Вулин: Лавров ни е приятел, как се доказаха онези, които попречиха на визитата му?

Не е хубаво чужденци да определят кои са ни гостите, каза още той
9 юни 2022 17:22, Нели Христова
46
Вулин: Лавров ни е приятел, как се доказаха онези, които попречиха на визитата му?
Снимка: БГНЕС

Министърът на вътрешните работи на Сърбия Александър Вулин заяви по повод несъстоялото се посещение на руския външен министър Сергей Лавров в Белград, че не е добре чужденци да определят кои да бъдат гостите на Сърбия, предаде агенция Танюг.

Още по темата
"Никога не е добре чужденци да определят кои са ни гостите и кои са ни приятелите. Министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров десетилетия е зад нас, в трудни места е доказал, че е приятел на Сърбия, а как го доказаха онези, които попречиха на посещението му", каза Вулин.

Съседните на Сърбия държави - България, Република Северна Македония и Черна гора, не разрешиха прелитане на самолета на руския първи дипломат, с който трябваше да пристигне на посещение в Белград на 6 юни.

Вулин изтъкна, че Сърбия е държава на всички свои граждани и затова никога няма да е добре приятелите на страната да не идват.

По този начин той отговори на сръбската министърка на енергетиката Зорана Михайлович, която каза снощи в интервю за Евронюз Сърбия, че е добре, че шефът на руската дипломация не е посетил Белград.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
5
 
23
 
! Отговори
До 19 преди 1 година
Под раша робство беше много зле. Тва го помня...и не искам НИКОГА ДА СЕ НЕ ВРЪЩА!!!
19
2
 
12
 
! Отговори
Европеец преди 1 година
До Анонимен 13. А под Руско как сме били. За Турско не помня, а вие също не помните. Малката държава е винаги зависима. Няма как да не се съобразяваме с големите и силните. Мисля, че разбрахте.
18
4
 
6
 
! Отговори
Европеец преди 1 година
До АнонименА вие помните, когато сме били под Турско.Браво, какъв дълголетни с цветущ език.
17
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Сърбия ни е лъгала със своият шарлатанствующи патриотизм в продължението на сичкото свое съществование и още дълго време ще да ни лъже и ще да са ползува със силите, с доверието и с глупостта на нашите неразбрани патриоти." - Христо Ботев
16
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И там като тука. Два министъра на коренно противоположни гледни точки, там където е проникнала рушката пропаганда държавата е съсипана, народа е разделен и неспособен да взима важни решения. Проблема на Сърбия обаче е по-голям и то значително, вече ги изпреварихме, а разликата ще става все по-голяма.
15
1
 
8
 
! Отговори
Хахаха преди 1 година
Dnes.ru пак сложи цензура и трие ли трие....но първо на вас са ви изтрили мозъците и са ви поробили...жалкииии
14
4
 
22
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 година
на тоя и на вучич само върбата им е приятел
13
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И по турско не сме били толкова зависими. Сега копбче не можем да кажем без ЕС. И се питам чий го дирят нашите депутати в европарламента? Някой контролира ли ги дали въобще ходят на работа. И ако ходят на работа случайно, какво работят? С тия тлъсти заплати има ли файда?
12
5
 
22
 
! Отговори
За Сърбия не е преди 1 година
хубаво чужденци да определят кои да са и гостите.Добре Вулин,а за България хубаво ли е чужденци да решават кой да преминава над нейна територия?Като искахте сами да си определяте гостите,да не бяхте тормозили другите републики и области от СФРЮ,тогава посещение до Република Сърбия щеше да става през съюзна територия.Щом сте си разпаднали съюза и сте си останали в границите, нямате излаз на море,вътрешна държава сте,тогава от благоразположението на съседите ви ще зависят гостите.
11
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Офф големи драми с тоя полет все едно кой зне какво е станало сърбите да отидатв Москва и толкоз. Ако не искат да правят бизнес с Русия да не правятнали някаква сръбска цоцолана каза, че не искала Лавров да идва, ама иска да си топлитлъстия задик с евтин руски газ.
10
5
 
14
 
! Отговори
уф преди 1 година
Много правилно го е казал ".. Сергей Лавров десетилетия е зад нас" (демек клати ги) :)
9
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 4, след най има тире. Имаш и пропусната запетайка :) Та, я пак за неграмотните :)
8
3
 
28
 
! Отговори
Хахаххахаххаха преди 1 година
Никой не определя кой да ви е на гости. Ние просто си затваряме пространството за един човек, който няма право да навлиза в ЕС. Къде някой е казал, че не може да ви е гост? Не си спомням подобно нещо да е казвано от когото и да е :)
7
27
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За съжаление България не е независима и не решава нищо сама. Като ни кажат приемете Хшлари Клинтън и Джо Байдън, ние ги приемаме на червено килимче и с духов оркестър. Като кажат да не приемаме жив руснак на наша територия ни по въздух, ни по вода-ние не приемаме и дори без да чакаме малко похвала. Просто сме добри и послушни ученици.
6
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Александър Вулин също не може да определя България,РСМ и Косово кого да прускат да прелита на въздушното им пространство.
5
3
 
27
 
! Отговори
Bp преди 1 година
Че откъде на къде **гостите на комшиите, ще ги прекатват през нашия двор??
4
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая *** Христова е уникално неграмотно същество най вероятно от индийски произход.
3
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Влизам в сръбските сайтове да видя какво става, че в тоя сайт много разнопосочни новини от Сърбия слагат. Ще ви държа в течение.
2
21
 
8
 
! Отговори
По същество преди 1 година
Правилно е казал. Натегачката за ЕС е като нашите продажници - продават националните интереси за топло кресло. Кой продава Македония, кой Косово, все на едно място се отчитат. А ако сърбите не се освестят и не вземат твърда позиция, решавайки да раздават територията за членство в ЕС, може да ги подтикнем да си ни дадат Западните покрайнини и права в Поморавието и Нишко.
1
8
 
6
 
! Отговори
Пак преди 1 година
Фейк нюз...