Спасовски: Няма да позволим някой да дойде в дома ни, за да ни унижи

Не било нужно да се организират блокади на пътя от границата с България
27 яну 2023 13:51, Елка Василева
122
Спасовски: Няма да позволим някой да дойде в дома ни, за да ни унижи
Снимка: архив, БГНЕС

Призовавам всички за мирно, достойно отбелязване на годишнината от рождението на Гоце Делчев, а държавата, МВР и службите за сигурност работят, за да осигурят спокойно преминаване на честването, каза в интервю за предаването „Сутрешен печат“ министърът на вътрешните работи на Северна Македония Оливер Спасовски, предаде кореспондентът на БТА Маринела Величкова.

Още по темата
По думите му службите за сигурност работят, сформиран е и специален щаб и не е нужно да се организират блокади на пътища или нощни дежурства на гроба на Гоце Делчев, каквито призиви се разпространяват в социалните мрежи.

Македонските медии - Слободен печат, Плусинфо, Инфо 24, Нетпрес, Вечер, телевизиите Канал 5 и Сител и други сайтове разпространиха този призив "към всички родолюбци" да дойдат с камиони, трактори, автомобили и да блокират пътя край Куманово на 4 февруари, когато се очаква български граждани да тръгнат за Скопие, за да се поклонят на гроба на Гоце Делчев.

„Като МВР категорично няма да допуснем унижение на македонския народ и държава, поне не от някой, който идва отвън. Ние сме народ, който е гостоприемен, който умее да показва чест и уважение, но тази чест и уважение трябва да ни се връща. Няма да позволим някой да дойде в дома ни, за да ни унижи. В тази част институциите работят и събират информация”, подчерта Спасовски.

В отговор на въпрос дали евродепутатът Ангел Джамбазки ще бъде обявен за нежелан в страната и да не бъде допуснат на територията на Северна Македония, Спасовски отговори, че „не може да бъдат разкрити и направени публични плановете в областта на сигурността“.
„Институциите ще работят сериозно на базата на всички информации, ще се включат всички сектори, които отговарят за това, за да можем в крайна сметка да постигнем целта - обществения мир, стабилност и сигурност за нашите граждани и държава. Убеден съм и в македонските граждани, всеки от нас иска отбелязване на този ден и ще го направим”, каза Спасовски.

Отбелязването на годишнината от рождението на Гоце Делчев беше обявено за събитие с висок риск за сигурността по време на Съвета да сигурност, който президентът на страната Стево Пендаровски свика в понеделник.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
20
 
! Отговори
Геврека преди 1 година
До 23, не ми говори врели не кипели. Достатъчно познати македонци имам. Страх ли те е от тях? Те ни плюят в лицето и ние се усмихваме шибек такъв. Вземете се стегнете малко, че като гледам спокойно ще се оставите да Ви набият, че незнам тогава може да кажат, че и ние сме македонци и да дойдат да си вземат Перник.
31
1
 
31
 
! Отговори
Оооо преди 1 година
До Анонимен 8 А ние се чудехме, защо макетата сте останали 1 млн.1, а то било защото бугарите фашисти избили през 1945г. останалите! Каква история учите бе маке? Не се ли сещаш, че през 45-та година в България управляват комунисти?
30
1
 
37
 
! Отговори
Майора преди 1 година
Спасовски къде беше досега и защо хората от твоето монистрство не обърнаха внимание на българина? И работа на външния министър ли е да се занимава с този случай? Стига сте се оправдавали , жалко че България първа призна РСМ!
29
0
 
34
 
! Отговори
Morski преди 1 година
Спасов-ски, те сръбете вече ви унижават почти 70 години! ***! Има едн, фраза "Всичко се връща!" и "Рано или късно истината излиза наяве!"
28
0
 
33
 
! Отговори
Симеон преди 1 година
Макетата са по-прости и от най-простите хора. Бесни ceляндypи..
27
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-добре е да ги изолираме от всякъде. Никакъв ЕС за тези диваци.
26
0
 
18
 
! Отговори
Маке преди 1 година
До Анонимен 20. Така е братко.Гоце Делчев е преценет во двете страни. Ке пиеме по една лута во негова чест и толку.
25
0
 
27
 
! Отговори
До 21 преди 1 година
Е как четеш татарски, бе.
24
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ето ги македонските националисти радикали. Никаво уважение нямат към Гоце. За тях е важна само политическата пропаганда като "Гоце е наш", както са ги учили от времето на югопрестъпниците. Няма нужда от индулгенция!
23
0
 
38
 
! Отговори
гатанка преди 1 година
Говори на български, пише на български, иска български паспорт, що е то? - северомакедонееец с татарска кръв
22
7
 
9
 
! Отговори
До Геврека преди 1 година
Една шепа хора, но след разпадането на Югославия, те са били във всички войни, дори у дома са имали война през 2001 г., така че намали малко млякото, всички сме силни на компютъра.
21
26
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Боли ме фара за рождения ден на Гоце Делчев! Живял и отдавна напуснал този свят! Само ганиуюветеее и говниуювеее от българите и македонците му ровят кокалите!!!
20
40
 
1
 
! Отговори
Македонja преди 1 година
Само блокада од народот, овие предавниците е ги пуштаат да додат тука да провоцираат. Само мртов татар е добар татар.....
19
3
 
28
 
! Отговори
БСП преди 1 година
наследниците на БКП да отиват и да ни донесат обратно костите на Гоце Делчев, де ги изнесоха там, да отворят и досиетата на Граф Игнатиев и да кажат, къде е гроба на Апостола! Да кажат къде са костите на Царя ни, де трипъти го вадиха и го местиха, доде ги затриха, българомразец истински не е византийски император а комунисти интернационалисти, вожда на коминтерна-Георги Димитров, тва са престъпниците работили срещу България, предателите на българщината. И ако Господ е Българин, те ще горят в АДА
18
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да се върне ветото.
17
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За албанците ли говори този. Ние не сме страшни, да гледат тези дето са им в двора.
16
1
 
35
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ГЕРБ, ПП, ДБ И ДСП ДАДОХА ЗЕЛЕНА СВЕТЛИНА НА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ ЗА ЕС И С ТОВА ПРЕДАДОХА БЪЛГАРСКИЯ ИНТЕРЕС ЗА ДА НИ СЕ ПОДИГРАВАТ СЕГА!
15
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
...гостоприемен народ .......за всички но не и за българите....На ред е сопата видя се че с моркова не става...
14
2
 
30
 
! Отговори
?!? преди 1 година
Това кому е нижно е основният въпрос, отговора С. Македонците ще научат по трудният начин
13
6
 
34
 
! Отговори
Моля моля .... преди 1 година
Русия не е поканена да почете жертвите на Холокоста, на България не се разрешава да почете паметта та Гоце Делчев. После, да ме убеждават, че не било възраждане на фашизма.