В Куба акостираха четири руски бойни кораба

Москва определи визитата като "неофициална"
Обновена: 12 юни 2024 22:43 | 12 юни 2024 22:43, Инна Ангелова
399
В Куба акостираха четири руски бойни кораба
Снимка: Pixabay

Под внимателния поглед на Вашингтон четири руски бойни кораба са акостирали в Хавана, столицата на Куба, съобщава БНТ.

Визитата се възприема като демонстрация на сила от страна на Москва на фона на напрежението със Запада заради войната в Украйна. Руската флотилия пристигна на карибския остров след ракетни учения в Атлантическия океан и хвърли котва само на 145 силометра от Флорида. В състава ѝ влизат фрегатата адмирал Горшков и ядрената подводница "Казан", които носят хиперзвукови ракети "Циркон".

От Москва определиха визитата за “неофициална” и е част от почивка на екипажите. Според Хавана, никой от корабите не носи ядрено оръжие и петдневният им престой в Куба не представлява опасност за региона.

Според BBC руските кораби дават ясен сигнал на Кремъл към столицата Вашингтон за това  какво се смята за влизане в задния двор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


399
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
290
0
 
0
 
! Отговори
Ренегат преди 4 месеца
До АнонименА запита ли се дали и стиска?
289
0
 
1
 
! Отговори
ПЕНКО преди 4 месеца
ХА ХА МЕРИКАНЦИТЕ - НЕ ЗНАЯТ КАКВО СА МОНТИРАЛИ РУСНАЦИТЕ ПО ДВЕТЕ ИМ КРАЙБРЕЖИЯ / МОЖЕ БИ ЗЕМЕТРЕСЕНИЯ ИЛИ ТОРНАДО -ЦИКЛОНИ --ИЛИ УРАГАНИ -- ИЛИ МАГНИТКИ --ИЛИ ЕЛЕКТРО БОМБИ -БЕЗ ТОК 0--КАКВО ЛИ НЕ !!!!!!!!!!!!????????!
288
0
 
0
 
! Отговори
хаха преди 4 месеца
Четири бойни кораба, от които единият буксирен влекач, а другият - танкер с гориво. Влекача някой да каже за какво им е?
287
1
 
2
 
! Отговори
Адмирал Горшков преди 4 месеца
Руският кораб "Адмирал Горшков" с бордови номер 417 е с по-съвършено артилерийско и ракетно въоръжение, пише американското издание Business Insider. Той изграден с използването на стелт технология и композитни материали, за да е слабо забележим за радарите и уредите за засичане с инфрачервена светлина. Най-голяма тревога у експертите обаче предизвиква огневата мощ на руската фрегата. Адмирал Горшков е въоръжен със 130-мм оръдеен купол, докато американските от тоя клас оръдието е 57 мм.
286
1
 
1
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 4 месеца
До до294 славаНА пРОСИЯ: По-голяма г'лупост не можа ли да измислиш?
285
6
 
3
 
! Отговори
до294 славаНА пРОСИЯ преди 4 месеца
ХИПЕРЗВУЦИ КЪНТЯТ В КУФЪЛНИЦАТА ТИ ! ВСИЧКИТЕ СИ ТЕХНОЛОГИИ РУСИЯ Е ОТКРАДНАЛА ИЛИ ОТ САЩ, ИЛИ ОТ ЕВРОПА !
284
8
 
6
 
! Отговори
Слава на Русия преди 4 месеца
И на фрегатата и на подводницата има тактически хиперзвукови ракети каквито САЩ все още нямат.
283
2
 
5
 
! Отговори
Не е баш тъй преди 4 месеца
До Анонимен 291: Руската атомна подводница е от най-ново поколение и е могла да мине край цялото крайбрежие на Калифорния без ВМС на САЩ да могат да я засекат.
282
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Джудето-убиец трябваше да прати пушилника Кузнецов, да одими малко американците и да потъне. В кремъл по-добре да се притяснавта дали екипажите няма емигрират в САЩ.
281
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
та тия иматли толкова по скоро една крива фрегата и една подводница от ссср времето на 50 ))
280
9
 
9
 
! Отговори
шмatka преди 4 месеца
Ха,така! Турете им там под носа на краварите някоя атомна бомбичка на краварите ,че да им стреска съня постоянно и да им държи влажен гъсът!!!
279
10
 
8
 
! Отговори
До Ами да преди 4 месеца
щом русия може да разрушава цяла Украйна, защо Украйна да не може?... отделно ч Черно море руските корита блокират дори търговски пътища, щото все учения
278
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
как са стигнали до там чак тези ражди
277
4
 
11
 
! Отговори
... преди 4 месеца
Далеч от Черно море, че там нещо много потъват напоследък....
276
3
 
14
 
! Отговори
смях преди 4 месеца
В групата има и спасителен влекач. Знаете ли защо? През 2015 имаше поход на авионосеца кузнецов до Сирия, но близо до Испания му спряха двигателите и замалко да излезе на брега. След този случай, във всяка безаналогова група има влекач. :)
275
1
 
10
 
! Отговори
1 преди 4 месеца
Това учебни цели за бреговата охрана ли са... И защо няма снимка на самите кораби.
274
4
 
10
 
! Отговори
(^.^) преди 4 месеца
До Анонимен ... Някой май се засяга на "братушка" и "***", което пак показва какви сърбежи му идват отвътре ... що се отнася до цивилизованото човечество, то включва страните към които бягат всички мигранти, от режими като тези на путин, лукашенко, мадуро, Башар Асад, Ким чен Грух и други подобни ... !!!
273
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Точно 5 минути и един F35 са необходими, за да заминат на дъното на морето тези некачествени руски корита. И руснаците го знаят. Напомнят ми на смешниците от Иран, които се видяха принудени да изстрелват по ракети (без никакъв ефект) по Израел. Актове на безсилие.
272
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Докато рушнята се правят на силни, каквито целия свят знае, че не са, на другия край на земното кълбо, украинците убиват по 1000 солдата на ден при Харков, Хаймарс обстрелват вътре в Русия, а украински дронове всяка седмица разрушават руски рафинерии.А нашите русофили умират от злоба, яд и безсилие.
271
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Крайно време е западът да подпука Русия с ядрени оръжия и да я доразпарчосат.