Управлението в Скопие: Цел е признаване на македонското малцинство в България

Само преди месец Траянов нарече България "геноцидна държава"
21 апр 2022 08:50, Петя Славова
123
Управлението в Скопие: Цел е признаване на македонското малцинство в България
Снимка: БГНЕС

Лидерът на Демократическия съюз Павле Траянов, чиято формация участва в правителството на премиера Димитър Ковачевски, открито заяви, че стратегическата цел на РСМ е признаването на македонско малцинство в България, предаде БГНЕС.

Още по темата

Само преди месец Траянов нарече България "геноцидна държава". "Наш национален, държавен и стратегически интерес е да бъдат признати македонците в България", каза Траянов пред местната телевизия "Сител". Според него РСМ трябва да търси реципрочност в отношенията със София - това което търси България за македонските България трябва да бъде същото и за "македонците в България". "Ние ще водим сериозни разговори. Убеден съм, че както аз самият, така и никой от друг нас не иска да постави под въпрос нашите национални и държавни интереси", каза още Траянов.

По отношение на името на Културния център "Иван Михайлов" в Битоля Павле Траянов каза, че "Михайлов е фашист, който избивал хората, които са се борили за независима Македония".

На няколко пъти в предаването той повтори, че България оспорвала правото на самоопределение на македонците - тяхната идентичност и език.

По време на официалното откриване на Културния център в Битоля миналата събота премиерът Кирил Петков не пожела да коментира скандалното изявление на Траянов, че България е "геноцидна държава". "Не искам да коментирам екстремисти", бе краткият отговор на български министър-председател.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доста свободно си говорят обиди и раздават квалификации! Ес такова чудо не е виждал- нация родена от комунизма и изтъкана от комунизъм и сервилност пред съсед- сърбите. Това е насилена държава със Стокхолмски синдром към сръбския ботуш! Ако се махне комунизма и всичко пропада... и как ще влезнат в ЕС е много интересно с този комунизъм?! Къде са досиетата, къде осъдиха концлагерите? ЕС търпи личности като Ванчето, но комунисти не ми е известно...
53
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Македонско малцинство в България хахахахах тия кво дишат там бе, хромозоми ли им липсват, кво пушат?
52
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма реципрочност между една от най-древните държави и един съветско-югославски експеримент, едно недоразумение.
51
2
 
14
 
! Отговори
чдоясахфх преди 2 години
До българин.......откъде ги копате тези българофобски статии..... Влезте в ютюб, напишете в търсачката "бугариjа" и се "наслаждавайте", ако имате здрави нерви, разбира се. И не става въпрос за тези с двойното гражданство, а за Пиринска МК. Приемем ли, пряко или косвено, югокомунистическата теза, че има отделна МК народност, език и т.н., разбира се че ще имат всички основания да претендират за тяхно малцинство в БГ. Затова с тях трябва да се отнасями като с вражеска държава. Уви!
50
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-добре е да престанем да се занимаваме с тая измислена държава,докато не им дойде акъла в главата.Независимо кой как ни натиска.В България всички са българи.На който не му изнася прав му път.
49
2
 
18
 
! Отговори
Не бе Траянчо преди 2 години
Цитирам - "На няколко пъти в предаването той повтори, че България оспорвала правото на самоопределение на македонците - тяхната идентичност и език."България нищо не оспорва.Вашата "Идентичност" е тази след 1944,когато Ви се написа азбуката в манастира Прохор Пчински.Преди това си бяхте чиста проба БЪЛГАРИ!И Българската позиция е МНОГО ЯСНА! - Бъдете ако щете и МАРСИАНЦИ,но не посягайте на БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК и на БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ,че с крадена самоличност никой никъде няма да Ви приеме.Това е!
48
3
 
14
 
! Отговори
Такаа преди 2 години
Македонската наглост много прилича на украинската. Двете "държави" имат много общи неща
47
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ги ли разбрахте че са едни и същи.От Скопие вдигат топката от София забиват и обратното.
46
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо ново под слънцето. От Белград и Москва са се усетили, че току-виж простокиро свали ветото и са наредили на сърбоманските *** да блъвнат малко нечисстотии по адрес на БГ. За съжаление ситуацията ни с МК е цунгцванг - губим, ако не ги пуснем (печелят сърби и руснаци); ако ги пуснем по начина, който те искат - България губи в пъти повече.
45
10
 
2
 
! Отговори
до 41 преди 2 години
А българската територия се намира в днешна Украйна, която сега руснаците бомбардира! Тук е било Византия!
44
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е сега вече прекалиха!!!
43
4
 
3
 
! Отговори
222 преди 2 години
До F4 Когато САЩ искат ще се занимаваш и хоро ще играеш!
42
5
 
3
 
! Отговори
българин преди 2 години
Бе откъде ги копате тези българофобски статии бе??? Другарката Мутрафонова ли ви ги спуска??? Гледам македонските медии и нищо подобно не видях. Единственото свързано с България съобщение е за Битоля и новооткрития клуб, свързан с една противоречива личност сътрудничила с висши функционери от нацистка Германия - Иван Михайлов.Това последното е факт. А за малцинство в България не може да се говори. Тези, самоопределящи се като македонци са с двойно гражданство, затова не са малцинство.
41
1
 
14
 
! Отговори
просто е преди 2 години
Тези хора искат проваляне на преговорите по вина на България!
40
1
 
14
 
! Отговори
F4 преди 2 години
Аз не мога да разбера що не ги оставим тия да си строят там пирамидите и дворците и да не се занимаваме повече с тях........
39
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Все едно шопите да търсят шопско малцинство.Я стига,бе!
38
2
 
19
 
! Отговори
БЕН преди 2 години
МАКЕДОНСКАТА ТЕРИТОРИЯ Е БИЛА СТОТИЦИ ГОДИНИ БЪЛГАРСКА. НИКОГА НЕ Е ИМАЛО МАКЕДОНСКА ДЪРЖАВА. ИМАЛО Е МАЛКА ТЕРИТОРИЯ В ГЪЦИЯ С ГРЪКОТРАКИЙСКО ПЛЕМЕ. ВЕЛИКИТЕ СИЛИ РАСКЪСАХА ГОЛЯМАТА ТЕРИТОРИЯ НА БЪЛГАРИЯ.НИКАКЪВ КОМПРОМИС НА ПЛЮВАЛНИЦИТЕ.
37
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ни трябва македонско малцинство нито българско малцинство. Да спрем с тази омраза която се ръси.
36
0
 
12
 
! Отговори
филофоб преди 2 години
До Некъф Ми на тях това е целта!Хората искат в Европа,те обаче си държат на русията!И като паднат преговорите да кажат,че българите са виновни!Комунисти,сър!
35
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Македонски малцинства няма как да има по дефиниция защото *** такова му трябват поколения за да се изгради. А недоразумението Македония се появяваедва в 1991 и то благодарение на нас. Иначе си бяхте една сръбска провинция от селски комплексари.