В Гърция обмислят магазините да затварят по-рано, за да пестят ток

Търговци не смятат, че мярката може да се приложи доброволно
6 окт 2022 01:45, Елка Василева
9
В Гърция обмислят магазините да затварят по-рано, за да пестят ток
Снимка: архив, БГНЕС

В Гърция обмислят да икономисват ток, като затворят магазините по-рано вечер.

Търговци коментираха, че мярката не може практически да се приложи доброволно от всички, предаде кореспондентът на БНР.

Още по темата
Съюзът на търговците в Солун предлага магазините да се затварят час или два по-рано за икономия на ток. Условието е мярката да е доброволна и да се включат всички собственици на магазини, дори и супермаркетите, за да не се стигне до нелоялна конкуренция.

Търговците в Атина обаче не са оптимисти, че подобна мярка може да се постигне доброволно и настояват за решение на Министерството на развитието. От друга страна служителите изразиха безпокойство, че намаленото работно време ще се отрази на заплащането.

Да се намалят временно данъците и цената на тока за търговските обекти - за това настояват от Търговската камара в Атина.

/БТА/

 


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тея само гледат как да не работят.
7
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
а да ....и да не забравят да искат компенсации от евросаюза
6
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
гърците са шампиони - какво ли няма да измислят само и само да не работят.
5
0
 
13
 
! Отговори
Хубаво де преди 2 месеца
-значи ще отварят таверните един час по-рано.
4
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"В Русия токът, нефтът и газът са евтини и в изобилие, парното отопление работи на макс и мъжете през зимата ще се разхождат по всички стаи на апартаментите си по потници от жега" ..................................... Забрави горещата вода. Именно горещата - с температура 70 градуса по Целзий, която тече от руските кранове по 350 дни в годината
3
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ще затворят магазините по-рано вечер. Ще изключат уличното осветление, рекламите. Вечер и нощем ще процъфтява само престъпността. Вечер градовете ще са тъмни, студени и мъртви. А в същото това време, Русия приема най-мощната в Европа ЗАЕЦ, във федерална собственост. В Русия токът, нефтът и газът са евтини и в изобилие, парното отопление работи на макс и мъжете през зимата ще се разхождат по всички стаи на апартаментите си по потници от жега.
2
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Гърчулята само им дай да си стоят в къщи и да не работят. Тея пезевенги така или иначе са отворени по 4-5 часа на ден. Сега обмисляли дори по-рано да затварят. И евроггейския съюз да ги рантути.
1
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
От както 2001ва влязоха в еврозоната гърците са будна кома и даже фалираха веднъж, а сега теглят по 30 милиарда кредити на година... Малко народи запазиха достойнството си - Швеция, Великобритания, Чехия, Унгария, Дания, Полша и ние, за момента... Някои народи са безкрайно безполезни и така вегетират на гърба на други, че не заслужават нищо различно от комунизъм.