Управлението в Скопие: Цел е признаване на македонското малцинство в България

Само преди месец Траянов нарече България "геноцидна държава"
21 апр 2022 08:50, Петя Славова
123
Управлението в Скопие: Цел е признаване на македонското малцинство в България
Снимка: БГНЕС

Лидерът на Демократическия съюз Павле Траянов, чиято формация участва в правителството на премиера Димитър Ковачевски, открито заяви, че стратегическата цел на РСМ е признаването на македонско малцинство в България, предаде БГНЕС.

Още по темата

Само преди месец Траянов нарече България "геноцидна държава". "Наш национален, държавен и стратегически интерес е да бъдат признати македонците в България", каза Траянов пред местната телевизия "Сител". Според него РСМ трябва да търси реципрочност в отношенията със София - това което търси България за македонските България трябва да бъде същото и за "македонците в България". "Ние ще водим сериозни разговори. Убеден съм, че както аз самият, така и никой от друг нас не иска да постави под въпрос нашите национални и държавни интереси", каза още Траянов.

По отношение на името на Културния център "Иван Михайлов" в Битоля Павле Траянов каза, че "Михайлов е фашист, който избивал хората, които са се борили за независима Македония".

На няколко пъти в предаването той повтори, че България оспорвала правото на самоопределение на македонците - тяхната идентичност и език.

По време на официалното откриване на Културния център в Битоля миналата събота премиерът Кирил Петков не пожела да коментира скандалното изявление на Траянов, че България е "геноцидна държава". "Не искам да коментирам екстремисти", бе краткият отговор на български министър-председател.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
10
 
! Отговори
Паню Баирски преди 2 години
Нещастен националист - само бой за такива дървеняци!
93
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПРИ-И-И-И-И-И-ЗНА-А-А-ВА-А-А-А-А-А-М, АЗ СЪМ МАКЕДОНСКО МАЛЦИНСТВО,АМА-А-А-А-А-А ТАКИВА СА ВСИЧКИ В СОФИЯ,ВАРНА,ПЛОВДИВ,ПЛЕВЕН,БУРГАС,ЯМБОЛ,СТАРА ЗАГОРА,ПЕТРИЧ,БЛАГОЕВГРАД,РУСЕ И СИТЕ КРАИЩА, СИТЕ СА МАКЕТА АМА ПОРАДИ НЕОСЪЗНАТОСТ СЕ СЕ ЗОВАТ БЪЛГАРИ. А ВИЕ У СКОПИЕ КАТО СЕ ЗОВЕТЕ МАКЕТА, КАКВИ СТЕ?!!!
92
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
следващата ще е Македония, щото с помощта на русия ние ще си я вземем обратно! има тайно споразумение между нас и русия, България няма да изпрати оръжие на Украйна и русия ще ни помогне!!!
91
3
 
8
 
! Отговори
мдаа преди 2 години
да напавят лустрации да изгонят сръбските агенти и шпиони от превителството и тогава можем да разговаряме.
90
5
 
8
 
! Отговори
F16 преди 2 години
С този "братски" народ трябва да постъпим точно както Русия постъпва в момента с "братския" си народ !
89
3
 
9
 
! Отговори
бг преди 2 години
тези сръбски помаци вече лазят по нервите ни.Да вземем пример от гърците иш да ги натикаме в *** *** докато не направят това което искаме!
88
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Македонците са българи в България. Така че явно влагаме различно значение в думите. Македонско малцинство в България означава бг малцинство в България което е глупос. Убйството на щгославския крал е станало след като Югославия сключва съюз с Гърция Румъиния и Турция за подялба на България. А сега ние не искаме тяхната идентичнос а просто не искаме да казват на бг че е маке.
87
5
 
15
 
! Отговори
Пламен преди 2 години
Македонци са българите и гърците, живеещи в географската зона Македония. Македонците не са националност. Тези, които се изживяват като националност са северно македонци. Следователно би трябвало да говорят за някакви северни македонци в България.Скопие няма монопол над определението ,,македонци,,Скопие са северни македонци.
86
1
 
1
 
! Отговори
До Анонимен 69 преди 2 години
Всъщност я призна агент Гоце, дори мисля първи в света!
85
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
македонците не са националност това е социокултурна област такъв народ няма
84
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Македонците са народ който живее в Гърция и говори на гръцки език. Да видим как ще докажат че има гръцко малцинство в България с гръцки произход. Гърция блокира името на Северна Македония като не им позволи да ползват само името Македония. В Северна Македония не са македонци защото нямат нищо общо с гръцкия народ и култура.
83
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цел трябва да ви е ЕС, ***. Или си стойте в дупката РСМ и потъвайте още
82
7
 
12
 
! Отговори
123 преди 2 години
Който от нашите политици ги пусне за преговори тия недоразумения - линч до девето коляно.
81
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сърбия е геноцидна държава. Доказа го скоро. Хърватия е била геноцидна държава. Живяха заедно. Макетата не са готови за ЕС, защото не са уврели. Имат много да врат. Оставяме ги да врат, имаме други проблеми и задачи. ЕС, ако иска да отдели Албания, ще дадем съгласие. Но защо са има албанци и макета в ЕС?
80
5
 
4
 
! Отговори
Идеалист преди 2 години
Това са указанията от САЩ! Радев е синегриста и главния проводник на проамериканската политика у нас!
79
4
 
8
 
! Отговори
Гоце Делчев преди 2 години
Напъните на УДБА-шките и просръбски среди в Скопие естествено няма да се реализират, но целта е да се усложняват до безкрай отношенията между двете държави с цел колкото се може по-дълго отлагане на началото на преговорите между РСМ и ЕС.Времето неумолимо работи за България, което, явно, паникьосва горепосочените агенти за влияние и те започват да си изпускат нервите!
78
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Македонец- Българин от некачествена семена течност с вродени мозъчни деформации, вследствие на допълнителна "промивка" на същия ! АЕ СПРЕТЕ ДА МЕ ЗАНИМАВАТЕ С ТАЯ ГМО НАЦИЯ ! За тия Марс също е македонски както и терена върху Зона 51.
77
6
 
16
 
! Отговори
Повтарям преди 2 години
Няма как да стане Българско малцинство в България
76
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Учили ли са обикновена математика за числа в раздел часта цели числа кои са те и какво се разбира под реципрочна стойност на цяло число и съответно реципрочност,че ако има цяло число както описват искането си за скрита цел,която търсят,че по реципрочна му стойност на число да е равна на същото цяло число не е описана никъде,като замяна за промяна по реципрочна стойност,пример-цели числа 10,100,1000,10000,100000 и т.н, а 1/10,1/100,1/1000,1/10000,1/100000 са реципрочни по действие и по стойност
75
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С този "братски" народ трябва да постъпим точно както Русия постъпва в момента с "братския" си народ !