Вучич: Сърбия официално има повече жители, отколкото България

Вероятно това се случва за първи път
162
Вучич: Сърбия официално има повече жители, отколкото България
Снимка: БГНЕС/EPA

Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви днес в сръбския парламент на специално заседание за Косово, че сръбската политика по въпроса е по всякакъв начин да се осигурят мир и стабилност, предаде Танюг.

"Да се въздържаме и да не отговаряме на провокации, освен ако не са застрашени животът и имуществото на хората, както беше през 2004 г., когато нашите големи "герои", разбира се, "героично" си тръгнаха. Говоря за тогавашните управляващи в Сърбия", каза той.

Той посочи, че мирът и стабилността не са просто лозунги, защото това възстановява страната и дава живот на Сърбия и позволява да се осигури биологичното оцеляване на сръбския народ.

"Ако ги нямаше Първата и Втората световна война и войните от 90-те години на миналия век, днес щяхме да имаме 16 или 17 милиона души население като Холандия, а сме на 40 процента от това", каза Вучич.

"Смятам, че заради младите тук, на които са им нужни инвестиции, фабрики, нови научни центрове, компании, е необходимо да задържим хората тук. Днес Сърбия официално има повече жители, отколкото България, вероятно за първи път", каза Вучич, цитиран от вестник "Новости".

Изброявайки приоритетите на своята програма за управление, Вучич посочи, че е изброил девет инвестиции, за които каза, че Сърбия е рекордьор по тях.

Той отбеляза още програмата за развитие на Сърбия до 2025 г., тъй като въпреки кризите и войната в Украйна заплатите по думите му ще надхвърлят 1000 евро до края на 2025 г., така че Сърбия ще напусне редиците на бедните страни./БТА, Райна Асенова

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още по темата: Александър Вучич
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
8
 
18
 
! Отговори
България над всичко преди 1 година
недоразвита Сърбия е върти опашка - и както бяха съюзник номер 1 на Русия.. така и последните седмици буквално минаха на страната на Украйна хахахахахахаха.. за замириса им на изгоряло, защото Запада ги предупреди, че ще станат още по-бедни от сега и клекнаха с подвити опашки... имаме 1,5 пъти по - голям бвп от тях..комплексите им са нормални - чак ги бихме хахахахахахаха
121
10
 
11
 
! Отговори
Я па я..! преди 1 година
До Трагедия 121 Костадине , ти ли си бе ?Копейкин жалък.
120
5
 
10
 
! Отговори
Питам преди 1 година
Четохте ли в Факти , че за тези думи щели да бият Вучич в НС ?
119
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сърбите са тъмни балкански субекти също като македонците в България които ни управляват вече 20 години. Така и не разбрахте че българите са светлите!! Едно време тъмния македонец се възкачил на трона във Византия и тръгнал да покорява България. Има го нарисуван на стенопис.
118
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сърбите искат да сучат и от Русия и от Китай, и от Европейския Съюз. Затова Вучич пропагадира и се хвали. Когато политик каже Добър Ден, погледни дали е изгряло слънцето ! За Русия е изгодно Балканските Кочове да си чукат рогата, за да ги пасат.
117
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слухтене и следене няма да му донесат покой.
116
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дайте да видим нашите постижения С отрицателен прирьст на населението С ликвидирана индустрия армия здравеопазване образование Дьржава станала консуматор на стоки за широка употреба Тоест колония на заападния финансов капитал Изсмукват се националните богатства на страната Дават и се закони как да се ликвидира Сьрбия е далеч напред За сьжаление Няма с какво да сме над тях Само по голи приказки без покритие
115
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лакомо сръбско Д,... кpв cepе!
114
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сърбите са със самочувствие на суперсила като Русия и САЩ, за цяла Сърбия предполагам е трагедия сравнението с България,ова е когато БВП на Италия беше по малко от този на Испания по време на финансовата криза 2008 хахах
113
9
 
6
 
! Отговори
121 в задник ли преди 1 година
си правен сергееФф. Пали джапанките за м0сковиятаЗаедноСкотилото си ако имаш и не се връщайте.
112
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вучич доста го е закъсал щом му се налага да търси някакво сравнение с нас. Едва ли не се опитва да изкара че са в най-цветущо състояние, а всъщност са на ръба. Затова говори за въздържане. Иска им се да направят още една война но вече знаят че нищо не могат да направят в противен случай ще се разпаднат.
111
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
121 Прав ти път, ние оставаме там, където сме, в ЕС и НАТО. За което сърбите жестоко ни завиждат. Ти можеш спокойно да илезеш откъдето искаш. Добре че от такива като теб, не зависи нищо.
110
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вучич не пропуска случай да сравни Сърбия с България, за да изтъкне някакво предимство пред нея, а това говори за тежък комплекс за малоценност пред българите. Факт.
109
20
 
7
 
! Отговори
Трагедия преди 1 година
Докато не хванем тоягата и ликвидираме тези тьртей политици партий и говорилни Няма да се оправим На широк Национален фронт вьн предателите Нов Левски трябва всички заедно Вьн от НАТО и ЕС и вьзтановяване на национализма Другото е сваляне на табелата и вилает на Турция Гьрция или Румьния Ще ни гушнат и ще кажат браво бе будали сами се ликвидирахте да се разширим за ваша сметка
108
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сърбите винаги са били грандомани и нека да са живи и здрави - за 45 години не можахме да научим нищо от тях, че сега ли
107
25
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сърбия е по-добре от нас във всяко отношение, бидейки вън от еврейските съюзи - ЕС и НАТО. Знае, че евреите и наглосаксите, заедно с някои други западни суяци, не мислят доброто на т.нар. славяни и на Православието. Сърбите не са мазохисти като нас.
106
4
 
17
 
! Отговори
Black Sea преди 1 година
Не виждам що трябва сърбето да се занимава с нас. Комплекси? Провокация? Да си гледа неговата *** щото скоро най-вероятно няма да я има. Ние сме оцелели от 681 година. Нещо не ми е известно да е имало сърби по това време.
105
20
 
13
 
! Отговори
Един преди 1 година
Напълно нормално. Ние сме си лузъри отвсякъде и дори Сърбите след война и не в ЕС ни минават по всичко, а ние копаем дъното и морално и демографски и икономически, че и спортно. Ние сме реално по-близо до азиатските к0чини като руските републики отколкото до Европа. Иначе се имаме за голямата работа, а не се виждаме какви диви *** сме.
104
5
 
0
 
! Отговори
Маракана преди 1 година
Няма как стадиона да ти e за 55 000 и да се сравняваш с държава като българия смешно е се едно да сравнявяш БМВ с ауди
103
21
 
8
 
! Отговори
Да го кажем така преди 1 година
Сърбия винаги е била държава по-голяма от България дали по население, успехи в спорта, войните, по-красиви жени, този комплекс няма избиване