Демерджиев от Скопие: Драконовските мерки за сигурност не бяха необходими

Проблемите на граничните пунктове били заради токови удари
4 фев 2023 16:15, Анисия Иванова
85
Демерджиев от Скопие: Драконовските мерки за сигурност не бяха необходими
Снимка: БГНЕС

Такива мерки за сигурност не са необходими. Отношенията между нашите два народа не предполагат такива драконовски мерки, на каквито сме свидетели, заяви вътрешният министър Иван Демерджиев в Скопие.

Демерджиев е начело на българската делегация, която се поклони на гроба на Гоце Делчев в църква „Свети Спас“ в Скопие. Днес отбелязваме 151 години от рождението на големия български революционер и водач на ВМОРО.

Честването протича при изключително строги мерки от страна на македонските власти. Невижданите мерки предизвикаха дори протести от страна на местните медии в РС Македония.

Още по темата

„Сигурността означава всички, които искат да дойдат да могат спокойно да почетат паметта на Гоце Делчев“, подчерта Демерджиев и добави, че има данни, че българските граждани са били възпрепятствани на границата.

„Взаимното уважение, което ние декларираме към народа на РСМ и каквото уверение получихме от министър Оливер Спасовски означава именно това: да се даде възможност на всички да дойдат и да почетат паметта на апостола Гоце Делчев“, заяви вътрешният ни министър.

Той заяви, че към момента няма точна информация колко български граждани не са били допуснати в РСМ, но е получил съобщение от Спасовски, че имало токов удар на граничните пунктове. За да няма такива проблеми в бъдеще, България ще изпрати три генератора. Те ще бъдат дарени за трите гранични пункта още следващата седмица. „Разбрах, че проблемите са продължили и след ръчната обработка на документите. Подобно поведение е неприемливо и то не съответства на нагласите и настроенията на нашите два народа, където няма сянка на каквото и да е негативно отношение и няма причина за подобен род провокации“, каза Демерджиев.

Той подчерта, че този едностранен проблем е направил много лошо впечатление. „Проблемът беше само на влизане в РСМ… Не е това пътят. Пътят, към който вървим напред е обединена Европа. А тя предполага стабилност, взаимно доверие и уважение“, посочи вътрешният министър. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво търсят бг глу паци там - нарочно отиват да ги дразнят. Пет пари не дават ни за история ни за бг-то, а само търсят заяждане. Казарма им тряба, че да спрат да търсят къде да си изкарват агресията и про стотията
42
1
 
4
 
! Отговори
ха ха преди 1 година
Защо маке нямат претенции за родния Кукуш,а точат зъби за Благоевград...Отказаха се и от Сашо Македонски мир да има с гърците...
41
5
 
11
 
! Отговори
До Случаен преди 1 година
Айде стига с глупостите. Не е роден в две държави. Роден и починал е в Османската империя. Патриотарите сте най-невжите хора. И е искал точно автономна Македония. За това македонците го честват. За България никога и нищо не е направил. Толкоз за теб. Ако искаш и още ще ти разкажа.
40
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредната мизерия от това посмешище на държава БЮРМ. Жалка история.
39
1
 
7
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 1 година
Според мен , Всичко стана Заради - Шкеммбе Войвода - Раздал е над 120 000 паспорта , и Ние си Мислим , че има толкова Българи - Да , Ама Не - При Преброяването излизат към 3000 и Македонските Власти са Ни Сърдити - Защо Сме Раздавали Паспорти - Безразборно - На Всички Граждани на Македония...Със или Без Основание ...Това си е Опит за Асимилация.От Там Почна Конфликта.....Но....Седнете Се Разберете Вече....
38
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мерките за сигурност са при мен!!!
37
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
23- ДЕМОКРАТИЧНО БЕ. КОЙ КАКВОТО МОЖЕ.
36
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до коментар 33.и правилно пеят.
35
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 27 - А вие ша фанете Рундьо за рунтавия.
34
0
 
7
 
! Отговори
Истински българин преди 1 година
Абе мамка Ви и политици продажни, македонците се базикат с нас, ние от благодарност и генератори ще им подаряваме -*** ***.Вътрешния ни министер се хили като *** и се държи като малко дете, Радев веднага да го сменя!
33
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
33-АМИ НАПИШИ ВЪВ ГУГЪЛ "КЛАНЕТО ВЪВ ВАТАША" И ЩЕ РАЗБЕРЕШ ЗАЩО ПЕЯТ.
32
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
МЕРКИ. НЕ СА ПУСКАЛИ ТЕЗИ КОИТО ПРЕДИШНИЯ ПЪТ ВЪВ МАКЕДОНИЯ СА ПОЧЕЛИ МАРА БУНЕВА. ТЯХ НЕ СА ГИ ПУСКАЛИ.
31
0
 
2
 
! Отговори
Русенския македонец преди 1 година
Кой им дава на тез българско гражданство.Да излезе пред народа и каже истината.Щото аз мисля, че шкембе от беднотия ме става.
30
1
 
2
 
! Отговори
Време е преди 1 година
Да помогнеме на макетата да си го онодат оня големия европейския, дето ние го джвакаме ве4е толкова години. Нека и те усетят вкуса на топлото сурово яйце. А и тая пас.ина комунистите да разберат, 4е път на изток няма.
29
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Български земи, населени с агенти на БЮРМ. Ай сиктир бе!
28
1
 
6
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 1 година
Да , Но Днес по Улиците на Скопие - Всички Задружно Пеят - * Българи Фашисти* .... Нужно Ли е да се Излагаш Пред Цял Свят .....Не Ходете Там да се излагате....
27
0
 
5
 
! Отговори
Братовчеда Ради преди 1 година
Иван Бебето стъпи в БЮРМ и всичките съветски труженици на Кремъл не смеят да гък-нат.
26
1
 
7
 
! Отговори
Руди преди 1 година
Тея макета вече съвсем прекалиха. Да им се наложи вето за ЕС, да се оттегли признаването на държавата им и да не им се признава езика.
25
0
 
3
 
! Отговори
Иван Беб'то преди 1 година
Смее ли някой да посегне на Иван Бебето, нали после - жална му майка. Бебето пипа твърдо, не като предния министър.
24
1
 
9
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 1 година
А Ние защо Трябва да Ходим Там - Да се Излагаме като Кифлааджжии, та чак и Границата се Запушила - Ами , Не Ходете , Празнувайте си в България ......Защо Се Време там където Не сме Желани ???.......