срещнаха с всички политически сили. Тогава те са твърдели пред тях, че ще отстояват твърдо позицията за правата на българите в РСМ, за историческата истина, ще се противопоставят на езика на омразата срещу българите в РСМ, ще се постараят след толкова много години да бъдат отворени архивите на УДБА и тоталитарните служби в РСМ.

„Това са техни твърдения и затова ние очакваме днес те да излязат и да ни кажат дали нещо се е променило. Надявам се и искам да поддържам в себе си убеждението, че те не са променили своето мнение, но ако са го променили, честно е да излязат пред всички нас и да кажат каква е новата им позиция“, заяви Петър Колев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
2
 
0
 
! Отговори
Стамболов преди 2 години
Не само българите и другите етноси не са писъли етноса си,явно някви агенти са преброителите и хорта ги знаят и знаят ,че ще имат проблеми,е не като при комунизма бой с колове докато умре и поссле в обща яма ,а уволнения и проблеми с имота и училището на детето...
66
6
 
1
 
! Отговори
ЛГБТ преди 2 години
До 3500 смелчаци По скоро да се напишеш че си Българин в РСМ е все едно да направиш гей-парад в центъра на Перник ... :-)))
65
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ХОРАААА В ПРЕБРОЯВАНЕТО ДОСТА СА СЕ ДЕКЛАРИРАЛИ КАТО БЪЛГАРИ, АМА АНКЕТНИТЕ КАРТИ СЕ ПИШАТ ОТ ПРЕБРОИТЕЛИТЕ И НЯМА ПРЕБРОЯВАНЕ ПО ИНТЕРНЕТ. ВСЕКИ ЧЕТВЪРТИ БЪЛГАРИН ОТ БЪЛГАРИЯ Е БЪЛГАРИН ПОТОМЪК НА БЪЛГАРСКИ БЕГЪЛЦИ ОТ ГРЪЦКА И СРЪБСКА МАКЕДОНИЯ. ЗАЩО СЛЕД ВТОРАТА СВЕТОВНА ВСИЧКИ МАКЕДОНЦИ ОТ ГРЪЦКА МАКЕДОНИЯ, ЧЕ И ДЕЦАТА СИРАЧЕТА - 20 ХИЛЯДИ ИДВАТ В ПЕТРИЧ А НЕ В СКОПИЕ... НАШИТЕ *** ГИ ДЕПОРТИРАТ В СКОПИЕ НАСИЛСТВЕНО.
64
1
 
0
 
! Отговори
3500 смелчаци преди 2 години
Що някой си въобразява че при съседите някой и да е и да се чувства българин ще си го напише и признае. То там да го направиш е все едно да излезеш в Киев и да развееш руски флаг или в Москва - украински. Пак добре са ги написали 3500, като предполагам че са ги написали служебно, щото не вярвам и толкова да са посмели да се напишат за българи.
63
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След като Русия най-официално ни е обявила за неприятелска държава, ние трябва да се пазим от Русия, защото днешното ръководство на Русия не е това, което ни е освободило... В историята никога досега Русия не ни е сочила за неприятел, даже като сме воювали с нея в Първата световна в няколко средни битки по размер. Български гражданин, който е чужд шпионин да бъде проклет с цялото си семейство!!!!Който мрази България, нека официално се откаже от гражданство и да ходи да става руски турски граж
62
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Даже българите да сме окупатор там това е за три години, а 11000 статии!!!!! Тука към Турция при положение че са окупатор 500 години в нашите медии за същите три години няма и десет антитурски статии. Направете си сами извода, кой иска и кой не иска Северна Македония да не влезе в Европейския съюз... Защо Белград не си отвори архивите и да се отварят архивите на коминтерна където и да са те, за да се види как българския народ в Македония е АСИМИЛИРАН насилствено в 20 век!!!!!!!!!!!
61
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Господин Петков и госпожо американски посланник, не смятате ли, че тн Северна Македония с днешното и комунистическо титовистко ръководство, с антибългарските медии, с 11 000 антибългарски публикации за три години, като член на НАТО МОЖЕ И ИСКА ДА ПАЗИ НАТОВСКИТЕ ТАЙНИ ОТ РУСИЯ? Ще пази ли тайните на Европейския съюз от Русия? Фалшивото им преброяване, което не бе по интернет е доказателство с какви хора с каква върхушка си имаме работа в Скопие - българомразка и сърбоманска.
60
1
 
16
 
! Отговори
Отец Паисий преди 2 години
Ами горе долу толкова бяха и гласувалите на последните им избори за български етнически партии,което е разрешено в Македониа,за разлика от България.Това е Демокрация,а не манипулация и конституционни забрани на етнически партии както е в България.
59
2
 
3
 
! Отговори
fact преди 2 години
кво да правиш: БЪЛГАРСКИТЕ ВЛАСТА СА НАПРАВИЛИ ГРАЖДАНСТВОТО НИ непривлекателно!Преход, мачкане, мутри, кой ше ти иска добчроволно да се пише бугарин? Се едно да ти се ходи да живееш в россиа!
58
6
 
18
 
! Отговори
Gancho преди 2 години
В България погазват правата на македонците, и то не от вчера,а вече цели 60 години. Искам дискусия по правата на македонците в България,а не баламосване какво било в съседна независима държава.
57
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
130 000 паспорта срещу 3500 българи в РСМ. Много ниско КПД на т.нар. патриоти - МВРО-агент Иван, Атака -Болен, Въzраждане -Копейкин, НФСБ - Винкела и т.н. С такива патриоти в България е по-добре да си национален нихилист!
56
1
 
4
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 2 години
Изглежда,че само правителството на кирчо и на самия него не им е ясно каква линия следва македонското правителство по отношение на българите в рсм и България и "напредъка" в междудържавните ни отношения не е ли само фарс и лъже информация,чиято цел е да оневини предателството им към българската история,език и култура.Позицията на Радев в това отношение е единствено правилната.
55
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И в документите да подпишат, че ще ни изговарят и пишат българи, а не по този малоумно-сръбски начин, както сега! Какво е това ***?!
54
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От Брюксел трябвя да им турят мониторинг на медиите- примерно Нова Македония е в перманентен оргазъм срещу всичко българско- пещерен национализъм от най- долна проба! И да си отворят досиетата и ченгетата. Тук ни обърнаха нагоре с хастара за тия ченгета, а там комунизма бил народообразуващ фактор, нали... е няма как така напред!
53
0
 
7
 
! Отговори
Трудовакъ преди 2 години
Китай си има Тайван, Индия си има Пакистан, Русия си има Украйна, Ирак си има Кувейт и т.н. Корените на проблема са от преди повече от 100 години, когато след Балканските войни Македония беше дадена от т.н. велики сили на бивша Югославия, без никой да пита нито нас, нито българите в Македония. Така стана и със Северна Добруджа, Западните Покрайнини и Източна Тракия. След над 100 год. изтребление на българския елемент и изкореняване със зверско насилие на всичко българско, това е резултатът...
52
8
 
28
 
! Отговори
Лойко преди 2 години
Двойно гражданство и при преброяване всеки дава приоритет на това и там където живее.Това е нормалното.Другото е български фантазии за десетки и стотици българи в Македониа.99% са взели БГ паспорти и двойно българско гражданство за да им е по- лесно да намерят работа в Европа,а не че умират за България.Стига сме се вкарвали във филм на илюзиите и мераците.
51
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А колко са тези с български паспорти -- 100 000 и нагоре. Те се дават срещу заявено самоопределяне като българин.
50
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали Кирето каза,че е постигнат огромен напредък в българо/македонските отношения и че щял да подкрепя македония в евроинтеграцията.Как може толкова заспали политици да имаме.Никаква подкрепа за банатските българи,за българите в покрайнините и изобщо за българските малцинства в съседните страни.Няма толкова безотговорна държава като нашата.Но няма какво да се чудим та те унищожават българите в България какво остава за тези извън нея.След някое и друго поколение няма да останат никакви навън
49
3
 
2
 
! Отговори
Деси преди 2 години
До AK47 ТомпСън Да 2 000 000 м.
48
13
 
30
 
! Отговори
Бунгар преди 2 години
В България трябва да се говори повече колко са македонците в България.Да спрем да ги пренебрегваме и унизяваме,да се чувстват потиснати поради това,че се чувстват македонци. Какво ли не направихме да ги асимилираме и затрием, но не се гаси туй що не гасне.Държавна политика от 1962 година.Нашите пишман историци стига са били специалисти по македонска история.Дайте истината за нашата история.