Годишната инфлация в Гърция достигна 12,1% през юни

Цените на храните и напитките са се увеличили с 12,6%
8 юли 2022 16:26, Елка Василева
11
Годишната инфлация в Гърция достигна 12,1% през юни
Снимка: архив, БГНЕС

Нивото на инфлацията в Гърция на годишна база достигна 12,1% през юни от 11,3% през май, съобщи днес гръцката статистическа служба, цитирана от АНА-МПА.

Още по темата
Индексът на потребителските цени е нараснал с 1,6 процента през юни 2022 г. спрямо май същата година.

Групата на храните и напитките е отчела увеличение с 12,6 процента, алкохолът и тютюнът са поскъпнали с 0,9 процента, дрехите и обувките - с 4,6 процента, цените на жилищата са скочили с 31,5 процента, дълготрайните стоки - с 6,5 процента, здравните услуги - с 0,6 процента, транспортът е поскъпнал с 25 процента, развлекателните услуги - с 1,7 процента, образованието - с 0,9 процента, хотелиерско-ресторантьорските услуги - с 6,5 процента, а другите стоки и услуги - с 2,3 процента. Цените на телекомуникациите са спаднали с 2,3 процента.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Гошо преди 1 година
До ДокЛъже ,на кой са му вдигнали заплатата с 22% и въобще кога и къде е ставало това /изключвам хиперинфлационни ситуации/,повтарям заплатата ,а не дохода
10
0
 
2
 
! Отговори
Док преди 1 година
До 1 И какво като ти се е вдигнала заплатата с 22%? Инфлация има доста сериозна. А като държава в която основната част от доходите на домакинствата отиват за храна, това означава недвусмислено свиване на потреблението. А свиването на потреблението рано или късно се отразява във всички сектори. Хората нямат пари за друго, освен за храна. Каквато друга стока или услуга да предлагаш, работата не е добре.
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
2-ри, типичн пример за *** от последните горини - егоцентризъм, не толкова образован, но важното аз да съм добре, за Вуте ми е... 1. пенсионерите дали мислят като тебе? И 2-ро, вноските по кредите ти не се влияят от инфлацията, а от основния лихвен процент. Дигне ли се той, се дигат лихвите и по кредите. И тогава, тези 22% може да не ти стигнат.
8
0
 
1
 
! Отговори
Лицемери и лъжци преди 1 година
Само някакви финансисти с огромна власт все ни учат на икономика и целия свят все повече затъва. Уж това трябва да се направи, онова също и инфлацията до небето.
7
0
 
0
 
! Отговори
Асоциален Примитив преди 1 година
В Турция като е 70-80% да не са умрели?
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
3 голем ли си финасист ?
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еее, тия па много изостават. Кога си мислят, че ще ни стигнат - нивгаж!
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
и в Гърция Промяната е виновна за инлацията? а фенове на възраждане
3
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В БГ над 40%. Гарантирано от Пълен Провал
2
9
 
5
 
! Отговори
До 1 преди 1 година
Инфлацията не се измерва в цената на плюскането. Колко се е покачила вноската на двете ни нови коли? 0. Колко се е покачила вноската на трите ни ипотеки? 0. Колко се е покачила вноската на кредитите ни? 0. Колко се качиха заплатите? Моята с 22% за година и малко. Да, цените на храните скочиха, както и токът, бензинът. Незначителни за един добре платен човек у над.
1
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А в България колко е? 120% ?