Димитър Ковачевски благодари на Северна Македония

Приветства одобрението за европейските условия
16 юли 2022 17:07, Росен Стойчев
45
Димитър Ковачевски благодари на Северна Македония
Снимка: БГНЕС/EPA

Македонският премиер Димитър Ковачевски отправи поздравления към народните представители в страната, съобщи Нова Македония.

Днес те приеха европейските условия за старт на преговорите с ЕС.

Още по темата
Управляващите призоваха да се даде старт на преговорите.

"Поздравления и огромни благодарности към представителите в парламента, които днес показаха демократичен капацитет и гласуваха за европейското бъдеще на страната. Мисля, че няма по-голям патриотизъм от това да подкрепяш просперитета на страната и да взимаш решения, които са от висок интерес за гражданите", обяви Ковачевски в социалните медии.

Добави, че македонският език сега звучи навсякъде в Европа. Определи одобрението като мъдро държавническо решение.

Управляващите очакват скоро да бъде даден старт на преговорите с ЕС. Очакват се разговори с европейските представители.

България одобри условията преди няколко седмици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не съм убеден ,че разбираш Македонски и можеш да пишеш и говориш на Македонски.Ще са ти необходими поне две години да научиш част от него за да може да твърдиш.че разбираш.Това че разбирам Сърбски и Руски без да съм учил,не означава че те са Български езици и че знам Руски и Сърбски.За кърчмата може и да знам,но за училище или универзитет ще ми е трудно.Съвпадението между Македонскимо Български език е около 30%.
19
2
 
6
 
! Отговори
Аве преди 1 година
Някой може ли накратко да обясни финалното споразумение какво представлява? Какво печелим ние и какво печелят те? Някак медиите не ни уведомиха...
18
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За чист западнобългарски диалект Ковачевски каза - благодаря ви северномакедонци :))) Нещо като севернокорейци :)))
17
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Само в България е оспорван Македонския език.За нормалния свят е Македонски,включитлено и за Гърция."______Колко долара ти е заплатата за тролене по сайтовете?
16
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не аз твърдя.,че Македонския е уникален и световно признат език,а целия свят го прави.Само ние отричаме това или по точно една част от нас.При тази ситуация предпочитам света пред нашата теория.Това е нещо като отричането на Ковид и ваксините.Науката преди всичко.За мен имаше и има ковид.Като лекар се запознах лично с него.Много хора лично ме убеждаваха,че го няма.Е има го.Има и Македонски език признат от целия свят и от нас между другото.
15
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Добави, че македонският език сега звучи навсякъде в Европа."_______Какъв е този македонски език, който го разбирам без никога да съм го учил?
14
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само в България е оспорван Македонския език.За нормалния свят е Македонски,включитлено и за Гърция.Никой не спори,че Българския и Македонския език имат общи корени,което е логично ,но е отделен език,както и Македонския народ и тяхната история.Обшоъо начало е безспорно.А лсвен това те самите се възприемат за Македонци ,а не за Българи.При тези условия с вето и подобна отричаша политика само ги отблъскваме и само се излагаме пред нормалния свят.В САЩ ни сравняват с Русия по поведение.
13
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да твърдиш, че македонски език има и той е лингвистична, самостоятелно еволюирала единица през столетията е като да твърдиш, че лампичката в хладилника не угасва защото никой не се е навирал в хладилника на затворена врата да го установи лично...Както искаш ме разбирай, писарушке драга
12
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интересно, кой какъв вариант на въпросното френско предложение е приел?!!! Определено става дума за два различни варианта и никой не сравнява двата или няма волята да го направи...Защото царят е гол и тези предложения са фурнаджийска лопата....Нека видим ще има ли някой топки от политиците ни да се изправи и да каже истината...а тя е - заметоха българския интерес под килима...
11
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цар Самуил и Гоце Делчев са починали хора,които нямат нищо общо с настоящето,а Македонскоя език е жив и се ползва от над 3 милиона на човека в света.Да малко са,но и ние не сме много.До като има и един Македонец ще има и Македонски език и народ.
10
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От българските условия нее останало нищо така е редактирано че са ни принизили до май муни. Сега ше учим македонски историята е македонска писменоста е македонска земята е македонска и всичко е македоско. Кото са прочели вчерашната статия на един виден наш историк знаят за какво става въпрос. Божидар Димитров сее обърнал 100 пъти в гроба.
9
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България не е цял свят.Понеже казваш ,че цял свят знаели ,че няма Македонски език.Отиди в Албания,Сърбия,Унгария,Румъния,Германия,Русия,Украина и още много държаваи където хората може да се възползват от правата си.Там има деца които изучават Македонски език,признат от държавите.А Македонския език е признат и със специален код за международно признат език от 1945 година.Ти може да си мислиш всичко,но е различно от това което пишеш и действителноста.
8
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не Макетата не говорят на Български.Говорят си на Македонски.Тяхния език е близък с нашия,даже имат и общ произход ,но е отделен език.Ако погледнеш геогравски в територията Македония,даже и в Пиринска и Егейска говорят на един език,който е близък до Българския ,но е много различен говор.На 100% Македонците от всички краища се разбират без проблем,но ти дали ще ги разбереш?Отиди в Банско,Кукуш и В Струмица и ще се разбереш на 50% от това което говорят,а те помежду си на 100%.
7
4
 
15
 
! Отговори
Иво преди 1 година
Цял свят знае,че македонски език няма и ,че цар Самил и Гоце Делчев са българи.
6
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Езика,който в Македония е Македонски е езика на предците им Македонци.Не е Български,не и Български написан на Сърбска Пишешта машина.Гледах клипове с хора родени към края на 19 век.Те са родени преди освобождението или по време на освобождението на България.Говорят на същия Македонски.Ако Македонския е Български променен през 1944 година,защо тези хора родени по време на Османската империя говорят по същия начин като днешните Македонци,а не Българи?
5
3
 
9
 
! Отговори
Юнак Балкански преди 1 година
В ЕС се говори на всички езици, но основните са Английски, Немски и Френски. Не знам дали Макета ще осъзнаят, че говорят Български, но историята на България да не пипат. Да си направят своя. А да ги вида сега как ще променят конституцията и да признаят, че в РСМ живеят Българи. Толкова са ***, че още много години ще тропат на Европейската врата. Долу Македонския шовинизъм.
4
0
 
8
 
! Отговори
Македонска наденица преди 1 година
След като приеха френското предложение, така както е тръгнало и едно шведско ще приемат, нищо че се опъват.
3
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва да разделят сръбския от българския говор и се получава чист български. Няма никакивъ македонски/А книжоовния още повече. там е 90 % български. Все едно САЩ ако кажат че са с американски и не е английски.
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За македонския езика е много спорно и това че се меша сръбски с бългрски или албански не значи че е отделен език.. За историята няма нищо решено а договора с България не се изпълнява и се пренебрегна и от САЩ и ЕС които са големите юристи нали за човешки права..
1
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А вие тук да благодарите на Макрон за подаръка. Пак не си мръднахте газягите мързеливци. Все някой ви освобождава спасява и...дарява