Управлението в Скопие: Цел е признаване на македонското малцинство в България

Само преди месец Траянов нарече България "геноцидна държава"
21 апр 2022 08:50, Петя Славова
123
Управлението в Скопие: Цел е признаване на македонското малцинство в България
Снимка: БГНЕС

Лидерът на Демократическия съюз Павле Траянов, чиято формация участва в правителството на премиера Димитър Ковачевски, открито заяви, че стратегическата цел на РСМ е признаването на македонско малцинство в България, предаде БГНЕС.

Още по темата

Само преди месец Траянов нарече България "геноцидна държава". "Наш национален, държавен и стратегически интерес е да бъдат признати македонците в България", каза Траянов пред местната телевизия "Сител". Според него РСМ трябва да търси реципрочност в отношенията със София - това което търси България за македонските България трябва да бъде същото и за "македонците в България". "Ние ще водим сериозни разговори. Убеден съм, че както аз самият, така и никой от друг нас не иска да постави под въпрос нашите национални и държавни интереси", каза още Траянов.

По отношение на името на Културния център "Иван Михайлов" в Битоля Павле Траянов каза, че "Михайлов е фашист, който избивал хората, които са се борили за независима Македония".

На няколко пъти в предаването той повтори, че България оспорвала правото на самоопределение на македонците - тяхната идентичност и език.

По време на официалното откриване на Културния център в Битоля миналата събота премиерът Кирил Петков не пожела да коментира скандалното изявление на Траянов, че България е "геноцидна държава". "Не искам да коментирам екстремисти", бе краткият отговор на български министър-председател.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
31
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българите в Македония се срамуват и не искат да са българи. Българите в България СЪЩО се срамуват и не искат да са българи.
13
30
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Логично е когато искаш нещо в една държава, държавата у вас да искат реципротитер.В Македония има Българско малцинство.Нашите искат Българина да бъде вписан в тяхната конституция като държавотворен народ .Логично е да искат от нас ние да признаем Македонско малцинство у нас.Признавайки че има македонски народ,това означава,че те имат малцинство в другите държави
12
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахахаха.... сега да видим тиквата и захариева, заедно с шкембе войвода....
11
1
 
32
 
! Отговори
абе преди 2 години
до кога ше ни занимавате с тази измислена нация и държава ?
10
35
 
5
 
! Отговори
До 9 преди 2 години
Македония е съществувала оше в античните времена начело с Александър Македонски. Тогава още не е имало римска империя а българия даже изобщо не е и замисляна
9
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те македонци в македония няма, та тук ли ще търсят лелелеле, за такава България ли умряха героите, да ни се подиграват всички.
8
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали имаме спец части, просто да направим десант и да избием всички менте лидери на менте държавата и нещата ще си дойдат на мястото.
7
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не мога да разбера защо се сърдите.Човека си казва мнението.Не е обиждал нито вас нито мен.Той смята ,че е прав.Когато го наричаш с обидни думи не го убеждаваш,напротив създаваш впечатление ,че е прав.
6
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отдавна трябваше да им наложим ембарго, забрана да ползват европейското въздушно пространство, затваряне на всички граници, забрана за предвижване на техни граждани между европейските държави, забрана за излъчване на телевизии, интернет сайтове и други средства за масово комуникация на измисления им език, забрана на спортистите им да представляват тази сбирщина, забрана за участие в международни изяви. Това трябва да е българската политика!
5
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
а вие кога ще признаете българите в македония - от 120 000 сте преброили едва 3 500 човека
4
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Напротив всичко трябва да се коментира.Какво значение има кой го е казал.Как може да наричаш човек по този начин.Просто му кажи мнението.А също така,за мен е странно отношението при условие ,че искаш нещо няма как да стане ако не дадеш.Не е честно само ние да искаме,понеже сме в по-добра позиция.Но няма значение всичко,само да оправят държавата и цените,защото всичко е скъпо.Скоро ще има масово протести,заради глад.
3
2
 
17
 
! Отговори
?!? преди 2 години
Тези бяха подхлъзнати и още не се усещат,че показаха на ЕС и света. Как те не управляват собствената си държава, а ги командват от Сърбия и Русия. Следва делене от Албания и оставане на тази територия на милостта на сърбите. Ние трябва да се погрижим за нашите хора тези който не ги е страх да са наричат българи да имат работа паспорти, образование в България и врата към цял. Другите имат време да чакат колкото е нужно.
2
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези са толкова нагли, че никога не трябва да са в ЕС. Какво като говорят на български диалект и пишат и с латински букви. Навремето се чудех защо гърцие ги режат толкова, но явно са били много толерантни.
1
2
 
34
 
! Отговори
хеха преди 2 години
Когато се признаят за българи, тогава ще ги признаем за българи. Точка.