Сръбски министър отговори на действията на България

Коментира отменената визита на Сергей Лавров
6 юни 2022 21:23, Росен Стойчев
202
Сръбски министър отговори на действията на България
Снимка: БГНЕС/EPA

Тези, които спряха идването на руския външен министър Сергей Лавров в Сърбия не искат мир. Това обяви сръбският вътрешен министър Александър Вулин, съобщи Танюг.

Визитата на Лавров в Сърбия трябваше да се състои днес.

Още по темата
Неговият самолет обаче не беше допуснат да мине през България, Черна гора и Северна Македония.

Това означаваше, че реално няма как да достигне страната. Вулин коментира станалото.

"Руският външен министър е голям приятел на нашата страна и съжаляваме, че тази визита не се осъществи. Няма как да има мир, когато дипломатите са спирани да преговарят.

Ние сме горди, че не сме част от тази истерия. Мисля, че тези, които са част от нея, ще се срамуват, когато моментът дойде", заяви Вулин.

Очакваше се на посещението да бъде обсъдено партньорството между двете страни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
62
 
61
 
! Отговори
Гош преди 2 години
Расия е най големия враг на България! Винаги е било така!
117
25
 
56
 
! Отговори
Владо Черноземски преди 2 години
Когато дойде времето на истината и на възмездието, сръбските шовинисти ще си разказват приказки за Югославия един на друг, защото всичките ще се съберат под една круша! В компанията на руските си покровители, които им подариха изконни български земи и в общо престъпно сдружение отродяваха и сърбизираха милиони българи! Идва Видов ден и няма спасение за престъпниците, които вече усещат въжето около врата и се чудят как да се отърват от неизбежното. Скоро ще се отрекат един от друг тези молодци...
116
51
 
53
 
! Отговори
МЪРТВЕЦА НЕ ИЗЛЕТЯ преди 2 години
Лавров-мъртвеца е безкрайно нагъл тип като шефа му терориста но никой вече не се плаши от шизофреничните им закани.Спокойно мъртвеца ще ти дадат разрешение за Хага и ще отседнеш безплатно в апартамента на Милошевич!!!
115
48
 
54
 
! Отговори
СРЪБСКИ ОТПАДЪК преди 2 години
Когато дойде време вие сръбски смешници ще се срамувате че сте подкрепяли терорист номер едно в Русия и целия свят! Ще тънете в мизерия и никой няма да си мръдне пръста за вас путински отпадъци! Терориста си отива и кво става с вас!?!
114
25
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега е време, когато вече не може да се седи на два стола, както прави Сърбия. За съжаление цялата енергийна система на Сърбия и най-голямото й хранилище е притежание на Газпром. Спортната гордост "Партизан" и "Звезда", също са собственост на руския гигант слял се с руската държава. Русия изгради военна база в Ниш.Превъоръжи Сърбия. За каква неутралност говори Вучич? Сърбия ще трябва да реши, или е с ЕС и европейската политика, с европейските пари и пазари, или без тях, но с Русия/Китай.
113
15
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия използва Косово, за да анексира Крим и Източна Украйна. Значи, одобрява отделянето на Косово. Русия си гледа своя интерес, не този на Сърбия.
112
30
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сърбия трябва да се срамува от кървавата баня, която запали в бивша Югославия. Също и от приятелството си с агресори и кръволоци, военнопрестъпници, каквито са Путин, Лавров, Медведев Шойгу и останалата путинова банда. Когато руснаците избиват стотици деца, изнасилват хиляди украинки, мирни украински граждани, когато бомбардират и рушат градове, села, не вжже, да си приятел с тях.
111
13
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре де, Украйна нали вече няма ПВО, не можа ли да прелети до Венгеия, а там Орбан щеше на ръце да го занесе до Хоргош и даже да го цуне от зад на изпроводяк?
110
19
 
33
 
! Отговори
cekyko преди 2 години
Тоя министър е неадекватен. Той май не е чувал, че държавата, в която живее е обградена с 8 (ОСЕМ) държави и всите са в НАТО или в ЕС, а косоварите като чуят думата "руснак" и ке започнат да пуцат.
109
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 115 А Австрия и Унгария що не искат голяма славянска дтржава. Знаем че Русия са гадняри. Но Англия и АУ ще не дават. Щяха да кажат ей руснаци не става, България трябва да е най-голямата.
108
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 113 "И как е било тайно а ти знаеш." Щото оттогава са минали има няма 140 години, другарю. Тогава е било тайно, вече не е. Потърси Райхщадско споразумение и ще се убедиш.
107
12
 
16
 
! Отговори
(-_-) преди 2 години
Съвсем ясно е от историята кой - какво.. Това, че се заблуждавате с разни тайни си е ваш проблем. Съвсем ясно без каквито и да било тайни ни разпарчетосват точно тия, с които се любим днес. Русия както винаги защитава своите интереси и тей така..
106
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Самолетът можеше да мине през Западна Украйна, Унгария, Сърбия. Нали Украйна е руска.
105
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За наказание над Северна Македония, време е Сърбия да каже истината на Северна Македония, че е била отвлечена навремето от България в Сърбия българска девойка: Дъще, ти си осиновена. Аз не съм твоята майка! Това ще удари много макетата.
104
12
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой наистина ли си мисли, че на "русите" им пука за нас? Просто си гледат интереса, "братя" и "приятели" в геополитиката няма. Вижте какво правят и как безчинстват в Украйна, а това им е уж най-близкият народ, с който са живели заедно в една държава векове наред. Какво остава за нас?
103
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 105 Какво стана, другарю, нещо Историята друго говори, а не това, което твърдиш, м?
102
13
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До (-_-) "но не русите" Това е най-обикновена лъжа. Една година преди СанСтефанския ПРЕДВАРИТЕЛЕН договор, Русия сключва ТАЙНО споразумение с Австро-Унгария на Балканския полуостров да не се допуска създаването на голяма слванянска държава. Сан Стефано е била една огромна руска лъжа. Още преди това са подготвили почвата да се провали.
101
17
 
14
 
! Отговори
(-_-) преди 2 години
Не изопачавайте историята. Нещо за санстефанския мирен договор от 1878ма? Точно това е идеята да ни изпокарат наоколо и после да владеят, но не русите, ами новите ни 'приятелчета'..
100
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако сме слаби, другите винаги ще ни чукат, без значение дали са сърби, руснаци, турци или американци. Трябва да си оправим разградения двор и винаги да отстояваме БЪЛГАРСКИЯ интерес, независимо пред кого.
99
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
103 добре. Сега като гръмне балканското буре с барут и засадят картофи в българската нива ще си спомним за любовна на Чърчил към нас с огромна благодарност. Ако сме живи де.