Пак циркове: ВМРО-ДПМНЕ с караул на гроба на Гоце Делчев на 4 февруари

"Осъждаме шовинизма и негативната политика от България"
29 яну 2023 19:50, Красимир Ангелов
124
Пак циркове: ВМРО-ДПМНЕ с караул на гроба на Гоце Делчев на 4 февруари
Снимка: БГНЕС

От северномакедонската партия ВМРО-ДПМНЕ организират „героичен караул” на гроба на Гоце Делчев на 4 февруари от 7:00 часа в двора на църквата "Св.Спас" в Скопие.

Още по темата
Решението за караула на гроба на Гоце Делчев е взето на заседание на Централния комитет на Патриотичния институт на ВМРО-ДПМНЕ, на което са приети няколко заключения, съобщава БТА.

"Осъждаме шовинизма и негативната политика от България, допълнително подклаждани от личности в българската политика. Отправяме открит призив към правителството да предприеме адекватни мерки, които да осигурят уважение към нашата идентичност и уникалност. Всяко отрицание на съществуването на македонския народ и неговите характеристики трябва да бъде последвано от протестна нота и реакция на македонските институции.

Правителството трябва да предприеме стъпки за превенция на чуждата пропаганда. Гоце е Македония и Гоце принадлежи на света. Апелираме към македонския народ, македонското правителство и всички доброжелатели да почетат достойно гроба на македонския Гоце Делчев", пише в съобщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
4
 
13
 
! Отговори
... преди 1 година
Не се пънете, промитите мозъци в продължение на 100 години не може да се изчистят за един ден. Да си гледаме държавата и да затворим границите. Германците се обединиха, защото осъзнаваха, че са едно въпреки стената. Ако тия не осъзнават - прав им път, ние не сме Германия, а България.
56
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гоце учел блгарско воено училиште. И?! И Киро Глигоров се пишал блгарин прво качество за да работи во адвокатска канцелариа 43-та , и Лиупчо има ваш пасош па на прашане на новинарот Коритаров дали е Блгарин или Македонец одговори дека е Македонец , и над 100 000 каи нас имааат ваши пасоши па на попис се иавиа едваи 3,500 Блгари во Македониа. Од каи знаете иа дали имам ваш пасош или не?Така и за Гоце , чим посмртна желба му е да е закопан во главен град на независна МК тука разговорот завршува .
55
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Останките на Гоце Делчев трябва да ги върнем в България защото в Северна Македония ги използват за политически цели и пропаганда, не е редно да търпим такава подигравка.
54
1
 
18
 
! Отговори
българин преди 1 година
Шизофринията е много сериозно заболяване на личността.Но не само. Оказа се,че е заболяване и на нация.
53
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абсолютен бойкот на Македония, отново налагане на вето и никакво влизане на тия клоунiи в България без доказване на български произход!! След 10ина години албанците ще довършат каквото има за асимилиране и ще граничим с Албания 2.0...македонски въпрос няма да съществува и всички са хепи!
52
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имам въпрос към макето, което упорито пише против България. Александър македонски македонец ли е?
51
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
- " И още нещо дойдох да ви кажа: всички пишете, и те писаха, вътрешни, външни, върховисти, централисти и така нататък, добре, дойдох да ви кажа, че всички влязохме в Двора (мислете за българския двор в София): едни през главната врата, други през малката врата, едни през капака, едни през прозореца, едни през тавана, а едни, за Бога, през леглото! Само да знаете всички влизаха... с изключение на един... Само Гоце Делчев не влизаше там..." - из спомените на македонския войвода Кръсто Гермов Шакир
50
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Уникалност !!! Тия в ред ли са с мозъка!!!
49
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наистина гръцки министър имаше смелостта да им го каже, че са българи! Цял свят знае, че са българи, само тия промити мозъци не разбират и не знаят какви са
48
2
 
9
 
! Отговори
Симитли преди 1 година
Що е ВМРО - ДПМНЕ - същото е ОМО ИЛИНДЕН
47
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами гърците вече официално казват, че македонците са българи. Пише го и в уикипедията им. Същото пише и в уикипедиите на всички езици. Само в македонската уикипедия пише, че не се знаело какви точно са македонците.
46
22
 
6
 
! Отговори
Варна преди 1 година
България е осъдена от 1990 г.ди днес17 пъти в Съда в Страсбург за погазване н Човешките права на етническите Македонци и Македонки в България.
45
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
РСМ трябва да се преименуват на ОСМ - област северна македония.
44
2
 
8
 
! Отговори
До 51 преди 1 година
Всеки може да си казва каквото си поиска. Учете адекватна история, не пропаганда!
43
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
о земьо луно македонска, гърците ви смениха името, всеки ви се подиграва, ние даваме мило и драго за вас, а вие промити мозъци такива неблагодарни, изобщо не сте в час с бясната пропаганда, на която сте подложени с години
42
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха сега де. Гърците казват македонците са гърци, българите казват македонците са българи, сърбите казват македонците са сърби. Албанците и те казват македонците са албанци. Как ще делим тая Македония не знам.
41
0
 
7
 
! Отговори
до Група в Фейсбук преди 1 година
Там бият.
40
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гоце можеше да е Добруджански, Родопски, Тракийски и т. н... Но понеже е Македонски и не бил българин...Ами че те у Македония не знаят ли разликата между област и държава? То и в Гърция си има министерство на област Македония.
39
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Георги Николов Делчев е роден в село Баница Серско, в българско семейство, завършва образование в българското училище и гимназия, учи в българско военно училище, сам определя себе си за българин, братята и сестрите му се местят в България и са чисти българи, техните потомци са българи и на скоро имаше интервю с тях. И тези сърбокомунисти и ени чари искат след 151 г да му сменят етноса!? Северномакедонците наистина са болни.
38
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
сулио и пулио с мустаци