Вицепремиер призова: Прокуратурата на РСМ да разследва Пендиков

По думите му пребитият българин е обиждал македонците
Обновена: 26 фев 2023 19:11 | 26 фев 2023 19:10, Йоана Цонева
35
Вицепремиер призова: Прокуратурата на РСМ да разследва Пендиков
Снимка: БГНЕС

Македонският вицепремиер Боян Маричич призова прокуратурата в РС Македония да започне разследване срещу зверски пребития Християн Пендиков заради обидите, които той е нанесъл на македонците, предаде БГНЕС.

След побоя в родния му град Охрид на 19-ти януари Пендиков заяви, че за съжаление "в РСМ е нормално да те бият, да те псуват, да те стрелят, защото си българин и от полицията нищо да не предприемат“.

"Пендиков ще трябва да докаже тези си твърдения - че българите в Македония са малтретирани. Това не е вярно. Не е вярно, че е нападнат, защото е бил българин. Разбира се, че ние не оправдаваме насилието", каза Маричич пред Макфакс и призова прокуратурата да се заеме със случая. Според него Пендиков трябва да носи отговорност за тези си твърдения. Той не трябва да бъде изключение и прокуратурата трябва да си свърши своята работа, каза още Маричич, който отговаря за евроинтеграцията на РСМ.

Още по темата
Той съобщи още, че "законът не позволява да се отнеме македонското гражданство на Пендиков".

По отношение на българските клубове Маричич смята, че те "не са заплаха за македонската идентичност, защото македонската идентичност е солидна и нищо не може да я застраши". Според него "проблемът с клубовете е свързан с техните имена" и Министерството на правосъдието работи по този случай.

БГНЕС припомня, че прокуратурата в Охрид официално съобщи, че "Пендиков е пребит поради българската си етническа принадлежност" и това е документирано. Илия Димовски, който преби Пендиков, на 20-ти февруари бе пуснат на свобода.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
1
 
! Отговори
ББ преди 1 година
Време е за Световни Съединени Щати...за нов Справедлив и Свободен...време е за битка носеща Справедливост и Свобода на Човешките,битка за Божийте ценности,за битка да спасим нещо уникално...Живота ...единствен във Вселената ни!без тръмп,без путин без си...без убийци и отнемащи животи,насаждащи несправедливости и смърт,без отнемащи Свободата на човешки...за власт и пари
18
0
 
2
 
! Отговори
ББ преди 1 година
кой ги предложи?агент буда на дс...кой му нареди да ги предложи...КГБ!не мога да повярвам...че сте толкова слепи!!!Кралството напуска робският ес на путин...и го замествате с...руски агенции като рСм?уау...колко пр.м.тивно и зависимо ...по ру,ски!!!Бог да пази САЩ и Свободният Свят!!!
17
0
 
2
 
! Отговори
ББ преди 1 година
Вето до дупка,гърците ги държаха 30 г.,разбират приятелското ни като слабост,те просто си слугуват на путин,повтаряте историческа грешка,ЕС я повтаря,вкарват поредният троянски кон руснаците и сърбите,бг политиците,правите историческа грешка,дреме ни за рсм...ставате съучастници на путин във вкарването на поредният троянски кон на путин...дарения за Украйна...смях,мимикрия и руски игри са,Вето до дупка!!!
16
0
 
3
 
! Отговори
Хахаха преди 1 година
е ли факт,че го докараха пребит за лечение в България,доказателство за думите му,в рСм сръбско руска бият и убиват хората с българско самосъзнание,обслужващи путин,насаждащ разделение и омраза!!!
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 19 Верно ли има нещо гнило? А под вола теле има ли? С измислици тоя случай няма как да го размиеш.
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко сочи че има заплахи и насаждане на страх у българите в Северна Македония. България трябва много сериозно да се заеми с това. Не може да тормозят така нашите сънародници. А случая с Пндиков е красноречив, пребиват го а сега някакъв мухоморчо искал да го разследват. Сигурно ще го съдят защото е оцелял след побоя, явно искат да го довършат.
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сърбите така им промиха мозъците на македонците, че е отвратително, но те щи си платят за тази гадост. Макетата заради това отношение нямат работа в ЕС, още са неандерталци. Омразата никога не носи добро, ако ги тресне едно земетресение ще дотичат всички тук да си търсят корените. Политиците им ще ги затрият.
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как така,нали ония когато са го пребивали още са крищели,че ще го убият,не само набият защото е българин и затуй хората видяли побоя и чули заканите се бояли да се намесят от страх защото това отдавна се върши срещу тях целенасочено,има го даже документирано преди и след 90 година има случаи за да намали тъй сериозно българския етнос значи много случаи на пребивания,насилвания с убийства е имало и нашия премиер и главен прокурор трябва да се сезират за случая/аите защото не са защитили българите
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Факта, че ни се ежат доказва, че всинца до един са българи. Ние помежду си сме най-люти. Но когато ни натисне сопата, ставаме благи и честити.
10
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 15какви македонци бе то просто няма такива . Но по стечение на обстоятелствата тази територия беше отцепена и стана самостоятелна и претендира за нещо което нито исторически нито политически е валидно. Добре, ясно вече съществуват но само от 1947 нататък нека да признаят историческите си корени и правото на българите в Македония да живеят като такива. Ние сме ги обиждали, как не. Те вече от години го правят а сега проявяват и физическо насилие. Пфу!
9
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И сега пак бг са фашисти.
8
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вижте какво,***, това да имаш мнение и да го изказваш открито е право на всеки. и това че човекът е българин живеещ в Македония е нещо съвсем нормално и не виждам защо трябва да го крие или пък друг да го пребива за това.Т Нар македонци са изкривена пасмина държат се сякаш някой им е сложил трън в гащите. И то защо - защото човекът си е казва това което мисли. И вашите изцепки тука ги четем непрекъснато точно по същата причина.Но никой не иска прокуратура. Тъпизъм
7
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пиндиков им е казал че те са маке но това нали не е обида и те са маке. Каква е обидата тука. Те го обиждата на майка татар и т.н. а той е бг.
6
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пиндиков ги обижда че са маке и те го пребиват, а те го обиждат че е татар и ги пускат.
5
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никой не обича предателите, отрекли се от Родината си.Добра, лоша, все пак Македония е Родината му.В България е на лечение и на гости.
4
20
 
4
 
! Отговори
до 1 преди 1 година
По-скоро да, имайки се предвид моного-татарската форма на черепа му.
3
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
какво значи обиждал? Да кажеш истината не е обида друг е въпросът че някои не я понасят и не искат да я чуват. за това не мисля че е нужна прокуратура. Тия глъмпери вместо да се правят на интелигентни да вземат най - после да се държат като такива. Само го вижте тоя на какво прилича и повече няма да говорим. Само дето му го няма калпака. *** в костюм, не е ли смешно?
2
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези хора скоро няма да видят ЕС отвътре.....
1
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
извинете, това на снимката българин ли е?