Пунктовете в София за помощ за Турция се напълниха

Стотици софиянци даряват одеяла, дрехи, якета и печки
15 фев 2023 16:30, Анисия Иванова
117
Пунктовете в София за помощ за Турция се напълниха
Снимка: БГНЕС

Стотици софиянци даряват одеяла, зимни дрехи, якета, обувки и къмпинг матраци за пострадалите от земетресенията в Турция на 7-те пункта, които бяха открити в София в събота.

Голяма е вълната на съпричастност и пунктовете бързо се пълнят с дарения, обяви председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

"Получаваме печки на газ, палатки за зимни условия и отоплителни уреди. Турският посланик много сърдечно благодари не просто за материалната помощ, а за отношението, за вълната от солидарност. Аз наистина се гордея със софиянци, с всичко което направиха.

Ние за половин ден организирахме седем пункта, но те за три дни успяха да препълнят всички тези пунктове.

Бусове обикалят по адресите, организация има с турското посолство, има възможности веднага събраните помощи вече да заминават към най-нуждаещите се", каза Георги Георгиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До всички дето лаят, че не се дават пари за провинцията, а се пращат за Турция и не знам си какво си. Дарявам месечно по 500лв на банки за храни, организации за бездомни и приюти за деца. Не съм милионер, но всички около мен даряват също. Алчната ИТ сфера с освен че плащаме 1/3 от всички данъци в страната, а сме 60 000, плащаме и 80% от всички дарения в страната. Пари даваме и за вас, просто в България се краде. За всеки 100лв дето даряваме 10 стигат до вас, 90 изтичат по веригата.
75
5
 
0
 
! Отговори
1 преди 1 година
До Бай ГаньоТурция е голяма, по-богата от нас, а и помежду си не са толкова злобни като че ли.да му мислим ние какво ще правим, ако ни връхлети подобно бедствие
74
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хората от провинцията умират от глад наводнения и тн .никой не обърна внимание тогава а сега гледаме другите и помагаме ,ближездници и това сме ние българите кучета ги яли ама като стане въпрос да помагаме на други всички тръгват даже и доктори пращаме ,на никой да не се случва такива неща ама мисля че трябва първо си оправяме нашата държава ..
73
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За 3 часа е събрано 10 милиарда лева помощ по тв канал, не си зорете за турчина......
72
8
 
7
 
! Отговори
Поп алах преди 1 година
Първия сeкс на турчина задължително е със баща му!СЛАВА НА МЕНЕ!!!
71
3
 
4
 
! Отговори
Пророк преди 1 година
*** на разчистената наскоро от господ земя ,построи църква, пусни молитвите на поповете по висоговорители и ще видиш добрите, миролюбиви, гостоприемни iзчадiя адови с каква любов ще те заколят !
70
8
 
3
 
! Отговори
Исус Христос ходжа преди 1 година
Дечица мои, ще ви възнаградя десетократно с това, което пожелавате на ближните си! Слагайте си памперсите, че скоро ще ви друсам със 77 степен по Рихтер, 40 дена! И след това бензин ще завали, още 40 дена, и на 41'я ден с гръм ще ви ударя! Така ще очистя обетованата земя от българската злоба и злобните българи!
69
10
 
5
 
! Отговори
ЗЛОБАТА УБИВА преди 1 година
....ВСИЧКИ ЧЕРВЕНИ ЗЛОБАРИ УМИРАТ ОТ РАК!ДАЙ БОЖЕ ДА ИЗМРАТ ДОКРАК....!
68
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Примитивен,скот,овца или каквото и да си там,не ни насаждай твоите убеждения ,защото сме далеч от твоето стадо скотове,....
67
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Турция си е уникална и винаги ще бъде,факт е че всяка година се посещава от милиони туристи,в това число и всички балкански народи.Гостоприемството им както и услугите ,които предлагат надминават редица държави!
66
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 74 С това сервилно и наивно мислене никъде няма да стигнеш и всички ще се възползват от теб.
65
7
 
5
 
! Отговори
Българин преди 1 година
До 73.. Не си направил достатъчно за да те уважават...
64
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Я виж ти,половината тук са още в 18ти век.....
63
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ти и майка си ненавиждаш ,както е видно от това,че липсва всякакво човешко чувство,дошъл си тук да пишеш за какво?????Прибери си злобата и изчезни някъде ,а нас ни остави да бъдем хора!
62
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Българин Именно това ни е проблемът - не сме достатъчно злобни, а сме твърде меки и мили и затова никой не ни уважава!
61
13
 
8
 
! Отговори
Комшиите са ни скъпи преди 1 година
И ВИНАГИ ЩЕ БЪДАТ!!!!
60
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Престанете с това робство,не само България е била под робство.Никой не си позволи да мисли за омраза в този труьен за тях момент,но видиш ли,НАШИТЕ СЕ ПОСТАРАХА ДА НАПЪЛНЯТ ФОРУМИТЕ СЪС ОМРАЗА И ЗЛОБА.НАД 500 ДЕЦА СА БЕЗ РОДИТЕЛИ,НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ БЕ???НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ПАТРИОТИ-НАЙ -ГОЛЕМИ ПРЕДАТЕЛИ НА БЪЛГАРИЯ В 21 ВЕК.СРАМИТЕ ДЪРЖАВАТА НИ!
59
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До смех мразя Русия, но още повече ненавиждам Турция
58
12
 
4
 
! Отговори
Смех преди 1 година
.Само отчаяните РУСОФИЛСКИ п сета лаят срещу Комшулка.....злобата ще ги затрие!!!!.
57
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПРОМИТИ МОЗЪЦИ,КЪДЕ ВИДЯХТЕ ЖИВОТИНСКИ ИНСТИНКТ В СЪЛЗИТЕ НА БАЩИТЕ И МАЙКИТЕ ЗАГУБИЛИ ДЕЦАТА СИ,РОДИТЕЛИТЕ СИ,ЩО ЗА ПОВЕДЕНИЕ СЕ ШИРИ ТУК,ЩО ЗА ПРОСТАЩИНА??????? ХОРАТА ВАДЕГА ДЕЦАТА СИ И ОЩЕ ВАДЯТ,ПЛАЧАТ И ХОДЯТ БЕЗ ДА ЗНАЯТ КАК ЩЕ ПРОДЪЛЖАТ ,НО ПРЕДЛАГАТ САНДВИЧИ НА ВСИЧКИ ДОШЛИ НА ПОМОЩ,ЩО ЗА ОАПЛАЧ СТЕ БЕ????