Пендаровски отсече: Предложението на Париж е приемливо

Нямало обаче съгласие за българите в конституцията
31
Пендаровски отсече: Предложението на Париж е приемливо
Снимка: БГНЕС

Президентът на РС Македония Стево Пендаровски заяви, че предложението на Франция е приемливо за него. Това той обяви след заседание на Съвета за сигурност на страната, съобщава БГНЕС.

Според него предложението на Франция е преходно и не подкопава македонската идентичност.

"Предложението се свежда до едно искане, за вписване на българите в Конституцията. Не вярвам, че това е съдбовна дилема. Моята позиция е, че решението да се приеме предложението е само за започване на преговорите. Решението да се приеме френското предложение няма да бъде исторически триумф или исторически провал. Според мен това е преходен процес. Предложението е приемливо за мен на този етап", казва Пендаровски.

По думите му засега няма консенсус за вписването на българите в Конституцията.

"Убеден съм, че не можехме да спечелим повече. Не твърдя, че с преговорите през последните две години не можеше да се получи нещо по-качествено, но нямаше да има съдържание, а детайли", добави той.
 


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
До 22 преди 1 месец
Личи си ,че си руски измамник..вие,руснаците освен да създавате смут и омраза между хората за друго не ставате.
24
1
 
7
 
! Отговори
На майка ти в ... преди 1 месец
Какво си отсече? Пeниса ли....
23
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От Париж са пратили друго предложение за РСМ. За България е различно. Измамникът Макрон изпързаля България
22
5
 
11
 
! Отговори
Ами преди 1 месец
Този си го каза: "решението да се приеме, за да почнат преговорите". Демек после правим Кот си знаем, няма дертове. Скоро Европата да проплаче от макета и украинци.
21
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Що е мaке се е лЪ йно
20
7
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кирчо се оака на всички фронтове. Промяна има,но е за лошо. Едно нещо не свърши като хората
19
31
 
9
 
! Отговори
Бунгар преди 1 месец
Да благодарим на Франция и специално на Макрон,че ни измъкнаха от този кйор сокак където се набутахме сами, водени от комплекси и алчност. Така сме се оплели в собствените си мрежи,че беше възможно само с чужда помощ да се измъкнем. Да пожелаем успешен път на Македониа към EU.
18
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е много ясно като ни прецакаха всичко което искахме ние го махнаха и напълно стана тяхното а наще какво гласуваха не се знае нещо което не съществува.
17
3
 
11
 
! Отговори
Емил босилеград преди 1 месец
Видяхте ли че не боли само да се пишете българи и да си дойдете към българия
16
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само да започнат преговорите и ще разберат за себе си колко са корумпирани, колко трябва да реформират съдебната система, а накрая за да им ударят една евро тесла ЕС ще се сетят и за нашите изисквания! България ще им се стори братска, естествено!
15
7
 
31
 
! Отговори
Какво следва преди 1 месец
Пендаровси казва: "Предложението се свежда до едно искане, за вписване на българите в Конституцията". Как така? Само за това ли сме се съгласили да свалим ветото. А къде отидоха признаването на общата ни история, спирането на езика на омразата и т.н. А комшиите даже и промяната в конституцията си не се канят да правят.
14
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много шум за нищо.
13
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Макетата са дол но племе. Аз съм от пиринско и мога да ви кажа, че са кукувици в нашето гнездо. Взимат българско гражданство за да може да работят в ЕС, а вътрешно ни мразят. Оставете ги сами да се оправят. След четвърт век шиптърите ще ги изтепат и сами ще ни се молят.
12
4
 
24
 
! Отговори
Въпрос преди 1 месец
Френското предложение е само предложение. И срещу едно предложение, което утре може да бъде заменено с друго, ние свалиме ветото за начало на преговори на ЕС с РСМ. Въпроса е дали наистина спечелихме нещо или само така си мислим.
11
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Те немат съгласие в конституцията си, тоест никога нема да влезнат в ЕС :)))
10
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нашите управници,добре да четат какво подписват,...
9
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До ВсичкиСамите сърби като опарени се дръпнаха от това предложение, значи е в наша полза, щото им отрича измислената история :))) Направихме компромиси за франсетата с тировете, те ни връщат услугата :))
8
14
 
35
 
! Отговори
Без изненади преди 1 месец
Предложението на Макрон до Скопие има различно съдържание от предложението му до София. Като се има предвид, че политиците в Скопие определено превъзхождат премиера в оставка Кирил Петков, не трябва да има изненадани от факта, че България е отново изиграна.
7
9
 
25
 
! Отговори
Всички преди 1 месец
обсъждат нещо ,което всъщност не знаят какво съдържа. По реакцията на "Евро-съюзниците " ни след гласуването у нас разбирам ,че доста сме отстъпили. А по реакцията на сърбоманите във Вардарското блато си правя извода ,че нашите инсталирани от САЩ предатели адски ама адски са клекнали
6
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Френското предложение си е в наша полза, сърбетата в РСМ ако искат да го приемат, иначе нема да имат шанс в следващите 10г. за покана :))) Никой не ги кара насила, нилой не им налага нищо, просто това е българската позиция с компромиси, щото ако беше твърдата ни позиция, немаше изобщо да разговаряме :)))