Пунктовете в София за помощ за Турция се напълниха

Стотици софиянци даряват одеяла, дрехи, якета и печки
15 фев 2023 16:30, Анисия Иванова
117
Пунктовете в София за помощ за Турция се напълниха
Снимка: БГНЕС

Стотици софиянци даряват одеяла, зимни дрехи, якета, обувки и къмпинг матраци за пострадалите от земетресенията в Турция на 7-те пункта, които бяха открити в София в събота.

Голяма е вълната на съпричастност и пунктовете бързо се пълнят с дарения, обяви председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

"Получаваме печки на газ, палатки за зимни условия и отоплителни уреди. Турският посланик много сърдечно благодари не просто за материалната помощ, а за отношението, за вълната от солидарност. Аз наистина се гордея със софиянци, с всичко което направиха.

Ние за половин ден организирахме седем пункта, но те за три дни успяха да препълнят всички тези пунктове.

Бусове обикалят по адресите, организация има с турското посолство, има възможности веднага събраните помощи вече да заминават към най-нуждаещите се", каза Георги Георгиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вместо да се възползваме от слабостта на врага си, ние сме тръгнали да му помагаме... жалка история.
35
3
 
3
 
! Отговори
Момчил преди 1 година
Никой не се радва на просяците нито на нещастието им ! И когато са добре и когато са зле си остават просяци !
34
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 40 Това са си някакви чисто твои стокхолмски фантазии.
33
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 37 Изобщо не е минало щото турците имат съвсем открито изразени намерения да ни вкарат отново в прокажената си територия. Ама някакви наивни дечица като теб си мислят че живеем във филм на дисни, къдетп всички са приятелчета и си помагат.
32
18
 
5
 
! Отговори
Фасул Лъвски преди 1 година
Когато българинът беше роб на турския ага, живееше в двуетажна къща с обширен двор, имаше си градини и ниви, стада по пасищата и едроглав *** по оборите, не докосваше вино, ако не е руйно и агнешко, ако не е лойно. Но слава богу, освободихме се от турско робство и вече живеем свободно в панелка от 60 кв.м, ядем вкусно преработено месо от неизвестен произход и пием вносно вино с неясно съдържание. Свобода или смерт!!
31
6
 
4
 
! Отговори
подркепям 37 преди 1 година
Не знам какво четете новините и си избивате комплексите. Търси отговорен прадедите ни за тея 500 години- 34. Това е трагедия за хората - ние да се радваме ли? Загинали хора има, а оцелелите вече няма да бъдат същите- без дом, без близки.
30
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 34:Ей,дразнител!Клали са ни.Обаче при такова бедствие трябва да се помага.Нали затова сме хора,а онова е минало,нека си остане в миналото и никога да не се повтаря.
29
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо е тази омраза- били сме под робство, преди колко време? Не може да живеем с омраза и да я насаждаме на поколенията. С омраза не се живее. Да се молим в България да не стане и да сме живи и здрави.
28
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Все пак 500 години са ни хранили и поили, вардили и множили. Ако беше друг народ, за 5 дни да са ни изклали. Ако и на тях няма да им помогнем, тогава на кой??
27
6
 
3
 
! Отговори
Гяурите да дават - преди 1 година
Оджата каза.
26
0
 
7
 
! Отговори
а от капалъ чаршъ преди 1 година
дават ли и другите 70 милиона незасегнати в турция
25
4
 
3
 
! Отговори
Сеиз молокх преди 1 година
Засегнатата от исляма област е милиони квадратни километри и там съществуват милиони живи мъртъвци !
24
6
 
11
 
! Отговори
До 19 преди 1 година
С кое са добри съседи я пак да те чуя ?С ГМО продуктите които внасят или с щаването на бедните българи с болниците ?
23
6
 
10
 
! Отговори
Сеизмолог-пилот преди 1 година
Засегнатата арея от земетресението е 108 хиляди квадратни километра и с население от 13.5 милиона. Многознайковците, коментиращи тука дали знаят колко е територията на българия и цялото население в нея?!
22
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Ивелин Михайлов-Направи ли си труда да проучиш кой е хан Аспарух, каква му е родата и племето, на какъв език са говорили и пр., кои са тези мистериозни пра-българи и т.н.? Да не се окаже после, че днешните българи са калпава мешавица между кривокраки турци и македонски моми?
21
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
42000 сгради са разрушени!Какъв по точно ресурс трябва да има всяка държава при такова бедствие?!Колко души трябва да са на разположение за да извадят ранените изпод един 7 етажен блок?-20?Може би 40? Това са спасителни и медицински екипи,багеристи,пожарникари,а в Турция участваха всички служби включително миньори ,които последните дни вадят най-много хора.Та да помислим колко човешки ресурс е нужен при такива обстоятелства.120 000 души бяха мобилизирани!Няма как всеки да бъде спасен,то е ясно.
20
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние сме стар народ,видял и преживял много мъка,беди и нещастия.Затова сме ДОБРИ, колкото и да изглежда самохвално.Няма друг на Балканите, по-силно свързан с човечността! Вижте каква трансформация стана с един, уж братски като руския. Овълчен, алчен,кървав..за земя, за етническо надмощие!НЕ,НЕ СМЕ БРАТЯ С ТАКИВА...
19
12
 
4
 
! Отговори
Талибан ерджолан преди 1 година
Ашколсун кьопоолар! Евалла каури, давали сте, давате и пак ще давате, както е по шериата! Аз халифа ли да давам, неверници долни ?.!.
18
9
 
16
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 1 година
Те заслужават тези помощи! Турците са най-добрите съседи от всичките съседни страни на България.
17
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ердоган каза ,че нито едно семейство няма да остане без жилище.Турция има достатъчно ресурс за да го направи.Цели квартали ще бъдат отново построени.Това ,че поискаха помощ не означава ,че нямат ресурс,но в такива ситуации за да се спасят повече човешки животи е важно да се впрегне и международна помощ и те го направиха.Организацията беше повече от перфектна като се има предвид размерите на бедствието,няма как всичко да е идеално.На 4ти ден хеликоптери доставяха храна в планиските села.