Нападнаха културния клуб "Цар Борис ІІІ" в Охрид

Счупена е табелата с името на клуба
12 окт 2022 15:53, Елка Василева
69
Нападнаха  културния клуб "Цар Борис ІІІ" в Охрид
Снимка: Фондация "Българска памет"

Нападнат е културният клуб "Цар Борис Трети" в Охрид и е счупена табелата с името на клуба. Случилото се е около 12.30 местно време.

Още по темата
„Разговаряхме с представители на ОССЕ в клуба, когато някакъв човек, който държеше нещо в ръцете, не можахме да видим какво, започна да крещи „фашисти”, вратата беше отворена, а когато гостите ни си тръгнаха, някой започна да замеря и счупи табелата с надписа Цар Борис Трети”, разказа за БТА председателят на Сдружението за утвърждаване на културните ценности на македонските българи Томе Блажески.

От сдружението са информирали полицията, която в момента прави оглед на място.

Културния клуб "Цар Борис Трети" в Охрид бе открит на 7 октомври с протести пред сградата, а прозорците бяха замеряни с яйца и твърди предмети.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
5
 
11
 
! Отговори
Пацо преди 1 година
Крайно време е следващите правителства на България да втвърдят тона и да поставят Северна Македония там, където и е мястото!!!Безкрайно вето при предстоящите преговори докато не се изпълнят всички условия на България.Тези хора не заслужават да бъдат европейци. Дори не са такива по душа. Абсолютни австралопитеци
39
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЧУДЯ СЕ, КОЛКО ЛИ ОТ ПИШЕЩИТЕ ГЛУПОСТИ ТУКА СА МИНАЛИ ПРЕЗ КАРЛУКОВО.
38
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До А без честМАЛКО ТРУДНО Е ЧОВЕК ДА ЖИВЕЕ С ЧЕСТ И ДОСТОЙНСТВО АКО СТОМАХЪТ МУ Е ПРАЗЕН...БЛАГОЕВГРАД Е НА ДЪНОТО ПО ДОХОДИ В РАМКИТЕ НА Р.БЪЛГАРИЯ...ТОВА НЕ Е СЛУЧАЙНО.МАСОВО РАБОТЕЩИТЕ ЖИТЕЛИ А ГРАДА СА НА МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА.ФАКТ!ЗАТОВА МОЖЕШ ДА СИ КРЕЩИШ НА ПЛОЩАДА КОЛКОТО СИ ИСКАШ-НЯМА КОЙ ДА ТЕ ЧУЕ,ЗАЩОТО ХОРАТА ГИ НЯМА...
37
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За нас са промити българи, но щом искат да скъсат отношенията си с нас, да го направят няма да ревем :))) Само да припомня на макетата, че през ВСВ като влязохме с войската си, ни посрещаха с цветя и храна, както и се радваха че най-после са в България, но са им промили мозъчетата и взеха да осверняват културния клуб на един от най толерантните ни царе :))
36
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За пореден път мълчание от София по въпроса.Ало къде е външното ни,къде е мин председателя, къде е РАдев! МАкедонците ни плюят ,нашите мислят ,че дъжд вали.ПРотест трябва под наслов не на македония в ЕС . ДА започне от централата на Промяната, дамине през да бг и да завърши при дпс и герб !!!!
35
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ША нападат я! - По Борисово време там са ставали неща дето за тях тука никой не смее да пише.
34
0
 
1
 
! Отговори
А без чест преди 1 година
До Анонимен....Живее ли се?
33
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ТрънкиАКО ИМА КОЙ ДА ГО ЧУЕ В БЛАГОЕВГРАД...КАТО СЕ ИМА ПРЕДВИД,ЧЕ Е ПРАЗЕН...ТЪЙ КАТО СЪС ЗАПЛАТА ОТ 800 ЛЕВА НЕ СЕ ЖИВЕЕ...
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименТОЗИ ПЪК ХЕПТЕН ИЗПЕРКАЛ...НИКОЙ НЕ Е ДЛЪЖЕН ДА ТЕ ХАРЕСВА ИЛИ ДА НЕ ТЕ ХАРЕСВА...
31
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 28За моя изненада с тях се разбираме добре, има разбира се малко искри, но когато отидеш в Истанбул се отнасят добре с българите :)) То е ясно че си го има онова съмнение в нас, все пак сме били 5 века под османско :))
30
3
 
10
 
! Отговори
Мара Бунева преди 1 година
Насочете си гнева към сърботе, не към братята. Сърбите ги гонеха, убоваха и заточваха по лагери. Те сега ги управляват в сянка. Само зомбита на сърбите са и партиите им. Власт, медии и репресивен апарат са под диктовката на сърбите. Нападението на клуба също беше организирано извън Охрид. Местните нямат нищо против. Целта е да не се сближават хората, а да се мразят. Сърбите няма да ги пуснат от хватката си лесно. Още повече, че ние сме пасивни от почти век по въпроса и те си правят каквото искат
29
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АМИ ПРОЧЕТЕТЕ ВЪВ ГУГЪЛ "КЛАНЕТО ВЪВ ВАТАША" И ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ ЗАЩО НИ МРАЗЯТ.
28
9
 
1
 
! Отговори
no-comment преди 1 година
Ше клекнат макетата ;) споконарочно го направихме, леко да ги провокираме.. нема да де да одат.. Македония ще я взимаме.. без сила ест.Едно референдумче тряя да направим, долу турците да взимат кърджали ния македония и сме ок
27
2
 
2
 
! Отговори
Трънки преди 1 година
До Благоевград...Я излез на площада в Благоевград и се провикни както се "провикваш" тука,та да видим утре дали ще си на линия да коментираш(оардон,да сереш) в този сайт!
26
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименА НЕЩИЧКО ЗА ТУРЦИТЕ НЯМА ЛИ ДА КАЖЕШ,КОИТО ТЕПЪРВА ЩЕ ТЪРСЯТ РЕВАНШ...НО ТОГАВА НЯМА ДА СИ ГУБИТЕ ВРЕМЕТО С ИСТОРИЧЕСКИ КОМИСИИ,ЗАЩОТО ТУРСКАТА ВОЙСКА Е ВЪОРЪЖЕНА ДО ЗЪБИ ОТАТЪК СВИЛЕНГРАД...И ЕТО КАКВО КАЗВАТ ХОРАТА В СТРАНДЖА БЛИЗО ДО ГРАНИЦАТА:ДОБРЕ,ЧЕ СА ТУРЦИТЕ ОТ ДРУГАТА СТРАНА ДА НИ ПАЗЯТ ОТ МИГРАНТИТЕ...КАК ЩЕ КОМЕНТИРАШ ТЕЗИ ДУМИ?
25
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И в този сайт плъзнаха сръбско-македонски агенти. Пропагандата им е силната страна. С нея успяха в РСМ за има няма 70г. Да живее интернационала. Нашите бекапари да не се спотайват. И те носят голяма вина за македонизацията. БСП кога ще понесе отговорност? Щом са столетница, значи са наследници на БКП.
24
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 23А сърбите и гърците ги харесваме, прав си за това нещо, но ние не ги мразим, те ни мразят, явно сме ги били много :)))
23
1
 
2
 
! Отговори
Мдаа преди 1 година
Да бьде прекръстен на - бандера , в дух на приятелство с украинският народ
22
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименО БРАВО...СЪРБИТЕ В ХАРЕСВАТ!!!А ГЪРЦИТЕ И ТУРЦИТЕ ХАРЕСВАТ ЛИ ВИ?НЕ МИСЛЯ.ТОВА,ЧЕ В ОДРИН ВИ СЕ УСМИХВАТ И ВИ ВИКАТ КОМШУ НЕ ЗНАЧИ,ЧЕ ВИ ОБИЧАТ И НЕ ИМ ПРЕЧИ НА ВАШИТЕ СЪСЕДИ НА ЮГОИЗТОК ДА ТРУПАТ ВОЙСКИ НА ОБЩАТА ВИ ГРАНИЦА...
21
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С неандерталци да водиш разумен разговор е невъзможно, никакъв ЕС за тех, ще си останат макета до живот :))) Дори сърбите които са ги научили, че сме фашисти и татари взеха малко по-малко да ни харесват, но с тези *** е вече късно :)))