Пак циркове: ВМРО-ДПМНЕ с караул на гроба на Гоце Делчев на 4 февруари

"Осъждаме шовинизма и негативната политика от България"
29 яну 2023 19:50, Красимир Ангелов
124
Пак циркове: ВМРО-ДПМНЕ с караул на гроба на Гоце Делчев на 4 февруари
Снимка: БГНЕС

От северномакедонската партия ВМРО-ДПМНЕ организират „героичен караул” на гроба на Гоце Делчев на 4 февруари от 7:00 часа в двора на църквата "Св.Спас" в Скопие.

Още по темата
Решението за караула на гроба на Гоце Делчев е взето на заседание на Централния комитет на Патриотичния институт на ВМРО-ДПМНЕ, на което са приети няколко заключения, съобщава БТА.

"Осъждаме шовинизма и негативната политика от България, допълнително подклаждани от личности в българската политика. Отправяме открит призив към правителството да предприеме адекватни мерки, които да осигурят уважение към нашата идентичност и уникалност. Всяко отрицание на съществуването на македонския народ и неговите характеристики трябва да бъде последвано от протестна нота и реакция на македонските институции.

Правителството трябва да предприеме стъпки за превенция на чуждата пропаганда. Гоце е Македония и Гоце принадлежи на света. Апелираме към македонския народ, македонското правителство и всички доброжелатели да почетат достойно гроба на македонския Гоце Делчев", пише в съобщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На последната седница на ЕП вашите пратеници предложиле 3 амандмани за осуда на етничка нетрпеливост, поврзано со последниот инцидент и ниту една друга држава не ви ги поддржала.Зборот ми е дека ефтини ви се триковите и не ви проагиаат . Каи нас има амбасади ,што на неделни и месечни бази пракиааат извештаи што се случува.Со последниве настани само се става краи на и онака малата можност за коректни мегиусебни релации.МК нема да заборави никогаш.Молете му се на Бога никогаш да не влеземе во ЕУ.
76
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да живее велика Македония и всички макета.
75
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак ще има набити.Шкембе Воевода и Джамбазки да вмимават.Толупа от Банкя също.
74
3
 
3
 
! Отговори
Александър Макето преди 1 година
Да ви оратим язе сум грък! Па Гоцето са а сбръквал коги е викал дека е бугарин оти не е знаал дека а македонец утт Северна Макединиа!
73
4
 
8
 
! Отговори
Гоце Делчев преди 1 година
Действително жалко е, но що можем да правим, когато си сме БЪЛГАРИ и всички страдаме от една обща болест! Ако тая болест не съществуваше в нашите прадеди, от които е наследство и в нас немаше да попаднат под грозния скиптър на турските султани.
72
6
 
9
 
! Отговори
София преди 1 година
Истината е , че в България всички сме си македонци , но се правим на по - големи българи от българите за да живеем по - добре.
71
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 66 - Или да поедноставам , кандидат зема ваш пасош и се искажува со ваше национално самосознание а во реалноста еден таков е дел од тепачите на вашиот последен народен херои од Охрид . Тои пак , патем се осозна за ваш во истиот месец кога е фатен со хероин ....На хартиа и за нив има документи. А?
70
3
 
6
 
! Отговори
Мда преди 1 година
Герб пп дб осигуриха тия гаври с бьлгария
69
2
 
6
 
! Отговори
Бахахахаха преди 1 година
ПАК циркове ......
68
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 66 - Како што сите знаеме . Во документите за добиване ваш пасош исто така стои дека кандидатот исто така сам се искажува со блгарско самосознание како за него така и за неговите преддци. И тои документ релевантен е или не е. Прашувам за фактичката состоиба ?
67
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Варна няма етнически македонци! Има албанци ,българи ,роми ,торбеши ,куцовласи гърци ,турци и тн. Според османските документи при преброяванията в македонският санджак
66
11
 
6
 
! Отговори
Маке преди 1 година
ПП победа
65
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Русе - Вземи един речник да се ограмотиш,че явно си много про-ст. Там виж какво пише на думата българин
64
6
 
3
 
! Отговори
Маке преди 1 година
Герб победа
63
3
 
9
 
! Отговори
Македонец(Българин) преди 1 година
До Анонимен: Гоце е наричал България-МАЙКА БЪЛГАРИЯ и е бил учител по -БЪЛГАРСКИ! А с.македония все още не е свободна!!!
62
10
 
7
 
! Отговори
Русе преди 1 година
българин е само гражданство не е наридност
61
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 61 Гоце Делчев сам се определя като българин. Има го написано. Цялото му семейство се определят като Българ. Кои сте вие,че след смъртта му да казвате какъв е той. Ти ли знаеш по-добре какъв е бил той или той самият е знаел по-добре от теб какъв е. С македонци не може да се спори. Дори да има документи те пак спорят,че не е така.
60
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каква е тази идентичност и уникалност, изградена на базата на съветски и югославски исторически фалшификации? Караул? Никъде в Европа няма такива клоуни.
59
3
 
17
 
! Отговори
Мухаха преди 1 година
Първо беше Александър Велики ... / Македонски / ... че чак макетата и паметник му издигнаха ... греда. Оказа се че БИЛ ГРЪК и дори не е стъпвал в Северна македония . После беше цар Самуил ... Ама пък гадните попове от Ватикана още преди няколко столетия написали че е БЪЛГАРСКИ ЦАР ... Сега да не би да е ред на Гоце Делчев ? Ахахахаха . Кофти е когато нямаш история и се налага да си крадеш от съседите .... Не че нещо, ама за Луната изясни ли се вече дали е "земя македонска" ?
58
13
 
8
 
! Отговори
Благоевград преди 1 година
Ганчовците упорито не желаят да признаят етническите Македонци в България.