Пунктовете в София за помощ за Турция се напълниха

Стотици софиянци даряват одеяла, дрехи, якета и печки
15 фев 2023 16:30, Анисия Иванова
117
Пунктовете в София за помощ за Турция се напълниха
Снимка: БГНЕС

Стотици софиянци даряват одеяла, зимни дрехи, якета, обувки и къмпинг матраци за пострадалите от земетресенията в Турция на 7-те пункта, които бяха открити в София в събота.

Голяма е вълната на съпричастност и пунктовете бързо се пълнят с дарения, обяви председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

"Получаваме печки на газ, палатки за зимни условия и отоплителни уреди. Турският посланик много сърдечно благодари не просто за материалната помощ, а за отношението, за вълната от солидарност. Аз наистина се гордея със софиянци, с всичко което направиха.

Ние за половин ден организирахме седем пункта, но те за три дни успяха да препълнят всички тези пунктове.

Бусове обикалят по адресите, организация има с турското посолство, има възможности веднага събраните помощи вече да заминават към най-нуждаещите се", каза Георги Георгиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
12
 
10
 
! Отговори
РУСКИТЕ ЛЪЖИ преди 1 година
..И ПРОСТОТИИ за т.н."турско робство"----рухнаха безвъзвратно...!НАРОДА НИ СИ ОБИЧА КОМШИИТЕ!!!!
55
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ СА ПОДОБНИ КОМЕНТАРИ КЪМ НАШИТЕ СЪСЕДИ,КОИТО ПОГРЕБВАТ НАД 35000 ЗАГИНАЛИ!!!!! ПОКАЙ СЕ БЪЛГАРИНО,ИНАЧЕ НЯМА МЯСТО ЗА ТЕБ НА ТОЯ СВЯТ!ДА СЕДИШ ТУКА И ДА ПИШЕШ ,ЧЕ ХОРАТА ТРЯБВАЛО ДА УМРАТ,ДА ОПРЕВЕРГАВАШ ИСТИНСКИ КАДРИ ПРЕДАВАНИ НА ЖИВО ,ДА СЕ РАДВАШ,ПОКАЗВА ,ЧЕ НЕ СИ ДОСТОЕН ДА ПРИТЕЖВАШ БЪЛГАРСКИ ПАСПОРТ И ДА ЧЕРНИШ НАЦИЯТА НИ ПО ТОЗИ НАЧИН!ЗАРАДИ ТАКИВА БЪЛГАРИЯ Е НАЙ-МРАЗЕНАТА ДЪРЖАВА НА БАЛКАНИТЕ,НО КЪДЕ СА ВЛАСТИТЕ,ДА ПРОВЕРЯТ ОТ КЪДЕ ИДВАТ ТЕ,И АТАКИ НА РАСА,РЕЛИГИЯ,ЕЗИК?
54
10
 
3
 
! Отговори
кърти мивки! :-))) преди 1 година
Някой да си е задавал въпроса защо в странство някой срещне ли българин веднъж, само срещу вероятността да се срещне с българин и втори път, започва усилено да тренира всички видове бойни изкуства, ръкопашен бой, боравене с всичи видове леки и тежки хладни и огнестрелни оръжия, от мускет до далекобойно полево оръдие, ходи препасан с ятагани на кръст, заредени пищови и тежка картечница, нарамил моторна резачка и огнехвъргачка?? Защо?!!!
53
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 62 Има огромна разлика между сплотеност и примитивни животински стадни инстикти. А дано никога не достигаме до тяхната "ценностна" система. Ако наистина бяха задружен и сплотен народ, никога нямаше да си строят сградите толкова калпаво с ясното съзнание, че рискуват милиони животи. Там още цари кастовия манталитет 'господар-слуга'.
52
10
 
3
 
! Отговори
Ястрбтл преди 1 година
Някой да си е задавал въпроса защо в странство някой срещне българин веднъж, само срещу вероятността да се срещне с българин и втори път, започва усилено да тренира всички видове бойни изкуства, ръкопашен бой, боравене с всичи видове леки и тежки хладни и огнестрелни оръжия, от мускет до далекобойно полево оръдие, ходи препасан с ятагани на кръст, заредени пищови и тежка картечница, нарамил моторна резачка и огнехвъргачка?? Защо?!!!
51
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тирците са страхотни,разчустваха цял свят с емоциите си.Фразата към спасителите от други държави и техните ,,Ние ще си погребем мъртвите близки,но кажете вие гладни ли сте?",обиколи света и показа онази страна на Турция дълго скривана умишлено и от запада и от изтока!
50
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Във всяка държава има крадци.Турция стана дом на много бежанци.Гиляма част от заловените са чужди граждани,а че са изключително сплотен народ ,да такъв са.Един да пострада,всички наоколо тръгват да помагат.Лично видях в дискотека за 3000 души в Мармарис как английска група прекали с гостоприемството им,всички напуснаха заведенията в радиус от 1км по плажа и се втурнаха да помагат.Много хляб трябва да изядем за да стигнем ценностната им система.
49
5
 
8
 
! Отговори
Добитъка е задружен преди 1 година
Като мрът, мрът по стотина хиляди! А партията на ерглиган ще си прибере процента от погребалните агенции така както го е прибрала от строителните фирми ! Овцете се стрижат лесно, колкото по - задружни, толкова по - лесно !
48
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ахаха пълни глупости,от 22 години ходим в Турция със семейството ми без да пропускаме,макар да сме обиколили половината свят,но няма такова гостприемство и култура като турската.Изключително мъдър,смел ,жертвоготовен,състрадателен и работлив народ,народ който би минал през всичко само и само да се съхрани.Жалко ,че повечето от вас са толкова ограничени и не притежават поне едно от тези качества.Не случайно толкова хора и напуснаха нашата страна,къде от немотия ,но и тази простотия и злоба.
47
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 58 Каква задружност бълнуваш? Още на 2рия ден се появиха мародерски банди да плячкосват, които даже бяха изгонили немските и австрийските спасители от някои градове. На клипчетата в разрушените градове е пълно с хора, които най-спокойно си вървят и си говорят по телефона все едно нищо не се е случило.
46
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само може да се учите от турците.Показаха отново какво е,когато една нация е задружна,показаха и че имат много добра външна политика и са в много добри отношения с редица държави.Каквото и да пишат за Ердоган ,той следва стриктно турското правило,,нашия интерес ще си го гледаме днес и може да поспорим и да сме ядосани,но утре пак ще пием чай с вас и ще минете през Босфора и Дарданелите без проблем"!Проведе редица срещи с президентите на толкова държави,а днес посрещна и този Малайзия!
45
5
 
4
 
! Отговори
До 55 преди 1 година
Погледни се погледни си приятелите в туци .Пълна трагедия много зле те не са на ниво африканска страна ужас
44
1
 
12
 
! Отговори
Ех Българиии преди 1 година
Една баба, след земетресението в пернишко, вече 10 години живее във фургон, никаква помощ нито от държава нито от който да било. Къщата й е разрушена от земетресението.
43
4
 
1
 
! Отговори
До 30 преди 1 година
Щом ползваш тези слова безспорно си един от най подпримиТивниТиЕ същества на земята
42
4
 
7
 
! Отговори
До 43 преди 1 година
Да знаеш на азиатец вяра да нямаш ,вековна поговорка !
41
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво!Хората от цял свят продължават да даряват!
40
10
 
1
 
! Отговори
Ястрбтл преди 1 година
До 43 - Пък и много обидчив е станал умно-красивият балкански субект с неясен произход. Значи ти можеш да кеннзашш каквито си искаш прозсттотии по форума, но като ти забърша един як османллийски шамарр по кривффата ти дзууррла, ще ми ревеш с ред сълзи и два реда сопполи?! Дай да не си играем тогава!
39
17
 
3
 
! Отговори
Ястрбтл преди 1 година
След като хората умрат, комисия от ангели ги съди съгласно земните им дела. Добрите хора се възнаграждават с рай, лошите хора ги наказват с ад, а още по-лошите ги прераждат като българи. Ако някой си е задавал въпроса защо българите са толкова зли създания без никаква човещина в тях, това е отговорът на вашия въпрос.
38
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Ястрбтл Как ще го възстановите? С картон и кал, както до сега си бяхте построили разрушените градове ли? Никой не ви е длъжен, понеже две тухли не можете да поставите една върху друга като хората.
37
18
 
6
 
! Отговори
Ястрбтл преди 1 година
Благодарим не всеки, който ни помага в тези трудни времена и сме признателни за това! Но с волята на великия Аллах, пак ще се изправим от руините! По-силни от преди! Ха, някои другарчета вият на умряло срещу турците, не искали да помагат и пр. Дечица мои, със или без вашата помощ, ние ще се оправим, до няколко години ще сме възстановили разрушената инфраструктура и градове. Надявам се дотогава и българите да могат да си възстановят четирите пострадали плевни в двете наводнени села.